Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σχετικά με την αναβολή και αλλαγή της προθεσμίας των 5 εργάσιμων ημερών για την πληρωμή των ενσήμων του Ι.Κ.Α. Οκτωβρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr 
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94


Προς τον:
ΔΙΟΙΚΗΤΗ του Ι.Κ.Α. – Τ.Ε.Α.Μ. κο ΡΟΒΕΡΤΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοινοποίηση:

-ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κο Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ

-ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κο Π.ΚΟΚΚΟΡΗ

-Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ

-Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε. κο ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΟΡΚΙΔΗ

-Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων 

Αρ. Πρωτοκ. Εξερχόμενου: 084
Αθήνα: 25 Οκτωβρίου 2012

Θέμα : ΑΝΑΒΟΛΗ και ΑΛΛΑΓΗ της προθεσμίας των 5 εργάσιμων ημερών για την πληρωμή των ενσήμων του Ι.Κ.Α. Οκτωβρίου 2012.

Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,

Δηλώνουμε, με πλήρη επίγνωση των λεγομένων μας, ότι ο Κλάδος ΑΔΥΝΑΤΕΙ αντικειμενικά να ολοκληρώσει τις διαδικασίες υπολογισμού της μισθοδοσίας και ενημέρωσης των εργοδοτών μέχρι και την 5η εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου προκειμένου για τον μήνα Οκτώβριο να εφαρμοσθούν οι διατάξεις του Ν.4075/2012 (ΦΕΚ 89/τ.Α’/11-4-2012) «Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ» 

Δεν εξαρτάται μόνον από εμάς αλλά και από τους εργοδότες για την έγκαιρη προσκόμιση των στοιχείων απασχόλησης.

Δεν υπάρχει πλέον προσωπικό για να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και εργασίες σε -4- εργάσιμες ημέρες (την 5η εργάσιμη ημέρα για τις δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να γίνουν οι πληρωμές και ΟΛΟΙ εμείς δεν μπορούμε να δουλεύουμε 7 ημέρες την εβδομάδα μόνο για την μισθοδοσία και αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή των διατάξεων που ψηφίσθηκαν δεν πρέπει απλά να αναβληθεί αλλά να μεταβληθεί τουλάχιστον μέχρι την 14η εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της τριμηνιαίας ΑΠΔ να ορισθεί η τελευταία ημέρα (όχι εργάσιμη) του επόμενου μήνα.

Ανάγκη να ανακοινωθεί η αναβολή της εφαρμογής ΑΜΕΣΑ και με διάλογο με τους Κοινωνικούς Εταίρους αλλά και τον Κλάδο μας να βρεθεί η χρυσή τομή που θα συνδυάσει το επιθυμητό με το εφικτό. Άλλωστε η οικονομική ρευστότητα του ΙΚΑ θα είναι μόνον για μια περίοδο.


Διατελούμε με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 
Πανίδης Αβραάμ

Ο Γενικός Γραμματέας
Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description spirosvii | Οκτωβρίου 25, 2012 12:49 μ.μ. | Reply
ναι δεν παλεύεται μέχρι την 5η εργάσιμη!
image description kelepouri | Οκτωβρίου 25, 2012 12:39 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ...ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΠΑ ΚΑΙ 2 ΙΚΑ ΜΑΖΙ..
image description Α.Αρχοντής | Οκτωβρίου 25, 2012 1:19 μ.μ. | Reply
Τι είναι ακριβώς αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε; Να βγάλουμε μισθοδοσία στο τέλος του μήνα; Άλλαξε κάτι σ' αυτό; Και πώς πληρώνονταν οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα; Ας σοβαρευτούν επιτέλους οι συνδικαλιστές μας και ας επικεντρωθούν στα πραγματικά προβλήματα του κλάδου και όχι σε συντεχνιακά πυροτεχνήματα.
image description KKK | Οκτωβρίου 25, 2012 2:18 μ.μ. | Reply
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΤΕΤΕ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΜΕ ΚΥΛΙΩΜΕΝΑ ΩΡΑΡΙΑ, ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕς ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ 31 ΤΟΥ ΜΗΝΑ. ΟΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ 10 ΤΟΥ ΜΗΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ!!!!
image description COM | Οκτωβρίου 25, 2012 3:16 μ.μ. | Reply
AΡΧΟΝΤΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ Ή ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ 31 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ??? ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ 100 ΑΤΟΜΑ ΚΥΛΙΟΜΕΝΑ,ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΛΠ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ 31 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙΣ???ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΦΟΥ 31 ΑΚΟΜΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ?ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ???ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΕΙΣΑΙ???ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
image description trapezokomos | Οκτωβρίου 25, 2012 2:07 μ.μ. | Reply
ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΔ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ.Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΖΩΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ,ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ,ΝΑ ΖΗΣΕΙ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ 20 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΔ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΕΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.ΚΥΡΙΕ ΑΡΧΟΝΤΗ ,ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟ , ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΩ.ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ,ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΦΠΑ ,ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΦΠΑ ,ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΦΜΥ ,ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΜΟΥ ,ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΤΛ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΦΑΝΩ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ.ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΑΙΔΟΥΡΙ.ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΜΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΚΛΩΤΣΑΝΕ...
image description John | Οκτωβρίου 25, 2012 2:02 μ.μ. | Reply
σωστος ο τραπεζοκομος...
image description taxcare | Οκτωβρίου 25, 2012 2:09 μ.μ. | Reply
"και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της τριμηνιαίας ΑΠΔ να ορισθεί η τελευταία ημέρα (όχι εργάσιμη) του επόμενου μήνα." Γιατί ρε παλληκάρια δεν το γράφετε καθαρά ? Σε περίπτωση μή εργάσιμης, μεταφορά της καταληκτικής την 1η εργάσιμη.
image description Μαρία | Οκτωβρίου 25, 2012 3:02 μ.μ. | Reply
Επίσης, δεν καταλαβαίνω, ΓΙΑΤΙ να ζητάμε ημερομηνία καταβολής την 14η ημέρα του επόμενου μήνα ;;; Για να μας "δώσουν" έως τις 10 του μήνα και να είμαστε κι ευχαριστημένοι ;;;; Τι ηττοπαθείς επιστολές είναι αυτές ;;;;; Αίσχος !!!
image description pansofia | Οκτωβρίου 25, 2012 3:18 μ.μ. | Reply
Για ποια τριμηνιαια μιλατε????Για μηνιαιες Α.Π.Δ. θυμαμαι να διαβασα....
image description Α. Αρχοντής | Οκτωβρίου 25, 2012 10:01 μ.μ. | Reply
Θα συμφωνήσω μαζί σας στα πιο πολλά - να μην πω σε όλα - α' αυτά που γάφετε, και το ξέρετε. Με ενοχλεί όμως αφάνταστα όταν βλέπω την ΠΟΦΕΕ να μην μιλάει στο θέμα της πολ. 1163, να προωθεί έναν"κώδικα δεοντολογίας" στραγγαλιστικό για τον λογιστή, να μην έχει πάρει θέση - ακόμα!!!! - στο ξήλωμα των ΔΟΥ και τη ταλαιπωρία των συναδέλφων, να μην έχει έστω σχολιάσει την τροποποίηση της 1067/2011 που μας θέλει κουκουλοφόρους, και να έρχεται ΣΗΜΕΡΑ, 25/10/2012 να επαιτήσει μια μικροπαράταση σε κάτι που θα έπρεπε ΗΔΗ να έχει δρομολογήσει μαχητικά την αναστολή του. Εκεί που θα έπρεπε να πραγματική μαχητική διάθεση δεν υπάρχει, και αυτό για το οποίο δείχνεται μια κάποια "διάθεση" είναι απλώς μια παράταση μιας ακόμα προθεσμίας που ζητιέται χλιαρά - όπως χλιαρά ζητήθηκε η συμμετοχή μας στην απεργία της 18/10 - μόνο και μόνο για να δείξουμε σ' αυτούς που υποτίθεται ότι εκπροσωπούμε ότι υπάρχουμε. Σαν τη φωτοβολίδα που πετάει ο ναυαγός για να τον βρουν τα σωστικά συνεργεία. Καταλάβατε τώρα γιατί μίλησα για συντεχνειακό πυροτέχνημα και όχι για σοβαρό πρόβλημα του κλάδου;
image description χ | Οκτωβρίου 26, 2012 8:15 π.μ. | Reply
ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΦΕΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝ. ΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ κ.λπ.
ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ????????
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΣΚΟΠΙΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΝΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΙΚΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΥΑΛΙ!!!!!!
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝ ΠΑΛΙΑ (ΓΙΑ ΑΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ) : "ME ΓΕΙΑ ΤΟΝ Π.... ΝΥΦΗ"
image description ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...... | Οκτωβρίου 26, 2012 10:53 π.μ. | Reply
ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ... Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ 26 ....ΣΤΙΣ 31 ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο 9ος ...ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 07/11 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο 10ος .
ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ Ο 10ος ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ... ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ....ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ? ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ
ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ????!!!!

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο