Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς νέα απεργία των εφοριακών την 30ή και την 31η Οκτωβρίου

ΠΟΕ ΔΟΥ - ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)  και του καταστατικού της ΠΟΕ – ΔΟΥ, η ΠΟΕ – ΔΟΥ σε συνεδρίασή της στις 24.10.2012 αποφάσισε ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΤΡΙΤΗ 30 & ΤΕΤΑΡΤΗ  31.10.2012, στις υπηρεσίες του Νομού Κυκλάδων & του Αργοσαρωνικού. Σας γνωρίζουμε περαιτέρω, ότι κατά τη διάρκεια της ως άνω 48ωρης απεργίας, θα υφίσταται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας που προβλέπεται από το άρθρο 21 του Ν. 1264/82 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).  


    ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ :

1.    Η διακοπή της  σχεδιαζόμενης ενοποίησης φορολογικών υπηρεσιών στις περιοχές αυτές (Νησιωτική Ελλάδα), η οποία σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον
      Αντιθέτως, με μέτρα πρόχειρα, αποσπασματικά και ευκαιριακής κυρίως σκοπιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπ΄ όψη εθνικοί λόγοι ,γεωγραφικά κριτήρια και φοροδοτική ικανότητα της κάθε περιοχής (βαριά τουριστική βιομηχανία), το αποτέλεσμα θα είναι η ταλαιπωρία του πολίτη,  η αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με βέβαιο αποτέλεσμα την μη επίτευξη του στόχου της αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού.

2.Η αναδιοργάνωση – εκσυγχρονισμός – μηχανοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών μετά από ουσιαστικό διάλογο και η κατοχύρωση του Δημόσιου χαρακτήρα τους.
 
3.Η μη αποδοχή απολύσεων μέσω εργασιακής εφεδρείας, προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας κλπ.

Προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο καλόπιστου διαλόγου, σύμφωνα με το Νόμο και πριν προχωρήσουμε, στην άσκηση του δικαιώματος της 48ωρης απεργίας, σας καλούμε σε Δημόσιο Διάλογο, με αντικείμενο τα προαναφερθέντα αιτήματα. Ως χρόνο διεξαγωγής του Δημόσιου Διαλόγου προτείνουμε την Παρασκευή 26/10/2012   και ώρα 14:00, στα γραφεία του ΟΜΕΔ Πλ. Βικτωρίας 7 Αθήνα.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδόσει την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο αυτής, στην έκθεση της επίδοσης. Προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                               ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description johnjohn | Οκτωβρίου 26, 2012 8:07 π.μ. | Reply
Το θέμα είναι πότε θα προχωρήσει ή ολοκλήρωση του ΤΑΧΙΣ, δηλαδή πότε θα γίνουν τουλάχιστον όλα όσα έχουν προαναγγελθεί.
1)Κατάργηση του ΚΒΣ και της θεωρήσεις (μοναδική χώρα παγκοσμίως) 2)Τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων
3)Υποχρεωτικώς όλες οι δηλώσεις μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ
4) Μισθωτήρια συμβόλαια μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ
5)Αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ αγροτών μόνο ηλεκτρονικά
6)Διασύνδεση συμβολαιογράφων με υποθηκοφυλακεία για να καταργηθούν τα τμήματα κεφαλαίου
7)Αυτόματη ενημέρωση του ΜΗΤΡΩΟΥ από την Αστυνομική διεύθυνση όλων των αλλαγών ταυτοτήτων
8)Αλλαγή διευθύνσεων κατοικιών μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ
9)Αποστολή κλειδάριθμων για όλους τους υπόλοιπους φορολογούμενους
10) Επιστροφές και πληρωμές μέσω τραπεζών με ηλεκτρονικές αιτήσεις και πληρωμές για την κατάργηση των τμημάτων εσόδων
Και όσοι μπορούν στον έλεγχο, γιατί αν καταργηθεί ο έλεγχος, θα καταργηθεί και ο κλάδος ολόκληρος. Εφοριακοί για να κόβουν διπλότυπα μόνο;;;;;;
image description E καλα | Οκτωβρίου 26, 2012 8:17 π.μ. | Reply
περιμενε 5-6 ή 10 χρονακια και θα γινει. εξαλλου το καλο πραγμα αργει.
image description KALASTY | Οκτωβρίου 26, 2012 10:25 π.μ. | Reply
Συγνώμη....τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ δεν είναι Νησιωτική Ελλάδα???
image description episkeptis | Οκτωβρίου 26, 2012 3:45 μ.μ. | Reply
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ. Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ; ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ...
image description LALITA | Οκτωβρίου 26, 2012 7:16 μ.μ. | Reply
Φίλε μισθωτέ των 500 ευρώ. Όπως είδες η προκήρυξη της απεργίας δεν έγινε για τους μισθούς αλλά για την απαξίωση και κατάργηση των ΔΟΥ και συγκεκριμένα των νησιών η οποία συντελεί και στην απαξίωση, ερήμωση των ίδιων των νησιών αλλά και στην απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών μας. Επίσης δεν έγινε λόγος για την αναγκαστική μετακόμιση των υπαλλήλων των ΔΟΥ των νησιών οι οποίοι με μισθό 1200 ευρώ θα πρέπει, αν δεν παραιτηθούν να βρουν σπίτια να μείνουν στις νέες θέσεις τους, σε άλλα νησιά ή στο Ναύπλιο ή στον Πειραιά ή όπου αλλού τους πάνε. Στην κρίση που περνάμε, εύχομαι όλοι να έχουν καλούς μισθούς, και πρώτα απ'όλα δουλειές για να ζουν με αξιοπρέπεια, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Οι εφοριακοί εδώ και καιρό, δεν φωνάζουν για τον εαυτό τους, αλλά συνεχώς μιλάνε για το οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης, ιδιωτικοποίησης των φορολογικών μηχανισμών και για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες αλλά και οι εφοριακοί υπάλληλοι. Ελπίζω κάποτε να ξεπεράσουμε τα κομπλεξ μας όλοι οι απλοί πολίτες, εργαζόμενοι, υπάλληλοι και μικρομεσαίοι και να δούμε καθαρά το παιχνίδι που στήσανε στις πλάτες μας σε βάρος ολόκληρου του λαού μας και των παιδιών μας. Όλα τα άλλα τα δέχομαι αλλά έρχονται δεύτερα.
image description Trip_Accountant | Οκτωβρίου 27, 2012 1:08 μ.μ. | Reply
@LALITA
Ναι καλά, χεστηκανε για την απαξίωση και κατάργηση των ΔΟΥ....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο