Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρώτα αξιολόγηση και μετά ξήλωμα των προϊσταμένων των εφοριών

Πρώτα αξιολόγηση και μετά ξήλωμα των προϊστάμενων των εφοριών αποφάσισαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Βενιζέλος σε χθεσινή τους επικοινωνία.

Τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στη Βουλή προέβλεπε πως από τη δημοσίευση του νόμου λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, ήτοι  παύονται από τα καθήκοντά τους όλοι οι προϊστάμενοι των μεγάλων ΔΟΥ, των Τελωνείων και του ΣΔΟΕ.

Το ξήλωμα των εφόρων προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος ζήτησε να αξιολογηθούν όλοι οι επικεφαλής των ΔΟΥ στη βάση της επίτευξης των στόχων που είχαν τεθεί, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Στουρνάρας.

Σημειώνεται πως με τη νέα διαδικασία προκειμένου να εξασφαλισθεί η εναλλαγή των προσώπων που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις της φορολογικής διοίκησης σε τακτά χρονικά διαστήματα η ετήσια θητεία των προϊσταμένων οργανικών μονάδων που τοποθετούνται μπορεί να ανανεώνεται μέχρι δύο φορές, δηλαδή η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία.

Ακόμη, προβλέπεται ρητά ότι η απόφαση τοποθέτησης προϊσταμένων καθορίζει τους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους για κάθε οργανική μονάδα ανά τρίμηνο και ότι η επίτευξη των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων θα ελέγχεται ανά τρίμηνο, ώστε η απόφαση πρόωρης λήξης της θητείας προϊσταμένων να λαμβάνεται με κύριο κριτήριο την επίτευξη των τριμηνιαίων ποιοτικών και ποσοτικών στόχων της οργανικής μονάδας.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description λογιστής | Οκτωβρίου 22, 2012 12:26 μ.μ. | Reply
Λογικό ήταν να προκαλέσει την αντίδραση του Βενιζέλου αφού θα ξηλώσουν τους δικούς του και θα βάλουν του Σαμαρά. Πατώνει που πατώνει το πασοκ στα γκάλοπ αν χάσει και τον κομματικό μηχανισμό που είχε στήσει στην κρατική λειτουργία θα συναγωνίζεται τους οικολόγους πράσινους σε ποσοστά τις επόμενες εκλογές (αφού το νέο πασοκ έγινε ο σύριζα ελέω δημοσίων υπαλλήλων και συνδικαλιστών). Όσο για την κυβέρνηση προσπαθεί να "σώσει" τη χώρα αλλά δεν ξεχνά πως η χώρα δεν σώζεται άμα αυτή δεν ελέγχει τον κρατικό μηχανισμό μέσω του κομματικού στρατού δημόσιων λειτουργών. Κατά τα λοιπά απολύσεις στο δημόσιο "φτου κακά", φωτογραφικές διατάξεις για τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, κι άλλες περικοπές εργατικών δικαιωμάτων, θέσεων και μισθών στον έρημο τον ιδιωτικό τομέα, (η αριστερά και η γσεε να δίνουν ξεχωριστά ραντεβού για δήθεν κινητοποιήσεις), φορολογία του κερατά στους ελεύθερους επαγγελματίες, κατάργηση φοροαπαλλαγών και αύξηση κλιμάκων φόρου για μισθωυούς και συνταξιούχους και το Στουρνάρας να νομίζει πως παίζει μονόπολη προσπαθωντας να κάνει τα καλύτερα deal που θα τον κρατήσει στο παιχνίδι χωρίς κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας. Κατά τα άλλα Έλληνες kalo kouragio.!!!
image description ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ | Οκτωβρίου 22, 2012 11:05 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΣΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΕKΔΟΤΟ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
image description Ενας | Οκτωβρίου 23, 2012 1:10 π.μ. | Reply
Προϊστάμενε, μάλλον οι άλλοι προϊστάμενοι λοξοκοιτάνε το μπαχτσίσι. Γι'αυτό ο Βαγγέλαρος κόπτεται. Εσένα σε κόβω ότι μάλλον θα έπρεπε να ενταχθείς στους "Αδιάφθορους".
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο