Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Οι λίστες των προϊσταμένων εναλλάσσονται - Οι φορολογικές υπηρεσίες διαλύονται - Οι λίστες των φοροφυγάδων καλά κρατούν

ΠΟΕ-ΔΟΥ ΠANEΛΛHNIA OMOΣΠONΔIA EPΓAZOMENΩN
OMHPOY 18 - 106 72 AΘHNA / THΛ.: 210-3622707 • FAX: 210-3638782 / www.poedoy.gr • e-mail: [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι λίστες των προϊσταμένων εναλλάσσονται - Οι φορολογικές υπηρεσίες διαλύονται - Οι λίστες των φοροφυγάδων καλά κρατούν

Πριν ένα χρόνο, η τότε Κυβέρνηση με αιτιολογικό πρόσχημα την «διαφθορά» των υπαλλήλων και την «αναποτελεσματικότητα» των απαξιωμένων (με δική της ευθύνη) Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών όπως και των ΔΟΥ, προχώρησε στην ψήφιση και
θέσπιση του άρθρου 55 του Νόμου 4002/2011, με τις διατάξεις του οποίου αφαιρέθηκε από τα συλλογικά όργανα (Υπηρεσιακά Συμβούλια) τα οποία τοποθετούσαν με τη διαδικασία της μοριοδότησης και ανατέθηκε αποκλειστικά στον Υπουργό Οικονομικών η αρμοδιότητα να επιλέγει, να ορίζει, να τοποθετεί και να παύει, κατά την υποκειμενική του βούληση και κρίση την πλειοψηφία των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.
Με την χρήση των διατάξεων αυτών, με τις οποίες αναβιώνουν το δίκαιο, η νομιμότητα και οι λογικές και πρακτικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της δεκαετίας του ‘70 (όπως έχουμε δημόσια καταγγείλει με το από 29/3/2012 - βλέπε site ΠΟΕ-ΔΟΥ: …… σχετικό Δελτίο Τύπου, το οποίο και επικαιροποιούμε σήμερα) έγιναν στην συνέχεια για αφανείς στόχους και με αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής, τοποθετήσεις εκατοντάδων Προϊσταμένων (Διευθυντών και Τμηματαρχών) ΔΟΥ με απλή απόφαση του τότε Υπουργού Οικονομικών.

Στην ίδια λογική κινούμενη, η νέα Κυβέρνηση (συγκυβέρνηση) με πρόσχημα «την μειωμένη απόδοση» ορισμένων Υπηρεσιών, φέρει τροπολογία στη Βουλή που προβλέπει λήξη της θητείας όλων των παραπάνω Προϊσταμένων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομι-
κών προκειμένου να τους αντικαταστήσει με καινούργιους «προσφιλείς» της, αντιγράφοντας έτσι τακτικές και διαδικασίες για τις οποίες η ίδια κατηγορούσε τους προκατόχους της.

Το γεγονός αυτό, την ίδια στιγμή που σε κανένα επίπεδο δεν έχουν τεθεί σοβαροί, προγραμματισμένοι και πειστικοί στόχοι εξυπηρέτησης του δημόσιου και του κοινωνικού συμφέροντος, αν συνδυαστεί και με την ήδη δημιουργούμενη αναστάτωση από παράλληλα εξαγγελόμενα ή επιχειρούμενα να εφαρμοστούν, πρόχειρα, αποσπασματικά και ευκαιριακής κυρίως σκοπιμότητας μέτρα όπως είναι το διάστημα αυτό οι προωθούμενες «ενοποιήσεις», «συγχωνεύσεις» ΔΟΥ κ.λπ. με προβληματική ή και ανύπαρκτη μηχανοργάνωση - μηχανογράφηση των νέων Υπηρεσιών κ.α., οδηγεί με βεβαιότητα στην πλήρη διάλυση των Υπηρεσιών.
Τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από τις παραπάνω Κυβερνητικές επιλογές, είναι

 Ποιοί εξωθεσμικοί παράγοντες (χθες, σήμερα) «βοηθούν» τον Υπουργό Οικονομικών στην κατάρτιση της όποιας «λίστας» Προϊσταμένων ΔΟΥ, αφού με νόμο καταργήθηκαν η γνώμη των θεσμικών και συνταγματικά προβλεπόμενων Υπηρεσιακών Συμβουλίων καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης (μόρια)

Ποιοί τελικά οφελούνται ή διευκολύνονται από απαξιωμένες και διαλυμένες φορολογικές υπηρεσίες; Οι εργαζόμενοι σ’ αυτές, που καταρρακώνεται η αξιοπρέπειά τους, οι ειλικρινείς φορολογούμενοι (όπως μισθωτοί, συνταξιούχοι) που σηκώνουν το κύριο βάρος των ληστρικών μισθολογικών περικοπών και των κάθε είδους φόρων και χαρατσιών, ή μήπως οι κατ’ επάγγελμα μεγάλοι φοροφυγάδες, που ήταν πάντα και επιδιώκουν να είναι στο απυρόβλητο ως διαχρονικοί ρυθμιστές του πολιτικού κόστους;
Για όλους τους παραπάνω σοβαρούς λόγους καλούμε και δημόσια την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών:
α) να αποσύρουν την επίμαχη πρόσφατη τροπολογία και β) να καταργήσουν κάθε προηγούμενη ανάλογη διάταξη (άρθρο 55 του Ν. 4002/2011) ώστε οι Προϊστάμενοι των ΔΟΥ να επιλέγονται με βάση αυστηρά αντικειμενικά, διαφανή, αξιοκρατικά και μετρήσιμα κριτήρια, από τα αρμόδια Υπηρεσιακά Όργανα, όπως προβλέπεται για όλες τις άλλες υπηρεσιακές μεταβολές.
Πρέπει επιτέλους, οι στρατιές των μετακλητών υπαλλήλων και συμβούλων των Υπουργικών Γραφείων και οι κάθε φύσεως και λογής  εξωθεσμικοί παράγοντες, να σταματήσουν να υποκαθιστούν την Υπηρεσιακή Ιεραρχία στην Δημόσια Διοίκηση και στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΥ
Ο ΠΡΟΕΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description johnjohn | Οκτωβρίου 25, 2012 8:07 π.μ. | Reply
Το θέμα είναι πότε θα προχωρήσει ή ολοκλήρωση του ΤΑΧΙΣ, δηλαδή πότε θα γίνουν τουλάχιστον όλα όσα έχουν προαναγγελθεί.
1)Κατάργηση του ΚΒΣ και της θεωρήσεις (μοναδική χώρα παγκοσμίως)
2)Τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις εισιδήματος φυσικών και νομικών προσώπων
3)Υποχρεωτικώς όλες οι δηλώσεις μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ
4) Μισθωτήρια συμβόλαια μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ
5)Αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ αγροτών μόνο ηλεκτρονικά
6)Διασύνδεση συμβολαιογράφων με υποθηκοφυλάκια για να καταργηθούν τα τμήματα κεφαλαίου
7)Αυτόματη ενημέρωση του ΜΗΤΡΩΟΥ απο την Αστυνομική διεύθυνση όλων των αλλαγών ταυτοτήτων
8)Αλλαγή διευθύνσεων κατοικιών μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ
9)Αποστολή κλειδάριθμων για όλους τους υπόλοιπους φορογούμενους
10) Επιστροφές και πληρωμές μέσω τραπεζών με ηλεκτρονικές αιτήσεις και πληρωμές ΄για την κατάργηση των τμημάτων εσόδων
Και όσοι μπορούν στον έλεγχο, γιατί αν καταργηθεί ο έλεγχος, θα καταργηθεί και ο κλάδος ολόκληρος. Εφοριακοί για να κόβουν διπλώτυπα μόνο;;;;;;
image description periklis87 | Οκτωβρίου 25, 2012 9:25 π.μ. | Reply
ΝΑΙ....αλλά τώρα τους αδικείς... το" 8)8)Αλλαγή διευθύνσεων κατοικιών μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ" το έχουν κάνει.... μην τα θέλουμε και όλα δικά μας... σιγααααα σιγααα θα γίνουν και τα υπόλοιπα...... :s
image description /// | Οκτωβρίου 25, 2012 10:17 π.μ. | Reply
Ποιοί τελικά οφελούνται ή διευκολύνονται από απαξιωμένες και διαλυμένες φορολογικές υπηρεσίες; Οι εργαζόμενοι σ’ αυτές, που καταρρακώνεται η αξιοπρέπειά τους, οι ειλικρινείς φορολογούμενοι (όπως μισθωτοί, συνταξιούχοι) ... ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ" ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΑΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ "ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ" ΕΙΝΑΙ ? ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Ε1 ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Ε2 ....
image description ΕΙΡΗΝΗ | Οκτωβρίου 25, 2012 10:46 π.μ. | Reply
"οι ειλικρινείς φορολογούμενοι (όπως μισθωτοί, συνταξιούχοι)"!!! Αυτή πια η καραμέλα, οι μοναδικοί ειλικριμνείς είναι οι μισθωτοί... Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κλέφτες.... Αει σιχτίρ πια...
image description elezia | Οκτωβρίου 25, 2012 3:11 μ.μ. | Reply
Γιατι μας βριζεις βρε Ειρηνη......,
Απλα η διατυπωση ειναι λαθος δεν ειμαστε ειλικρινεις απλα πιο ευκολοι στην διαχειριση αλλα αμα το πουν ετσι θα γινει χαμος αλλο να το καταλαβενεις και αλλο να στο λενε στα μουτρα.

Με Εκτιμηση ,
Ελενη
image description PLAPOUTAS | Οκτωβρίου 25, 2012 3:39 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ 127 Δ.Ο.Υ.

Η κατάργηση των 127 Δ.Ο.Υ. και η κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων είναι αποτέλεσμα της συνειδητής αδρανοποίησης και στη συνέχεια διάλυσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού βάσει ενός σατανικού σχεδίου διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας που εδώ και χρόνια σταδιακά υλοποιείται και σκοπό έχει:
Να απενεργοποιηθεί και στη συνέχεια να διαλυθεί ο υπάρχον φοροελεγκτικός μηχανισμός με κατασυκοφάντηση και διασυρμό των εφοριακών ελεγκτών με Γκαιμπελίστικο τρόπο, ότι είναι ανίκανοι και διεφθαρμένοι και για το λόγο αυτό καταρρέουν τα Δημόσια έσοδα, ώστε να παραχωρηθεί ο νευραλγικός τομέας του φορολογικού ελέγχου και η είσπραξη των εσόδων του δημοσίου από φόρους σε ιδιωτικές εταιρείες δημιουργώντας έτσι (σε «Παγκόσμια Πρώτη») τους σύγχρονους «ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ» για να συνεχισθεί πλέον το «άγριο πάρτυ της φοροδιαφυγής και της φοροαπάτης», στην κρίσιμη αυτή στιγμή που η χώρα καταρρέει από την μη ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής με αποτέλεσμα την μη είσπραξη των δημοσίων εσόδων αλλά και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, με τελικό στόχο να ξεπουληθεί η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία χωρίς αντίδραση από τον λαό, αφού πρώτα γίνει η φτωχοποίηση των Ελλήνων με Βουλγαροποίηση των μισθών και των συντάξεων.
Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού εντάσσεται και το επικοινωνιακό παραμύθι της υπηρεσιακής ηγεσίας του φορολογικού μηχανισμού της χώρας μας, που συνεχίζεται ανερυθρίαστα.
Αυτοί οι ανίκανοι και άσχετοι «σοφοί», που αναρριχήθηκαν μέσα από ίντριγκες και διαπλοκές στις ανώτατες βαθμίδες της υπηρεσιακής ηγεσίας του φορολογικού μηχανισμού, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της κατάρρευσης των Δημοσίων Εσόδων και δυστυχώς παραμένουν οι ίδιοι στις θέσεις αυτές και παρασύρουν και την νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ σε αναποτελεσματικές αποφάσεις και λανθασμένα συμπεράσματα για τις αιτίες της κατάρρευσης των Δημοσίων Εσόδων και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.
Οι κύριοι λοιπόν αυτοί οφείλουν να απαντήσουν και να δώσουν εξηγήσεις:
Γιατί μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των εφοριακών από 15.300 που υπηρετούσαν το έτος 2009 σε 9.800 τον Ιούνιο του 2012?
Γιατί καταργήθηκαν τα τμήματα ελέγχου και δικαστικού σε 200 Δ.Ο.Υ. από 01/01/2012?
Γιατί καταργούνται 127 Δ.Ο.Υ. μέχρι 31/12/2012?
Γιατί καταργήθηκαν το 2004 τα ΤΟΠΙΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΤΕΚ)?
Γιατί αδρανοποιήθηκαν και μετονομάσθηκαν σε ΥΠΕΕ οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ από το 2004 μέχρι το 2010?
Γιατί αποδεκατίσθηκαν από ελεγκτές οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ από το 2010 και υπολειτουργούν σήμερα με προγραμματισμένη την κατάργηση των περιφερειακών υπηρεσιών του?
Γιατί αδρανοποιήθηκαν από το 2004 και στη συνέχεια διαλύθηκαν την 1-2-2012 τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΠΕΚ)?
Γιατί υποβαθμίστηκαν τα ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΔΕΚ) με την δημιουργία μιας δυσλειτουργικής μονάδας της Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων?
Γιατί αλλάζουν εξ ολοκλήρου τον ελεγκτικό φορολογικό μηχανισμό με ασχέτους, ανίκανους και εντελώς άπειρους «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους», ενώ διέθετε συγκροτημένους, έμπειρους και με πολλές γνώσεις ελεγκτές, αντί να τον εξυγιάνουν και συμπληρώσουν με νέους ελεγκτές?
Γιατί δεν αναφέρουν που βρήκαν ξαφνικά τις ομάδες δράσης (ΡΑΜΠΟ!!!) που θα πραγματοποιήσουν σοβαρούς φορολογικούς ελέγχους και θα εισπράξουν τα δημόσια έσοδα?
Γιατί τόσο παραμύθι?
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΙΟΙ.
Η σύσταση του νέου σώματος «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους» από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και μόνο από την ονοματολογία δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις του υπουργείου, δηλαδή της κατάργησης του θεσμού του εφοριακού ελεγκτή.
Η επάνδρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών με υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου είναι δυστυχώς τελείως αδόκιμη γιατί είναι πολύ λίγοι έως ελάχιστοι οι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν τα προσόντα και τις ικανότητες για ελεγκτική Υπηρεσία γιατί αν υπήρχαν τέτοιοι υπάλληλοι σίγουρα θα υπηρετούσαν ήδη στις ελεγκτικές υπηρεσίες οι οποίες είχαν και έχουν πάρα πολλές ελλείψεις προσωπικού και μάλιστα ικανού και με ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.
Ο στόχος των διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας, της αποδιοργάνωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών επιτεύχθηκε πλήρως, γιατί το μόνο που θέλουν είναι η κατάργηση του ουσιαστικού φορολογικού ελέγχου ή την πραγματοποίηση του από άσχετους και ανίκανους υπαλλήλους με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση του, ώστε ανενόχλητοι πλέον να συνεχίσουν το μεγάλο πάρτυ της φοροδιαφυγής- φοροκλοπής και φοροαπάτης και ταυτόχρονη άλωση της Δημόσιας Περιουσίας σε βάρος του Ελληνικού λαού που θα τον εξαθλιώσουν εντελώς.
Ο Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, την 9 Νοεμβρίου 2011 με την Αρ. Πρωτ: Δ6Α1153411 ΕΞ2011 απόφαση, με την οποία καθόρισε των αριθμό και την κατανομή ανά υπηρεσία των «Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους», προβλέπει την επάνδρωση της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ με 100 μόνο ελεγκτές από τους 2335 ελεγκτές που θα επανδρώσουν όλες τις ελεγκτικές φορολογικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, χωρίς να προβλέπεται ούτε ένας ελεγκτής για τις υπόλοιπες περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, γιατί προφανώς έχει αποφασισθεί η κατάργηση τους.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία επιλογής και επάνδρωσης των «Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους» έχει τελματώσει και μόνο 250 υπάλληλοι έχουν επιλεγεί, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην πλειοψηφία τους σε τμήματα "δικαστικού". Τα τμήματα ελέγχου (όσα λειτουργούν) έχουν αποδεκατισθεί από ελεγκτές με αποτέλεσμα να υστερούν σε πραγματοποίηση ελέγχων.
Με την ίδια απόφαση του Βενιζέλου δεν προβλεπόταν ούτε ένας ελεγκτής για τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΠΕΚ) του ΥΠΟΙΚ, των οποίων ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (στην ουσία καταργήθηκαν) από 1-2-2012 και τα οποία είχαν συγκροτημένους, έμπειρους και με πολλές γνώσεις ελεγκτές και σταμάτησαν σοβαρούς φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα απάτης ΦΠΑ, που με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ, εισέπραξαν παράνομα εκατοντάδες εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από τις ΔΟΥ όλης της χώρας. Οι έλεγχοι αυτοί ήταν σε τελικό στάδιο σύνταξης πορισμάτων και καταλογισμού προστίμων δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ. Γιατί σταμάτησαν αιφνιδίως αυτούς τους ελέγχους, ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν? Μήπως για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ.
Από το νόμο προβλέπεται η επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγείς και επενδυτές. Εκμεταλλευόμενοι τις διάτρητες και ασαφείς διατάξεις περί επιστροφής ΦΠΑ αλλά και την εύκολη και απλή διαδικασία, οργανωμένες συμμορίες έχουν ρημάξει το Δημόσιο παίρνοντας παράνομα δισεκατομμύρια ευρώ με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ. Από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν επιστραφεί 5.000.000.000€ το 2010, άλλα 5.500.000.000 € το 2011 και προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του 2012 άλλα 3.800.000.000 (ήδη ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό ανάπτυξης κ. Σκορδά ότι μέχρι 31/12/2012 θα επιστραφούν 4 δις ΕΥΡΩ ΦΠΑ). Οι "εξαγωγείς" και η "παρέα" τους μαθημένοι στο μεγάλο φαγοπότι των τεράστιων ποσών παράνομων επιστροφών ΦΠΑ, διαμαρτύρονται συνεχώς γιατί καθυστερεί η άγρια "μάσα", αλλά δεν εκδίδουν επουδενί Ειδικά Δελτία Απαλλαγής ΦΠΑ, που έχουν δικαίωμα και θα έλυναν έτσι το πρόβλημα ρευστότητας, γιατί ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.
Για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του φορολογικού μηχανισμού και την σύσταση του νέου σώματος «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους» συστήθηκαν δύο επιτροπές από άσχετους και ανίκανους υπαλλήλους που αναρριχήθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες σε ανώτερες και ανώτατες υπηρεσιακές θέσεις, με αμφιλεγόμενες προθέσεις για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της διάλυσης των υπηρεσιών (ελέγχου και είσπραξης) του φορολογικού μηχανισμού και αντικατάστασης των με ιδιωτικές εταιρείες.
ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ
Plapoutassk.blogspot.gr
image description PLAPOUTAS | Οκτωβρίου 25, 2012 3:02 μ.μ. | Reply
ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Άφωνοι οι βουλευτές της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της βουλής με όσα κατέθεσε ο πρώην υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Άφωνοι και οι πολίτες που βιώνουν με το χειρότερο τρόπο τα καταστροφικά αποτελέσματα των επιλογών του «κυρίου» αυτού, που πρωτοστάτησε για την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ και μετέπειτα στην εποπτεία της Τρόϊκα και είναι ο κύριος υπεύθυνος των καταστροφικών μνημονίων που εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται στην Ελλάδα.
Είπε λοιπόν ότι δεν πρωτοκολλήθηκε η λίστα γιατί τα στοιχεία ήταν απόρρητα και την έδωσε για φύλαξη στο γραφείο του για φύλαξη. Επίσης είπε ότι ήταν δύσκολο να πρωτοκολληθεί η λίστα γιατί έπρεπε να εκτυπώσει χιλιάδες σελίδες.
Είναι γνωστό σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση, σε όλες τις βαθμίδες, σε όλες τις Υπηρεσίες ότι υπάρχει διαβάθμιση των εγγράφων σε απλή αλληλογραφία, σε Εμπιστευτική αλληλογραφία και σε Απόρρητη αλληλογραφία (Στρατιωτικές και Αστυνομικές Υπηρεσίες) και ότι το «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ» πρωτόκολλο στις Δημόσιες Υπηρεσίες τηρείται και φυλάσσεται από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας, ο οποίος έχει υποχρέωση να φυλάσσει και τη σχετική εμπιστευτική αλληλογραφία σε απολύτως ασφαλές μέρος που έχει πρόσβαση μόνον αυτός.
Στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε να πρωτοκολληθεί το διαβιβαστικό έγγραφο με «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ» πρωτόκολλο, το οποίο έπρεπε να τηρείται από τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού, ο οποίος (διευθυντής) είχε την υποχρέωση ασφαλούς φύλαξης του CD, που είχε τα στοιχεία, και στη συνέχεια κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό να το διαβίβαζε με «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ» έγγραφο και με «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ» πρωτόκολλο παραλαβής- παράδοσης στον αρμόδιο Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ για περαιτέρω αξιοποίηση των στοιχείων. Οπωσδήποτε έπρεπε να κρατηθεί και να φυλαχθεί «ακριβές αντίγραφο», σε ασφαλές μέρος στο γραφείο του διευθυντή του υπουργού, που ήταν υπεύθυνος για το «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ» πρωτόκολλο και ο οποίος είχε την υποχρέωση να φυλάσσει και τη σχετική εμπιστευτική αλληλογραφία σε απολύτως ασφαλές μέρος που έχει πρόσβαση μόνον αυτός.
Όλα αυτά που κατέθεσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι έδωσε το πρωτότυπο CD στο γραφείο του, αλλά δεν θυμάται σε ποιόν και ότι δεν γνωρίζει που είναι σήμερα το CD, είναι ασύστολα ψέματα και είναι λοιπόν απολύτως επιβεβλημένο να γίνει δικαστική διερεύνηση για τις «πράξεις και τις παραλήψεις του κυρίου αυτού» και να του καταλογισθούν ποινικές ευθύνες γιατί ουδείς μπορεί να «παίζει» με την εξαθλίωση του λαού μας και την καταστροφή της χώρας μας.
ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ
Plapoutassk.blogspot.gr
image description PLAPOYTAS | Οκτωβρίου 25, 2012 3:13 μ.μ. | Reply
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ «ΛΗΣΤΩΝ» ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Τον τελευταίο καιρό έχουμε έναν βομβαρδισμό ανακοινώσεων και «διαρροών» σχετικά με λίστες πολιτικών και άλλων επιχειρηματιών και μη, που έχουν καταθέσεις και «επενδύσεις» σε ακίνητα στο εξωτερικό.
Οι λίστες αυτές φέρεται να είναι στη διάθεση του ΣΔΟΕ, το οποίο όλο έρευνες και διασταυρώσεις κάνει και αποτέλεσμα ουδέν!
Τελικά δεν έχουν το θεό τους και μας δουλεύουν άγρια!!!
Από το 2005 λειτουργεί στην Τράπεζα της Ελλάδας το σύστημα TURGET με το οποίο κάθε κίνηση κάθε λογαριασμού των τραπεζών οι οποίο πλέον έχουν την ένδειξη IBAN, που είναι μοναδικός για κάθε λογαριασμό, καταγράφεται αυτόματα στην τράπεζα της Ελλάδας.
Όλοι οι λογαριασμοί και όλες οι κινήσεις τους είναι στην τράπεζα της Ελλάδας και δεν χρειάζεται καμιά συνδρομή από Ελβετία η άλλη χωρά, οπουδήποτε και αν έχουν σταλεί τα λεφτά και από οποιονδήποτε, έχει καταγραφεί.
Τι μας δουλεύουν λοιπόν με όλα αυτά τα παραμύθια κάθε φορά??
Την μια φορά ότι ψάχνει το ΣΔΟΕ την άλλη ότι δεν μας στέλνουν τα στοιχειά οι Ελβετοί.
Να μην ξεχνάμε και τον τραγέλαφο με τη λίστα Λαγκάρντ! (άραγε θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους πολιτικούς και μη?)
Είναι σοβαροί?
Ποιον δουλεύουν??
Το γιατί δεν βγάζουν στην φορά τα στοιχειά είναι πλέον γνωστό «τοις πάσι».
Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια??
Πρέπει επιτελούς να σταματήσουν τις φανφάρες, τα λόγια τα μεγάλα, τα ωραία και να προχωρήσουν άμεσα σε διασταυρώσεις στοιχειών σε όσους από το 2000 έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000€, με έμφαση στην νομιμότητα απόκτησης των χρημάτων αυτών και στο γεγονός αν αυτά τα χρήματα έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί.
Επίσης να ζητηθούν με συνδρομή των αρχών των ξένων κρατών τα στοιχεία εκείνων που έχουν αποκτήσει ακίνητα στο εξωτερικό την τελευταία δεκαετία σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Γαλλία, Βέλγιο κλπ.
Για να υπάρχει όμως και κάποιο αποτέλεσμα των ελέγχων αυτών προϋπόθεση είναι να γίνει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με διατάξεις νομού που θα ψηφισθούν άμεσα και θα εφαρμοσθούν άμεσα, περιλαμβάνοντας όλες τις υποθέσεις παρανόμου πλουτισμού και "κλοπής" του δημοσίου χρήματος, προβλέποντας αυστηρότατες κυρώσεις σε όσους απόκτησαν παράνομα χρήματα, με άμεση δήμευση όλων των περιουσιακών τους στοιχειών (κινητών και ακινήτων) στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (με συνδρομή των αρχών των ξένων κρατών).
Οι διώξεις για τις ανωτέρω περιπτώσεις να είναι σε βαθμό κακουργήματος και οι ποινές να είναι βαρύτατες, γιατί πρόκειται για τεράστιο οικονομικό έγκλημα (ληστεία) σε βάρος της χωράς.
Αν προχωρήσουν οι ταγοί του υπουργείου οικονομικών και υλοποιήσουν τα ανωτέρω θα διαπιστωθεί ότι «λεφτά υπάρχουν» και πολλά μάλιστα και δεν χρειάζεται να συνεχίσουν την αγρία επίθεση στο εισόδημα του ελληνικού λαού, που εδώ και τρία χρονιά βιώνει, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, και φοροεπιδρομές…… ή μήπως αυτό είναι το «σχέδιο» τελικά, για να ξεπουληθεί η Δημόσια Περιουσία και να οδηγηθούμε σε Βουλγαροποίηση των εισοδημάτων μας ?
ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ
Plapoutassk.blogspot.gr
image description 123 | Οκτωβρίου 25, 2012 4:51 μ.μ. | Reply
ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΦΡΙΝΤΜΑΝ. ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟΥς ΟΡΚΩΤΟΥς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ???? ΕΛΕΓΧΩ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΜΟΥ. ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Κ ΣΤΙς ΕΙΣΦΟΡΕς. Κ ΣΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥς ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥς ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥς. ΟΤΑΝ ΤΟ 1993 ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΊΗΣΑΝ ΤΟΥς ΟΡΚΩΤΟΥς ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗς ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑς????? ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ, ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΑΠΛΩς ΗΤΑΝ ΣΠΑΣΙΜΟ "ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟς". Ε ΟΧΙ ΟΜΩς. ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΕ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. (ΜΑΖΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ)
image description PLAPOUTAS | Οκτωβρίου 25, 2012 4:34 μ.μ. | Reply
Με το ανωτέρω Δελτίο Τύπου η ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ διαμαρτύρεται για την τροπολογία βάσει της οποίας αλλάζουν τους διευθυντές.
Και ερωτώ: Πότε τοποθετήθηκαν διευθυντές στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ με αξιοκρατικά κριτήρια???
Ένας σοβαρός λόγος της σημερινής κατάστασης διάλυσης των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ είναι και ο τρόπος επιλογής των Γενικών Διευθυντών, των Διευθυντών και των Τμηματαρχών.
Ο τρόπος αξιολόγησης (αδιαφάνεια, αναξιοκρατία και ρουσφετολογία), τα κριτήρια προαγωγής και τοποθέτησης σε θέσεις ευθύνης των εφοριακών υπαλλήλων διαχρονικά, περιγράφεται πλήρως στην ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ του Ν. 3839/2010.
Οι προαγωγές και τοποθετήσεις εφοριακών υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, γινόταν και δυστυχώς εξακολουθεί να γίνεται, κατά κύριο λόγο, με «μπιλιέτα» βουλευτών, υπουργών και συνδικαλιστών και αλλάζουν κάθε φορά που αλλάζει Κυβέρνηση αλλά ακόμη και όταν αλλάζει Υπουργός.
Ουδέποτε επελέγησαν υπάλληλοι σε θέση ευθύνης με αξιοκρατικά κριτήρια και δεν ελήφθησαν ποτέ υπ’ όψη τα βιογραφικά σημειώματα των υπαλλήλων παρά αποκλειστικά και μόνο τα μπιλιέτα.
Με αυτό τον τρόπο επιλέχθηκαν και επιλέγονται υπάλληλοι χαμηλών προσόντων, ανίκανοι, επιρρεπείς στη διαπλοκή και σε πολλές περιπτώσεις επίορκοι ενώ υπάλληλοι ικανότατοι και με πολλά προσόντα απαξιώνονται και παραγκωνίζονται.
Έτσι αντιλαμβάνεται το ΥΠΟΙΚ την πάταξη της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Με τις διατάξεις του Ν. 3839/2010 θεσπίσθηκαν νέα κριτήρια και διαδικασίες για την επιλογή προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης επιπέδου Τμήματος, Διεύθυνσης και Γενικής Διεύθυνσης.
Περίμενα λοιπόν την εφαρμογή του νόμου και την προκήρυξη των θέσεων σύμφωνα με όσα όριζαν οι διατάξεις του Ν. 3839/2010.
Προς μεγάλη μου έκπληξη, άρχισαν μεθοδικά και συστηματικά να τοποθετούνται προϊστάμενοι σε θέσεις ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης σε ΔΕΚ, ΠΕΚ και ΣΔΟΕ, χωρίς να προκηρυχθούν οι θέσεις αυτές αλλά με διαδικασίες υπόγειων διαδρομών (αδιαφανείς, αναξιοκρατικές και ρουσφετολογικές), «παλιά μου τέχνη κόσκινο» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός.
Στη συνέχεια κατά την ίδια Αμανατίδια (Διευθυντής προσωπικού και προσωπικός φίλος του Παπακωνσταντίνου) τακτική άρχισαν μεθοδικά και συστηματικά να τοποθετούνται προϊσταμένοi σε θέσεις ευθύνης επιπέδου Τμήματος σε ΔΕΚ, ΠΕΚ και ΣΔΟΕ, χωρίς να προκηρυχθούν οι θέσεις αυτές αλλά με διαδικασίες υπόγειων διαδρομών (αδιαφανείς, αναξιοκρατικές και ρουσφετολογικές).
Στη συνέχεια ο Βενιζέλος με μία διάταξη τον Αύγουστο του 2011 άλλαξε (προς το χειρότερο, τοποθετώντας υπάλληλους χαμηλών προσόντων, ανίκανους) ορισμένους Διευθυντές και Τμηματάρχες των μεγάλων εφοριών και όχι όλους.
Οι περισσότεροι που είχαν επιλεγεί με διαδικασίες υπόγειων διαδρομών (αδιαφανείς, αναξιοκρατικές και ρουσφετολογικές) παρέμειναν στη θέση τους.
Απορώ λοιπόν με τις διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών που είναι απολύτως συνυπεύθυνοι με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία για τον τρόπο που έγιναν οι επιλογές γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών στο ΥΠΟΙΚ τα τελευταία 25 χρόνια.

ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ
Plapoutassk.blogspot.gr
image description johnjohn | Οκτωβρίου 25, 2012 6:25 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ απολύτως με τον PLAPOUTAS. Η κατάργηση του ελέγχου είναι η κατάργηση ουσιαστικά του κλάδου και " Ο στόχος των διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας, της αποδιοργάνωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών επιτεύχθηκε πλήρως, γιατί το μόνο που θέλουν είναι η κατάργηση του ουσιαστικού φορολογικού ελέγχου ή την πραγματοποίηση του από άσχετους και ανίκανους υπαλλήλους με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση του, ώστε ανενόχλητοι πλέον να συνεχίσουν το μεγάλο πάρτυ της φοροδιαφυγής- φοροκλοπής και φοροαπάτης και ταυτόχρονη άλωση της Δημόσιας Περιουσίας σε βάρος του Ελληνικού λαού που θα τον εξαθλιώσουν εντελώς.' όπως πολύ σωστά είπε. Ίσως είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ο κλάδος. Να επανασυσταθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός , για όσους μπορούν να γίνουν ελεγκτές και χαλάλι τους ο καλός μισθός . Οι υπόλοιποι που θα βγούν στην σύνταξη και δεν ξέρουν να κάνουν την φορολογική τους δήλωση και ούτε ξέρουν τι είναι τα Γ' κατηγορίας βιβλία ή δεβ έχουν εικονικό στοιχείο, ας πάνε σε κανένα ΚΕΠ να διαβιβάζουν αιτήματα , με τον αντίστοιχο μισθό.
image description GEOXX | Οκτωβρίου 25, 2012 9:34 μ.μ. | Reply
ΑΑΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
image description bob | Οκτωβρίου 25, 2012 11:38 μ.μ. | Reply
kala re paidia ta ypiresiaka symboulia evgazan ladi olous tous klefets toso kairo kai o rakitzis ekane enstasi apenanti se poines hadia. koitaxte tis dimosieymenes ektheseis tou. na katargithoun....
image description Trip_Accountant | Οκτωβρίου 27, 2012 1:44 μ.μ. | Reply
Τους μόνους που λυπάμαι έιναι τους νέους υπαλλήλους των ΔΟΥ που πληρώνουν τα σπασμένα των παλαιότερων. Κρίμα γιατί η πλειοψηφεία είναι και μορφωμένοι και τίμιοι.
Όλοι οι παλιοί έχουν κάνει τις καβάντζες τους, τόσα χρόνια μπαινανε για έλεγχο στις επιχειρήσεις και τα παίρνανε για να μειώσουν τα πρόστιμα , και τους υποχρέωναν να γίνουν πελάτες στα λογιστικά γραφεία των παιδιών τους , ή στα λογιστικά γραφεία που ήταν συνέταιροι χωρίς να φαίνονται , βάλε και αυτούς που κρατάνε βιβλία...λαμόγια όλοι με σπίτια και τεράστιες καταθέσεις.
Ας τους πετάξουμε στη θάλασσα και ας ξεκινήσουμε πρώτα τον έλεγχο περιουσιων καταθέσεων και εισοδημάτων απο αυτούς , και μετά να στελεχώσουμε το Υπ.Οικονομικών με αυτούς που πραγματικά είναι αδιάφθοροι.
Αν όχι τώρα πότε;;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο