Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναπροσαρμόζεται το όριο για τις άυλες δαπάνες επενδύσεων του νόμου 3299/2004

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Εθνικό Συμβούλιο εξαγωγών, φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις» αυξάνεται μέχρι 25% του συνολικού κόστους του ...

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Εθνικό Συμβούλιο εξαγωγών, φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις» αυξάνεται μέχρι 25% του συνολικού κόστους του επενδυτικού σχεδίου, από 8% που είναι σήμερα, το ποσοστό των άυλων δαπανών που θα λαμβάνονται υπ’ όψη για την ένταξη επιχειρηματικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004.

Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε απαραίτητη, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων, όπως π.χ. η ανάπτυξη λογισμικού, το κόστος των άυλων δαπανών των αναγκαίων για την υλοποίηση του σχεδίου είναι σημαντικά μεγαλύτερο του επιτρεπομένου προς ενίσχυση.


Οι δαπάνες πρέπει να αφορούν πάγια στοιχεία και να μην είναι λειτουργικές, τα δε άυλα πάγια στοιχεία θα πρέπει να αποτελούν αποσβεστέα στοιχεία, που θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την ενισχυόμενη επένδυση. Η ρύθμιση δεν αφορά μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταλαμβάνει αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων για υπαγωγή στον Ν 3299/2004, που έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υπαγωγής τους.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο