Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συντονιστικό Όργανο των Ενώσεων Λογιστών-Φοροτεχνικών του Νομού Αττικής

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ, 10/10/2012

Την 10/10/2012 συναντήθηκαν στα Γραφεία της ΕΦΕΕΑ τα μέλη τού Συντονιστικού Οργάνου  των Λογιστικών Συλλόγων Αττικής δηλαδή: 

O συνάδελφος Νικόλαος Αυλωνίτης ως εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.
O συνάδελφος Ορέστης Σεϊμένης ως εκπρόσωπος της Π.Ε.Φ.Ε
O συνάδελφος Χαράλαμπος Τζιρίτας ως εκπρόσωπος της Ε.Λ.Ο.Ν.Ι.Φ.Η.
O συνάδελφος Ίσαρης Δημήτριος ως εκπρόσωπος  της Σ.Ο.Λ.Π.
O συνάδελφος Θρασύβουλος Μίαρης ως εκπρόσωπος του ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ Συλλόγου Λογιστών Γλυφάδας-Βούλας και ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών και Φορολογικών Αναλύσεων.

Μετά από διαλογική συζήτηση επί των τεθέντων θεμάτων οι παριστάμενοι αποφάσισαν:

1. ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Οι  αποφάσεις για τον Κώδικα Δεοντολογίας των Λογιστών παίρνονται ερήμην των Λογιστών. Το Ο.Ε.Ε έσπευσε να συντάξει το σχέδιο Νόμου για τον κώδικα δεοντολογίας των λογιστών χωρίς να ακούσει τις απόψεις των εκπροσώπων των Λογιστών – Φοροτεχνικών με αποτέλεσμα ο κώδικας να εγκρίνει τη λογοκρισία απειλώντας με ποινές και να περιέχει μόνο υποχρεώσεις χωρίς κανένα δικαίωμα.

2. ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

Το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν επιτρέπει «άγνοια των Νόμων», πράγμα που σημαίνει ότι ο Συνταγματικός Νομοθέτης θέλει τον πολίτη ενημερωμένο, προφανώς για να μπορεί και στις υποχρεώσεις του να ανταποκρίνεται και τα δικαιώματα του να διεκδικεί.

Όμως οι φορολογικοί νόμοι στην Ελλάδα είναι πολλοί και δυστυχώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο η τροποποίηση τους, πράγμα που δυσχεραίνει  πολύ την ενημέρωση του πολίτη. Η δυσκολία επιτείνεται από την ακολουθία σειράς ερμηνευτικών και επεξηγηματικών εγκυκλίων – που οφείλονται συνήθως σε ανεπαρκή μελέτη και προχειρότητα με την οποία προετοιμάζονται οι νόμοι – με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ βέβαιος ο αναγνώστης ενός σχετικού κειμένου αν ισχύει ή έχει καταργηθεί ή τροποποιηθεί. Αποκορύφωμα δε των δυσκολιών – προκειμένου για τροποποιήσεις – είναι η υπό μορφή γρίφων διατύπωση των διατάξεων, που υποβάλλει σε σκληρή δοκιμασία ένα ολόκληρο κόσμο που ασχολείται με το εκάστοτε αντικείμενο, με αποτέλεσμα μια απίστευτη σε έκταση σπατάλη χρόνου και ένα τεράστιο οικονομικό κόστος συνολικά, στην προσπάθεια μιας ολόκληρης στρατιάς ενδιαφερομένων να αποκρυπτογραφήσει τον «γρίφο» ο καθένας  χωριστά και να κατανοήσει ποια διάταξη μεταβάλλεται και σε τι συνίσταται η μεταβολή, αλλά και να εμπεδώσει τη μεταβολή. 

Αν καταστεί τελικά δυνατό να αλλάξει το σημερινό καθεστώς και να δίδει το Υπουργείο – το οποιοδήποτε Υπουργείο – ολόκληρο το κείμενο των διατάξεων όπως διαμορφώνονται μετά τις  μεταβολές ή προσθήκες, είναι βέβαιο ότι θα προκύψει μεγάλη ωφέλεια στη λειτουργία τόσο των συναφών κατά περίπτωση επαγγελμάτων όσο και των αρμοδίων για την εφαρμογή των Δημοσίων Υπηρεσιών

Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης που επιβάλλεται από τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ίσως είναι καιρός να κατανοήσουν και οι υπηρεσίες του Δημοσίου  ότι πρέπει να ασχοληθούν περισσότερο με παραγωγικό έργο που θα δώσει την δυνατότητα και στον ιδιωτικό τομέα να λειτουργήσει με τη σειρά του παραγωγικότερα
Γι' αυτό αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση στο Υπουργείο και να ζητηθεί, με την ευκαιρία τού νέου φορολογικού νομοσχεδίου να κωδικοποιηθούν οι διατάξεις της φορολογικής Νομοθεσίας.

3. ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Οι παριστάμενοι αποδέχθηκαν ότι οι Λογιστές της Αττικής έχουν το πλεονέκτημα να εργάζονται σε τόπο που είναι κοντά στις Υπηρεσίες του Υ/Οικονομικών. Γι αυτό τον λόγο πρέπει να επικοινωνούμε τακτικά με τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου των Οικονομικών για τρέχοντα θέματα της δουλειάς μας αλλά και για την σωστή αναβάθμιση τού επαγγέλματός μας.

Αποφασίστηκε λοιπόν εκπρόσωποι του Οργάνου να επισκέπτονται κατά τακτά διαστήματα την Γενική Διεύθυνση του Υ/Οικονομικών για να την ενημερώνει για τα προβλήματα των λογιστών και για να γνωρίζει από κοντά τις προθέσεις του Υπουργείου και να ενημερώνει έτσι τούς συναδέλφους Λογιστές.

4. ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Ενέκρινε εισήγηση του κ. Ορ. Σεϊμένη για την επίδοση Ανοικτής Επιστολής του προς τον Υφυπουργό των Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη για να καταργηθούν ορισμένες Νομοθετικές Διατάξεις και ερμηνευτικές Εγκύκλιοι οι οποίες θα δημιουργήσουν πολλά και ποικίλα γραφειοκρατικά προβλήματα στους Ομογενείς της Διασποράς σε όλο τον κόσμο. 

5. ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

Απεφασίσθη να γίνονται συναντήσεις των μελών του Συντονιστικού Οργάνου μία φορά τον μήνα και μάλιστα την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε φορά στα γραφεία των Ενώσεων Λογιστών  που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο.

6. ΛΟΙΠΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Απεφασίσθη η πρόσκληση συμμετοχής στο Συντονιστικό Όργανο και των λοιπών Ενώσεων Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description AFRODITE70 | Οκτωβρίου 22, 2012 4:30 μ.μ. | Reply
NAI , KAI????ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΟΕΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚ/ΚΩΝ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ? ΑΥΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ . ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ????ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ 1,1% ΤΟΥ ΙΚΑ?????ΤΗΝ Υ/Δ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ????ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ .ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ!!!ΤΡΑΓΙΚΟ................
image description hyp1974 | Οκτωβρίου 22, 2012 5:22 μ.μ. | Reply
Ας μην κρίνουμε μια προσπάθεια από τη γέννηση της. Μπορεί να βγει κάτι καλό. Ας κρίνουμε εκ του αποτελέσματος αυτής. Ολη μέρα γκρινιάζουμε. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Τουλάχιστον να μας ακούσουν και στο υπουργείο από συναδέλφους και όχι άσχετους. Αν η πράξη αυτή δεν έχει το παραμικρό αποτέλεσμα τότε στα χέρια μας είναι στις εκλογές να τους δείξουμε. Γιατί μη μου πει κανείς οτι οι λογιστές δεν ψήφισαν κανένα από τα 3 κόμματα της κυβέρνησης και φήφισαν όλοι κάτι άλλο....
image description ΕΙΡΗΝΗ | Οκτωβρίου 23, 2012 10:27 π.μ. | Reply
Βόλτες στο Υπουργείο κάνει και η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., και το προεδρείο είναι λογιστές, δεν είναι άσχετοι... Το θέμα δεν είναι ποιός θα επισκεφτεί το Υπουργείο Οικονομικών, η ποιός έχει το μεγαλύτερο βύσμα. Η ουσία είναι να γίνουν μαζικές, δυναμικές και άμεσες κινητοποιήσεις. Και αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος της Συντονιστικής Επιτροπής!
image description POTEMKIN | Οκτωβρίου 22, 2012 6:46 μ.μ. | Reply
ΑΡΣΗ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ ΠΛΥΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ? ....ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕ 0 ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ 28%??? .....ΓΙΟΓΙΟ ΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ????....ΓΕΜΗ????.....ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΔ???? ......ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΚΟΥΧ ΓΚΟΥΧ)????..........ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΑΣΦΑΛΗ?????........ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΜΠΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ.....ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΚΟΡΟΙΔΙΑ....(ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΤΟΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ). ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΦΤΑΝΕΙ....
image description ΚΩΣΤΑΣ Κ | Οκτωβρίου 22, 2012 8:40 μ.μ. | Reply
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ . ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ
ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!!
ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ - ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ???
image description ΠΑΝΟΣ Τ | Οκτωβρίου 23, 2012 12:51 μ.μ. | Reply
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ή ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ .ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ Ή ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ κλπ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ Ή ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ . ΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ. ΚΑΛΑ ΩΣ ΕΔΩ. ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο