Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σώζονται οι τριετίες – Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις

Τη διάσωση των τριετιών φαίνεται ότι εξασφάλισε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η ελληνική πλευρά φαίνεται να διασφαλίζει τη διάσωση των τριετιών, έως την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου.

Η τρόικα υποστηρίζει ότι οι τριετίες έχουν καταργηθεί με την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου, στο οποίο αναφέρεται η αντικατάσταση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας από έναν "ελάχιστο μισθό".

Στο θέμα αυτό, το υπουργείο Εργασίας βασίζεται στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 28.2.2012, που προέβλεπε μεταξύ άλλων, τη μείωση των κατώτατων ορίων μισθών κατά 22%, και κατά 32% για νέους κάτω των 25 ετών, μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στην ίδια Πράξη, γίνεται ειδική αναφορά στα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας, που διατηρούνται και μετά τη λήξη ή την καταγγελία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ καταργούνται όλα τα άλλα.

Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις

Σε θετικό δρόμο κινείται η διαπραγμάτευση για το ζήτημα του ύψους των αποζημιώσεων. Το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει προσπάθεια, ώστε να μη θιγούν από τις αλλαγές οι παλαιοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Η μείωση των αποζημιώσεων θα αφορά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και θα είναι ανάλογη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά όχι μικρότερη από τους 12 μισθούς, που δίνονται σήμερα, για 16 χρόνια υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη.

Σε ότι αφορά στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την καθιέρωση 6ημερης εργασίας σε ορισμένους κλάδους, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να μπορεί να γίνει μέσω ατομικών συμφωνιών μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη, ενώ η ελληνική πλευρά προκρίνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την επικύρωσή τους με επιχειρησιακή συμφωνία.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PP | Οκτωβρίου 22, 2012 3:20 μ.μ. | Reply
catch the egg and haircut it !!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
image description HARYK | Οκτωβρίου 22, 2012 3:42 μ.μ. | Reply
Αυτό θα πει διαπραγμάτευση !!! Μπράβο !!!
Σα δε ντρέπεστε λιγάκι ...
Ουστ ...
Σωτήρες ...
image description doctor | Οκτωβρίου 22, 2012 3:16 μ.μ. | Reply
Ήξεις, αφήξεις και λοιπές αηδίες.
Δεν ξέρουν για τι μιλάνε, δεν ξέρουν που διαφωνούνε, τι διαρρέουν και φυσικά δεν έχουν κανένα απολύτως πλάνο. Αυτοσχεδιάζουν με βάση τις παύλες του Τόμσεν του Μαζώχ, του Τράααααα και του κάθε χαρτογιακά των τοκογλύφων....
Poor Greece...
image description Aparadektos | Οκτωβρίου 22, 2012 3:29 μ.μ. | Reply
Το σχέδιο για φθηνά,με εξειδίκευση και τεχνική κατάρτιση, εργατικά χέρια μέσα στην Ε.Ε. καλά προχωράει.... και εμείς.... κοιμόμαστε.... οταν θα ξυπνήσουμε και θα είμαστε σαν το Πακιστάν (απο βιωτικό επίπεδο-μισθούς) καλέστε όλους τους εργατοπατέρες που παρέλασαν τις τελευταίες δεκαετίες να τους δώσετε τα εύσημα...
image description OYΦ ΕΥΤΥΧΩΣ!!!! | Οκτωβρίου 22, 2012 4:17 μ.μ. | Reply
Καλά τους βάλατε τα τρία πόδια σε ένα παπούτσι........Αντε μας σώσατε πάλι!!!
image description Ενας | Οκτωβρίου 23, 2012 1:33 π.μ. | Reply
Εεεεετσι μπράβο! Δώστε τους να κατλάβουν τι σκληρά καρύδια είμαστε... Εμείς μόνο να πουλάμε το μέλλον των παιδιών μας ξέρουμε.... " Η μείωση των αποζημιώσεων θα αφορά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας"... κατάντια...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο