Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρότυπα καταστατικά για την σύσταση επιχειρήσεων με υπουργική απόφαση

Στα πλαίσια της παρουσίασης  ολοκληρωμένου κύκλου παρεμβάσεων για τη λειτουργία της αγοράς από τον Υφυπουργό ΑνΥπ Θανάση Σκορδά ανακοινώθηκαν δράσεις για την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος:

Απλοποίηση επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Η ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας είναι κρίσιμο μέγεθος για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

• ΓΕΜΗ: Στη νομοθεσία του ΓΕΜΗ γίνονται βελτιώσεις, όσον αφορά στην ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων ενός νομικού προσώπου και στην ηλεκτρονική χορήγηση αντιγράφων και πιστοποιητικών από τις υπηρεσίες του ΓΕΜΗ και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Σκοπός μας είναι η νομοθετική κατοχύρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής.

• ΙΚΕ: Στη νομοθεσία για τη νέα μορφή εταιρείας, την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, δεν προβλεπόταν ο τρόπος εκτίμησης των περιουσιακών στοιχείων μιας εταιρείας, που επιθυμεί να μετατραπεί σε ΙΚΕ (από ΑΕ, ΕΠΕ κλπ). Με την παρέμβαση που κάνουμε, την εκτίμηση θα κάνει η Εκτιμητική Επιτροπή του άρθρου 9 του ν. 2190/20 για τις Α.Ε.

• Πρότυπα Καταστατικά: Από δω και στο εξής θα χρησιμοποιούνται πρότυπα καταστατικά που ισχύουν με υπουργική απόφαση. Ζητήθηκε από Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους να καταθέσουν πρότυπα κατασταστικά. Η παρέμβαση παρακάμπτει τη σύμφωνη γνώμη τους. Η πρωτοβουλία μας, καταπολεμά τη γραφειοκρατία και ευνοεί τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο