Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την επαναγορά ελληνικών ομολόγων εξετάζει ο Σόιμπλε

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel


Την επαναγορά ελληνικών ομολόγων φέρεται να εξετάζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και ο Β. Σόιμπλε σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό Spiegel.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η επαναγορά το ελληνικού χρέους θα γίνει μέσω δανεισμού της Ελλάδας από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης.
 
Αναλυτικότερα ο Β. Σόιμπλε φέρεται να έχει πειστεί ότι πρέπει να μειωθεί το ελληνικό χρέος και αναζητά λύσεις.
 
Έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να δανειστεί χρήματα από τον ESM για να αγοράσει πίσω το χρέος της. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα αυτή τη στιγμή τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται περίπου στο 255 της ονομαστικής τους αξίας, άρα η Ελλάδα για κάθε ένα ευρώ που θα παίρνει από τον ΕΣΜ θα αποσύρει 4 ευρώ χρέος από την αγορά.
 
Με ένα μεγάλο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων τρέχουσα αξίας 10 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα καταφέρει να κερδίσει μείωση χρέους κατά 40 δισ. ευρώ.
 
Βέβαια για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει όσοι κατέχουν ομόλογα να τα πουλήσουν σε αυτή την τιμή και να μην περιμένουν τη λήξη τους για την πληρωμή ολόκληρου του ποσού.

Πηγή Νewsbeast.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Ενας | Οκτωβρίου 22, 2012 11:11 π.μ. | Reply
Δηλαδή να καταλάβω. Οι επίσημοι δανειστές (βλ. κράτη) δεν δέχονται το "κούρεμα", άρα δεν θα δεχθούν να δώσουν τα ομόλογα που κατέχουν. Επομένως οι μόνοι που μπορεί να δεχθούν είναι οι ιδιώτες. Πόσα όμως κατέχουν οι ιδιώτες; Ποιός ιδιώτης θα θελήσει ποτέ να δανείσει την Ελλάδα όταν στην πραγματικότητα χρηματοδοτεί τους επίσημους δανειστές μας εμμέσαως; Μας δουλεύουν. Νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο