Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Βρούτσης: Δεν θα αλλάξει τίποτα για το 85% των μισθωτών - Δεν θα μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός

«Δεν μας διέψευσε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο διεξήχθη», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για τις εξελίξεις στα εργασιακά.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να βελτιώσει πολλές από τις θέσεις του αρχικού κειμένου για την εξασφάλιση της δόσης και διευκρίνισε πως το υπουργείο Εργασίας ολοκλήρωσε έναν κύκλο διαβούλευσης, κάνοντας θετικά και μη αμφισβητούμενα από κανέναν βήματα. «Πλέον, μένει να δούμε αν υπάρχει κάτι θετικό ακόμη από τον κ. Τσακλόγου στο Euro-working group», προσέθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις θετικές εξελίξεις που επιτεύχθηκαν στα εργασιακά, κατά την διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «δεν θα υπάρχει απολύτως καμιά αλλαγή για πάνω από το 85% των μισθωτών. Μόνο εργαζόμενοι με μεγάλα εισοδήματα θα υποστούν μειώσεις και αυτό πάνω από τα 16 χρόνια».

Επιπλέον, τόνισε ότι:

- Δεν θα μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός.

- Διασώσαμε τις τριετίες.

- Προασπίσαμε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, παρά τον νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού.

- Διασφαλίσαμε το ποσό απόλυσης κοντά στον κοινοτικό μέσο όρο και ιδιαίτερα αυτών με μικρά και μεσαία εισοδήματα.

- Αποφύγαμε διευθέτηση χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση και αυτό είναι σημαντικό κέρδος. Ως εκ τούτου, δεν θα είναι δυνατό να γίνει με διευθυντικό δικαίωμα, παρά αλλά μόνο με επιχειρησιακές και κλαδικές συμβάσεις.

- Καταργήσαμε τις διαδικασίες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), που προσέθεταν γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις, αλλά διατηρήσαμε ό,τι αφορά την προστασία των δικαιωμάτων.

- Αυξήσαμε τον χρόνο προειδοποίησης απόλυσης, από τους τρεις στους τέσσερις μήνες.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΖΗΝΑ | Οκτωβρίου 26, 2012 1:02 μ.μ. | Reply
ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
image description episkeptis | Οκτωβρίου 26, 2012 3:56 μ.μ. | Reply
ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΑΣΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΓΙΝΕ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο