Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Bρούτσης: Καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων λόγω έλλειψης προσωπικού

Στις μαζικές αποχωρήσεις υπαλλήλων, κυρίως κατά το 2011, οφείλεται σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση η καθυστέρηση στις εγκρίσεις για απονομή συντάξεων.

Τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον ίδιο, αναφέρουν τόσο τη δυσχέρεια των ασφαλιστικών ταμείων να ανταποκριθούν στον όγκο των αιτήσεων, όσο και για τις καθυστερήσεις στις οποίες υποβάλλονται οι πολίτες που καταθέτουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Εργασίας:

Στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης που βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι 30.09.2012, ανέρχεται σε 85.333 για κύρια σύνταξη και 71.653 για επικουρική.

Ο μέσος χρόνος αναμονής μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης είναι 11 μήνες για τα υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αττικής και Πειραιά και 10 μήνες για την υπόλοιπη Ελλάδα. Προσωρινή σύνταξη έχει χορηγηθεί σε 37.124 αιτούντες κύριας σύνταξης.

Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), όπου ο αριθμός των εισερχομένων αιτήσεων για λήψη εφάπαξ βοηθήματος βαίνει αυξανόμενος, οι ανεκτέλεστες αιτήσεις για χορήγηση εφάπαξ ανέρχονται σε 56.500 περίπου.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΓΙΑΝΝΗΣ Ι. | Οκτωβρίου 24, 2012 10:51 π.μ. | Reply
ΜΕΤΑΤΑΞΗ ειναι η λεξη κ.Βρουτση!!!
Βαλτε κοσμο σε ΙΚΑ εφοριες και υπηρεσιες που χρησιμοποιει ο κοσμος και βγαλτε τους απο τα ¨ψυγεια¨. !!!!!!!!!!!!!
image description x.t. | Οκτωβρίου 24, 2012 1:30 μ.μ. | Reply
Ψ Ε Μ Α ΤΑ


14 ΜΗΝΕΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ
12 (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ) ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ
ΜΟΝΟ ΙΚΑ

Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΧΑΡΤΙ "ΠΡΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ"
ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΝ ΚΑΤΙ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.
ΑΣ ΠΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΤΑΝ ΑΠΟΝΕΜΗΘΟΥΝ.
ΜΗ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΗΔΙΕΣ. .

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο