Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δυνατότητα ίδρυσης επιχειρήσεων και σε όσους έχουν οφειλές σε ασφαλιστικό φορέα

Στα πλαισια της παρουσίασης  ολοκληρωμένου κύκλου παρεμβάσεων για τη λειτουργία της αγοράς από τον Υφυπουργό ΑνΥπ Θανάση Σκορδά ανακοινώθηκαν νέες θεσμικές παρεμβάσεις :

Νέες θεσμικές παρεμβάσεις

• Βρεφικό Γάλα: Η υπόθεση είναι γνωστή. Διαπιστώσαμε ότι τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο 2012, δηλαδή μετά την εφαρμογή της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων από το ΣτΕ, η τιμή πώλησης του βρεφικού γάλακτος είναι η ίδια με εκείνη του Δεκεμβρίου 2011 (πριν τη δυνατότητα να πωλείται και εκτός φαρμακείων). Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο που το βρεφικό γάλα πωλούνταν και εκτός φαρμακείων, διαπιστώθηκε μείωση της τιμής του στα επίπεδα του 20%. Τώρα επαναφέρουμε τη ρύθμιση, με τρόπο που δεν θα προσκρούει στην απόφαση του ΣτΕ.


• Ίδρυση Επιχειρήσεων: Στο πλαίσιο της Δεύτερης Ευκαιρίας, η οποία αποτελεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα στη μάχη για τόνωση της ανταγωνιστικότητας, ενσωματώνουμε τη λογική του άρθρου 30 του νόμου 3004/2010 στις προϋποθέσεις ίδρυσης μιας εταιρείας. Έτσι, εάν κάποιος οφείλει σε Ασφαλιστικό φορέα, ποσά μέχρι το όριο της ποινικής ευθύνης, θα μπορεί εφεξής να ιδρύσει καινούργια επιχείρηση και να ξαναμπεί στην αγορά.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description NIKOS | Οκτωβρίου 25, 2012 1:32 μ.μ. | Reply
ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΦΕΣΩΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΣΠΟΡ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΥΞΥΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ. YESSSSSSS!!!!!!!!!
image description DK | Οκτωβρίου 25, 2012 4:35 μ.μ. | Reply
Σιγά μωρε, μόλις φτάσει το ποινικό όριο και η νέα εταιρεία, την κλείνει και ανοίγει άλλη. Δεύτερη ευκαιρία σου λέει, φαίνεται τελειωσανε οι αχυράνθρωποι, ή οι βούλγαροι-αλβανοί-ρουμάνοι και τοξικομανείς και υπερήλικες αχυράνθρωποι ανέβασαν πολύ τις αμοιβές τους για να γίνουν μέτοχοι ΑΕ, ΕΠΕ.
image description ΜΝ | Οκτωβρίου 28, 2012 4:21 μ.μ. | Reply
Χαίρομαι που συναινείς Νίκο. Είναι σίγουρο ότι κατανοείς επίσης ότι αν κάποιος έστω και αν είναι πολύ αργά για αυτόν και παρόλες τις αντιξοότητες βρει το κουράγιο να ξεκινήσει κάτι καινούργιο θα μπορέσει να πληρώσει και τις νέες αλλά και τις παλιές εισφορές. Γιατί σε αυτό τον κόσμο τίποτε δεν σου χαρίζεται, όπως εσύ νομίζεις. Κι αν εσύ υπήρξες από τους λίγους τυχερούς τουλάχιστον στήριξε αυτούς που ποτέ δεν ήταν.

Όσο για την ανάπτυξη, αυτή δεν έχει καμία σχέση με αυτή την παρέμβαση. Όμως η τελευταία θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση/μη περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και στην καλύτερη πορεία των ασφαλιστικών ταμείων.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο