Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ένταλμα σύλληψης για τον Κ. Βαξεβάνη που δημοσιοποίησε τη "λίστα Λαγκάρντ" - Ποιοι είδαν το όνομά τους κι αντιδρούν - Στη Βουλή δυο ονόματα πολιτικών

Tο περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη, κυκλοφόρησε σε έκτακτη έκδοση δημοσιοποιώντας τη "λίστα Λαγκάρντ".
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό, στον κατάλογο υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις καταθετών που εμφανίζουν ποσά τα οποία δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα.
 
Στη λίστα περιλαμβάνονται 2059 ονόματα, αναμέσα τους επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εκδότες, έμποροι και φοιτητές. Ωστόσο, δεν αναφέρονται ποσά ενώ οι άνθρωποι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό, ενδεχομένως να μην έχουν καμία σχέση με παράνομες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, υπάρχουν ονόματα μεγαλο- επιχειρηματιών που συναλλάσσονται με τράπεζες του εξωτερικού άλλα και φοιτητών που σπουδάζουν εκτός Ελλάδας, κάτι το οποίο σαφώς δεν είναι παράνομο.  Οι υπόλοιποι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.
 
Ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης αναζητείται από την αστυνομία για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για τη δημοσίευση της "λίστας Λαγκάρντ" στο περιοδικό του. Ο Κ. Βαξεβάνης αναζητείται μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, η οποία κινήθηκε αυτεπάγγελτα για την υπόθεση.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση "Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ".
 
Ο Κ. Βαξεβάνης σε τηλεφωνική συνέντευξη από τους ελέυθερους ρεπόρτερς απαντάει ότι γίνεται προσπάθεια φίμωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο αναζητείται από την αστυνομία γιατί έδωσε στη δημοσιότητα τα 2.059 ονόματα των καταθετών που υπάρχουν στη λίστα Λαγκάρντ και που τόσο καιρό έκρυβαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βενιζέλος και οι δικαστικές αρχές. "Αντί να συλλάβουν αυτούς που φοροκλέβουν ψάχνουν να βρουν εμένα" δηλώνει ο ίδιος και συμπληρώνει πως "η εξουσία της χώρας λειτουργεί σαν μαφία".
 

Ο δημοσιογράφος απάντησε επικριτικά και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.
 
"Προκλητική και απαράδεκτη" χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, τονίζοντας ότι "η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σ' αυτούς που συγκαλύπτουν". Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: "Η αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι προκλητική και απαράδεκτη. Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν. Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων."
 
"Θύελλα" αντιδράσεων από τη δημοσιοποίση των ονομάτων
 
Μεταξύ άλλων, στη λίστα που δημοσιοποίησε ο Κ. Βαξεβάνης υπάρχουν ονόματα επιχειρηματιών όπως οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αλλά και οι εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα. Επίσης πολλοί γνωστοί κοσμηματοπώλες, η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή, ο δημοσιογράφος Λάμψιας Παναγιώτης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, η σκιτσογράφος Κατερίνα Σχινά, όπως και το διευθυντικό στέλεχος του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξης Σκαναβής.
 
Η δημοσιοποίηση της λίστας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Νωρίτερα ο πρώην υπουργός Γιώργιος Βουλγαράκης μέσω του Twitter έδωσε τη δική του απάντηση για το γεγονός ότι το όνομά τους συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο Γ. Βουλγαράκης.

"Ζούμε εποχές του αλήστου μνήμης Τόμπρα !
 
Τα χαλκεία του αποπροσανατολισμού και της παραπληροφόρησης προσπαθούν για άλλη μια φορά να με πλήξουν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα .
 Η περίφημη λίστα Λαγκάρντ, αφού επί δύο χρόνια την περιέφεραν απο γραφείο σε γραφείο, αφού την έχασαν και την ξαναβρήκαν, αφού από CD έγινε USB, αφού εξαφανίστηκε στην πρωτότυπη μορφή της, αφού οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ που την είδαν δήλωσαν στην Βουλή ότι δεν υπάρχει κανένα όνομα πολιτικού, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν ότι είναι παράνομη και δεν έχει μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω, τώρα "κρεμάστηκε" στα περίπτερα με την λογική της εποχής Τόμπρα και με στοχοποιεί.
 Δηλώνω κατηγορηματικά: Ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είχαμε ή έχουμε καμία εξωχώρια εταιρεία ούτε λογαριασμό στο εξωτερικό. Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα για μια ακόμη φορά".

Ο εκδότης Γ. Τράγκας του οποίου το όνομα επίσης ήταν μεταξύ των ονομάτων, απάντησε πως τη δεκαετία του '90 είχε καταθέσεις στην τράπεζα Μidland Αθηνών που στην πορεία εξαγοράστηκε από την HSBC. Από το 2001 και μετά έπαψε να έχει καθέσεις στη συγκεκριμένη τράπεζα.
 
Σφοδρή ήταν και η αντόιδραση του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση, ο οποίος εξηγεί πως μεταβίβασε ακριβές ποσό για να καλύψει ένα χειρουργείου συγγενικού του προσώπου.
 
«Ουδέποτε είχα ή έχω λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού ούτε φυσικά στην HSBC. Σε ό,τι με αφορά πρόκειται περί υπόθεσης πλαστογραφίας», ανέφερε o δημοσιογράφος κ. Λάμψιας.
 
«Είναι προφανές ότι υπάρχει κι άλλος Νίκος Παπανδρέου στον πλανήτη... Βρείτε τον να χαρεί τη συνωνυμία!», δήλωσε συνεργάτης του κ. Νίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.


Στη Βουλή τα ονόματα δυο πολιτικών
 
Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γ. Πεπόνης έστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο τα πρώτα δύο ονόματα πολιτικών προσώπων που συμπεριλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ».
 Την ίδια ώρα επικρατεί προβληματισμός στις εισαγγελικές αρχές σχετικά με το αν θα πρέπει να σταλούν στη Βουλή και τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη λίστα των «36», αφού οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο κι έτσι δεν έιναι σίγουροι αν πρόκειται για υπόθεση παράνομου πλουτισμού. Ο κ. Πεπόνης έχει λάβει τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται, αλλά αναμένει και αυτά των συγγενικών τους προσώπων, προκειμένου να διασταυρώσει εάν προκύπτει παρανομία.
 
Σελίδα υποστήριξης στο facebook για τον Κ. Βαξεβάνη
 
Σε χρόνο ρεκόρ δημιουργήθηκε σελίδα στο facebook για την υποστήριξη του δημοσιογράφου. Η σελίδα μόλις κάποια λεπτά μετά τη δημιουργία της απαριθμεί σχεδόν 4.000 μέλη και τα οποία αυξάνονται συνεχώς!
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Χρύσα | Οκτωβρίου 28, 2012 9:19 π.μ. | Reply
Καλά έκανε και τη δημοσίευσε. Μπράβο του! Αυτοί που είναι στη λίστα και είναι καθαροί δεν έχουν να φοβούνται τίποτε.Βεβαίως πολύ κακώς, κάκιστα που τον καταδιώκουν κιόλας.Αντι να να δουν ποιοί από τη λίστα είναι φοροφυγάδες, διώκουν τον Βαξεβάνη!!!!!!!!!!!!!!
image description Auditor | Οκτωβρίου 28, 2012 2:24 μ.μ. | Reply
Περιμένετε, τώρα θα βγάλουν τη λίστα ψεύτικη.
image description m | Οκτωβρίου 28, 2012 3:10 μ.μ. | Reply
1) Πριν προλάβετε να χειροκροτήσετε κάποιον, αναρωτηθείτε μήπως αυτός ο κάποιος εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα συγκεκριμένων κύκλων. Γίνεται τρομερός πόλεμος προπαγάνδας κ κανένας δεν είναι αυτός που πραγματικά φαίνεται ότι είναι. Στο κράτος που ζούμε με την τρομερή αδιαφάνεια σε όλους τους τομείς, ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι πραγματικά σίγουρος αν ο Βαξεβάνης είναι όντως αγνός κ κάνει απλά τη δουλειά του (αλήθεια τόσα χρόνια γιατί δεν την έκανε κ έκανε ρεπορταζ για βλακείες;) ή αν εξυπηρετεί συμφέροντα άλλων κ κατευθείνει τα φώτα της δημοσιότητας εκεί που τον συμφέρει.. ζητάω πολλά όμως από πολίτες που ξέρουν μόνο να είναι, είτε χειροκροτητές και είτε εξ ολοκλήρου αρνητές. 2) Λέμε μπράβο για κάτι που είναι αυτονόητο. Σε λίγο θα λέμε μπράβο στους μπάτσους που πιάνουν κλέφτες.
image description κλαρας | Οκτωβρίου 29, 2012 9:15 π.μ. | Reply
ο βαξεβανης κανει αυτοι που επρεπε να κανει η σουπια ο παπακωνσταντινου και ο μπενιτο βενιζελος.
ας συλλαβουν πρωτα αυτους γιατι την χασανε και μετα τον βαξεβανη .
κι ολα τα αλλα που λες ειναι για να θολωνουν τα ηδη θολωμενα νερα !
image description ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ | Οκτωβρίου 29, 2012 12:22 μ.μ. | Reply
φιλε μου επειδη τυγχανει να εχω συγγενικο προσωπο που ειναι δημοσιογραφος σε τοπικο μεσο και εχει ξεσκεπασει διαφορα σκανδαλα κατα καιρους, να ξερεις οτι δεν ειναι δυσκολο αν εχει καποιες ακρες στο Υπουργειο να βρεθει ενας συναισθηματικος ανθρωπος για να σου δωσει ανωνυμα με εγγραφα οτι χρειαζεσαι. απο την αλλη ο βαξεβανης ειναι γνωστος στο πανελληνιο και κατι τετοιο ειναι ακομα πιο ευκολο να γινει. φαντασου στον συγγενη μου, τον παιρνουν τηλεφωνα μονοι τους ανθρωποι εργαζομενοι στους οργανισμους για να του δωσουν στοιχεια....ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ ΠΙΑ!!!
image description doctor | Οκτωβρίου 28, 2012 3:29 μ.μ. | Reply
Αντί να συλληφθούν οι "κύριοι" Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, συλλαμβάνεται ο Βαξεβάνης.
Και κάποιοι νομίζουν πως έχουμε δημοκρατία...
image description ΑΙΣΧΟΣ | Οκτωβρίου 28, 2012 3:02 μ.μ. | Reply
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΛΑ....ΓΙΑ
image description FAZEXA | Οκτωβρίου 28, 2012 4:36 μ.μ. | Reply
Πολυ καλα εκανε!! εκανε αυτο που επρεπε να εχουν κανει ηδη αυτοι
Δηλαδη ,ετσι ...για να ξερουμε αυτοι τι σκοπο ειχαν? να την θαψουν οπως ολα τααλλα?ο Λαος δεν πρεπει να ξερη ποιοι τον εκλεβαν?
Λαμογια, ξεφτιλες,πουλημενοιοιοι! αφηστε ησυχο τον Δημοσιογραφο ο οποιος εκανε απλα το...καθηκον του.
image description CHRISTIAN32 | Οκτωβρίου 29, 2012 9:48 π.μ. | Reply
Να ήταν μόνο αυτοί, έβγαλαν στην φόρα τα μικρά ψαράκια αλλά οι καρχαρίες όπως πάντα άφαντοι.
image description hot dog | Οκτωβρίου 29, 2012 9:22 π.μ. | Reply
Συμφωνώ, μου πέρασε και εμένα η σκέψη, να το παίζει ανάποδα. Αλλα αυτό δεν αποδυναμώνει σε καμία περιπτωση υ ογεγονός ότι η πλειονότητα της πολητικής και δικαστικής εξουσίας, καθυστερουν απαράδεκτα στην εκμετάλλευση των πραγματικών στοιχείων. Επίσης δεν δέχομαι ότι ο Βαξεβάνης δέν έκανε ερευνα παλαιότερα. Οχι δεν είναι Ζουγκλας ούτε Τράγκας, ούτε Ευαγγελάτος
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο