Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπ. Αν. - Εγχειρίδια εφαρμογής τεχνικής νομοθεσίας

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και των επιχειρήσεων παραγωγής, εισαγωγής και εμπορίας βιομηχανικών προϊόντων, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δημοσίευσε τα πρώτα εννέα εγχειρίδια Εφαρμογής Τεχνικής Νομοθεσίας, που αφορούν:
 α) Συσκευές Αερίου
 β) Ανυψωτικά Μηχανήματα
 γ) Απλά Δοχεία Πίεσης
 δ) Εξοπλισμός Υπό Πίεση
 ε) Λέβητες Ζεστού Νερού
 στ) Μέσα Ατομικής Προστασίας
 ζ) Σκάφη Αναψυχής
 η) Μεταλλικές Σκαλωσιές
 θ) Μηχανήματα
 
Τα εννέα αυτά εγχειρίδια, που έχουν ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και σύντομα θα αναπαραχθούν σε έντυπη μορφή, παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η ελεύθερη κυκλοφορία και χρήση τους.
Περιλαμβάνουν, επίσης, τις διαδικασίες που προβλέπονται για τη συμμόρφωση των συγκεκριμένων προϊόντων προς τις απαιτήσεις της κοινοτικής και / ή της εθνικής νομοθεσίας (π.χ. σημάνσεις). Επιπλέον, δίδεται ολοκληρωμένη πληροφόρηση για την απαραίτητη άσκηση εποπτείας της αγοράς από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και την επιβολή κυρώσεων. Οι τελευταίες δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αφού τα προαναφερθέντα Εγχειρίδια σκοπεύουν κυρίως στην ενημέρωση και πληροφόρηση του Έλληνα κατασκευαστή, εισαγωγέα και καταναλωτή, για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την τεχνική βιομηχανική νομοθεσία. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει η δημοσίευση και άλλων εγχειριδίων.
 
Στόχος της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο