Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επίδομα μητρότητας και στις αυτοαπασχολούμενες

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

 Την καταβολή επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες γυναίκες προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
 
Το νομοσχέδιο ενσωματώνει στο Ελληνικό Δίκαιο την Οδηγία 2010/41/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών που ασκούν αυτοτελή επαγγελματική δραστηριότητα.
 
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, στις αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες γυναίκες θα μπορεί πλέον να χορηγείται επίδομα μητρότητας, το οποίο θα επιτρέπει την προσωρινή διακοπή του επαγγέλματος τους, λόγω εγκυμοσύνης ή μητρότητας, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 14 εβδομάδων.
 
Το νομοσχέδιο που ενσωματώνει την Οδηγία 2010/41/ΕΕ προβλέπει πως «το ύψος, ο τρόπος και η διαδικασία χορήγησής του επιδόματος θα καθορισθεί με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας η οποία θα εκδοθεί εντός έξι μηνών από την ψήφιση του νόμου και μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου των φορέων των αυτοαπασχολούμενων».
 
Στην Ελλάδα οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες ( π.χ. εργαζόμενες με δελτίο παροχής υπηρεσιών) βιώνουν σήμερα μια ανάλγητη στάση από την πολιτεία καθώς η μόνη ευνοϊκή ρύθμιση που προβλέπεται για αυτές σχετίζεται με την μείωση των εισφορών του ΟΑΕΕ κατά 50% για διάστημα ενός χρόνου μετά τον τοκετό.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Manina | Οκτωβρίου 22, 2012 8:03 π.μ. | Reply
Για άλλη μια φορά δηλαδη θα πρέπει να ευχαριστήσουμε για το αυτονόητο
Εργαζόμενη στο δημόσιο μετα τον τοκετο δικαιούται άδεια τοκετού ...κανά δυχρονο; Τριχρονο; Έχουν χάσει κ αυτές τον λογαριασμο
Κι αν στο μεσοδιάστημα κάνουν κ δεύτερο παιδι... Γυρνάνε όταν με το καλο πανε φαντάροι
Εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα 17 εβδομάδες + το εξάμηνο του ΟΑΕΔ
Αυτοαπασχολουμενη... 3 ημέρες όσες κ το μαιευτήριο!!!!
Καλα είναι μην υπερβαλλουμε.. Η Ισονομία είναι απ´ τις βασικές αξίες αυτού του τόπου
image description Ενας | Οκτωβρίου 22, 2012 11:36 π.μ. | Reply
Ναι, ναι! Ολοι είναι ισοι εκτός από κάποιους που είναι πιο ίσοι. Κουβέντα βέβαια για ο ανθρωποleasing και τα μπλοκάκια///
image description paris | Οκτωβρίου 22, 2012 12:37 μ.μ. | Reply
H ΜΕΙΩΣΗ ΟΧΙ ΤΟΥ 50 % ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ.
ΑΛΛΑ Η ΜΕΙΩΣΗ 50% ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ.
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ..............ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΤΡΑΓΙΚΟ.
image description OLI | Οκτωβρίου 22, 2012 12:21 μ.μ. | Reply
ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ? ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΦΠΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ? ΠΟΙΟς ΘΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΠΔ? ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥς ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο