Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου

Την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης ορισμένων κατηγοριών εισοδημάτων, αλλά και την επαναφορά της έκπτωσης από τις οικογενειακές δαπάνες υπό άλλη μορφή, μελετάει το υπουργείο ...

Την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης ορισμένων κατηγοριών εισοδημάτων, αλλά και την επαναφορά της έκπτωσης από τις οικογενειακές δαπάνες υπό άλλη μορφή, μελετάει το υπουργείο Οικονομίας, με βάση και τις προτάσεις της επιτροπής για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και κεφαλαίου.
Το πόρισμα της επιτροπής τεχνοκρατών πρόκειται να παραδοθεί στην ηγεσία του υπουργείου στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Η επιτροπή θα αναλύει όλους τους φόρους που επιβάλλονται σήμερα, ενώ θα προτείνει την κατάργηση των φόρων που θεωρούνται αναποτελεσματικοί, καθώς και τη «μετάλλαξη» ορισμένων που δεν εξυπηρετούν τόσο το Δημόσιο όσο και τους φορολογουμένους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η κατάργηση ορισμένων απαλλαγών από τον φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων οι οποίες δημιουργούν προβλήματα τόσο στην κατανομή των πόρων όσο και στην κατανομή των φορολογικών βαρών. Eκτός από τις φοροαπαλλαγές, θα επανεξετασθούν και αρκετά επιδόματα που δίνονται στους δημοσίους υπαλλήλους.
Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο