Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ι.Κ.Α.: Ψηφιοποίηση ενσήμων και διασύνδεση με ληξιαρχεία μέσα στο 2013

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο εκσυγχρονισμός του ΙΚΑ. Εκτιμάται ότι σε ένα χρόνο από σήμερα τα ένσημα θα αποτυπώνονται ψηφιακά, ενώ θα υπάρξει διασύνδεση του Ιδρύματος με τα ληξιαρχεία.
Τα επόμενα βήματα εκσυγχρονισμού του ΙΚΑ παρουσίασε ο διοικητής του Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με δηλώσεις του στον ηλεκτρονικό τύπο.

Όπως είπε, εντός του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση ΙΚΑ – ληξιαρχείων, στο πλαίσιο του συστήματος Αριάδνη.

Παράλληλα, από την ερχόμενη χρονιά θα γίνει ψηφιοποίηση των ενσήμων, ώστε να αντικατασταθούν όλα τα έντυπα αρχεία.

Πάντως, όποιος διαφωνεί με την ηλεκτρονική καταμέτρηση, θα μπορεί με τα δικαιολογητικά του να ζητά διόρθωση των όποιων λαθών μπορεί να έχουν γίνει κατά τη διαδικασία της ψηφιοποίησης.

33.000 συνταξιούχοι – φαντάσματα

Ο κ. Σπυρόπουλος έκανε επίσης γνωστό ότι με βάση την απογραφή που διενεργήθηκε φέτος, παραμένουν υπάρχουν 33.000 συνταξιούχοι-φαντάσματα.

Όπως είπε έως τις 15 Νοεμβρίου το 95% της πραγματικότητας θα έχει αποτυπωθεί, δηλώνοντας ότι όσοι δικαιούχοι δεν απογραφούν δεν θα πάρουν σύνταξη.

Σημειώνεται ότι η απογραφή των συνταξιούχων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ συνεχίζεται κανονικά λόγω μεγάλης προσέλευσης.

Ωστόσο όσοι απογράφονται αυτό το διάστημα, καθώς έχει λήξει η προθεσμία απογραφής, θα λάβουν τη σύνταξη μόνο από τα κατά τόπους υποκαταστήματα από τις 22 Οκτωβρίου και έπειτα.
 
Πηγή Moneyonline.gr

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Οκτωβρίου 23, 2012 9:14 π.μ. | Reply
Πολύ καλές κινήσεις, αυτονόητες όμως για μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία.
Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του τόπου εξέθρεψε φαινόμενα σήψης και διαφθοράς και δεν θέλησε να τα αντιμετωπίσει. Και τώρα που το κάνει, το κάνει υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών...
image description Ενας | Οκτωβρίου 23, 2012 11:37 π.μ. | Reply
... και για να είμαστε ακριβείς, υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών στους πολίτες και τα εισοδήματά τους. Δυστυχώς οι πολίτες ακόμα και τώρα δεν συνειδητοποιούν ότι συνεισέφεραν στην κατάσταση με την αποστασιοποίηση και την εγωκεντρική στάση. Ανάμεσα στα ξερά καίγονται και τα χλωρά γιατί δυστυχώς τα ξερά είναι πολλά, αλλά όχι περισσότερα από τα χλωρά.
image description enas allos | Οκτωβρίου 23, 2012 11:48 π.μ. | Reply
Μπορεί τα ξερά να είναι λιγότερα από τα χλωρά, αλλά αν όλοι έχουμε στην πολυμελή οικογένειά μας ένα ξερό κ δεν το κλαδέψαμε, φταίμε κ μεις.. Τώρα που άρπαξε φωτιά καιγόμαστε κ μεις μαζί τους..
image description gkazan | Οκτωβρίου 23, 2012 2:36 μ.μ. | Reply
Από το 2002 (10 χρόνια δηλαδή) είναι σε ισχύ το ηλεκτρονικό σύστημα των ΑΠΔ. Τί έκαναν για την επέκταση της ψηφιακής τεχνολογίας, στα υπόλοιπα ταμεία και στις λοιπές υπηρεσίες του ΙΚΑ;
image description gkazan | Οκτωβρίου 23, 2012 2:42 μ.μ. | Reply
(Πάτησα υποβολή χωρίς να συμπληρώσω όσα ήθελα να γράψω)... Γιατί, με τόσους διοικητικούς υπαλλήλους του ΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ηλεκτρονική αποτύπωση των ενσήμων από 1980 (τουλάχιστον) και μετά, έστω και σταδιακά; (μια δεκαετία ανά διετία). Γιατί δεν έγινε διασύνδεση του ΙΚΑ με ληξιαρχεία/εφορίες/αστυνομία; Γιατί δεν έκαναν υπεύθυνους με την προσωπική τους περιουσίας, τα λαμόγια των επιτροπών και όσους εμπλέκονται με την απονομή κάθε είδους συντάξεως ή επιδόματος; (Λέω μάλλον μ@λακίες μου φαίνεται...).... Αυτά και άλλα πολλά....
image description 2456 | Οκτωβρίου 23, 2012 2:56 μ.μ. | Reply
ΡΟΚΑΝΙΖΑΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο