Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στουρνάρας: Σε ένα νομοσχέδιο όλες οι αλλαγές

Σε ένα σύνθετο νομοσχέδιο θα εισαχθούν προς έγκριση από τη Βουλή, όλα τα φλέγοντα δημοσιονομικά ζητήματα και οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, όπως αποσαφήνισε χθες από τη Βουλή ο Γ. Στουρνάρας, στο περιθώριο της θυελλώδους συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.
Υπογράμμισε την ανάγκη να έχουν όλα τελειώσει μέχρι την 12η Νοεμβρίου, πριν από τη συνεδρίαση του επόμενου Eurogroup, με την επισήμανση ότι η επίτευξη της επιμήκυνσης δίνει την ευχέρεια σήμερα, να ληφθούν μέτρα ύψους «μόνο 13,5 δισ. ευρώ και όχι 18,5 δισ.». «Σήμερα πετύχαμε την επιμήκυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Υποχώρηση τρόικας
Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε με ικανοποίηση ότι «μετά από ολονύκτια προσπάθεια η τρόικα υποχώρησε σε δύο βασικά ζητήματα: στις αποζημιώσεις και την προειδοποίηση απόλυσης» και διαπίστωσε ότι «η διαφορά πλέον είναι περί όνου σκιάς». Σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τις σφοδρές αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ που προειδοποιεί ότι θα καταψηφίσει τις αποκρατικοποιήσεις αν δεν κατατεθεί αυτοτελές στρατηγικό σχέδιο ειδικά για κάθε ΔΕΚΟ, υποσχέθηκε ότι θα καταθέσει σχετική προσθήκη που θα ρυθμίζει τις σχέσεις ΤΑΙΠΕΔ - Βουλής.
Αναφερόμενος στο χρέος, ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι «το κούρεμα γίνεται με δύο τρόπους: Ο πρώτος είναι να μειώσεις την ονομαστική αξία. Αυτό αν το κάνεις μονομερώς, δεν πρόκειται κανείς να σε ξαναδανείσει. Ο δεύτερος τρόπος, που έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα σε όρους καθαρής παρούσης αξίας, είναι να μειώσεις το επιτόκιο και να επεκτείνει τις δόσεις αποπληρωμών. Αυτό τον τρόπο διεκδικούμε σήμερα».
Στο τέλος της παρέμβασής του, διαβεβαίωσε ότι το Δημόσιο θα εισπράξει τελικώς φέτος 500 εκατ. ευρώ προμήθεια από τις τράπεζες για τις εγγυήσεις που έχουν λάβει.
 
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΚΕΡΚΥΡΑ | Οκτωβρίου 26, 2012 3:43 μ.μ. | Reply
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ !!!...ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ!!!...ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΣ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ~!!!!..ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΑΡΑΓΕ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο