Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έλεγχοι Σ.Δ.Ο.Ε. για πάταξη πάσης φύσεως οικονομικών εγκλημάτων

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) στo πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγει σε όλη την Ελλάδα, για την πάταξη πάσης φύσεως οικονομικών εγκλημάτων, εκτός των άλλων, διαπίστωσε και τα ακόλουθα:

1. Στην Κομοτηνή, η Περιφερειακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση της, πραγματοποίησε την 15.10.2012 έρευνα σε δύο (2) οικίες στην περιοχή Ηφαίστου Κομοτηνής. Κατά την διεξαχθείσα έρευνα, η οποία έλαβε χώρα παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν εντός των δύο κατοικιών πακέτα αφορολόγητα τσιγάρα διαφόρων τύπων, ποσότητα η οποία εισήχθη λαθραία στο εσωτερικό της χώρας και τέθηκε στην κατανάλωση, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με διαφυγόντες δασμούς και φόρους.
Η ανωτέρω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκε και οι δύο (2) δράστες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν στo πλαίσιο ης αυτόφωρης διαδικασίας και προσήχθησαν ενώπιον του Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ροδόπης, μετά της σχηματισθείσης σε βάρος τους δικογραφίας.

2. Στη Θεσσαλονίκη, η Περιφερειακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν εντολής του αρμόδιου Οικονομικού Εισαγγελέα, προέβη στη σύλληψη και προσαγωγή στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας των παρακάτω δύο (2) οφειλετών:
α) Ενός νομίμου εκπροσώπου - Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ανωνύμου Εταιρείας συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, για την καθυστέρηση καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, τα οποία έχουν βεβαιωθεί στη Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των διακοσίων εξήντα τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων πενήντα εννέα ευρώ και εξήντα τεσσάρων λεπτών (264.259,64 €)
β) Ενός ατόμου για την καθυστέρηση καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, τα οποία έχουν βεβαιωθεί στη Δ.Ο.Υ. Ζ΄ Θεσσαλονίκης και με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των διακοσίων δέκα έξι χιλιάδων ενενήντα τεσσάρων ευρώ και πενήντα λεπτών (216.094,50 €)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Game over...... | Οκτωβρίου 19, 2012 11:10 π.μ. | Reply
Ξεχάσατε να γράψετε για τις 4 τυρόπιτες !!!!!!!!! ΟΞΩ ΡΕ, ΟΞΩ ΡΕ!!!!!!!
image description Κωνσταντίνος | Οκτωβρίου 20, 2012 12:13 π.μ. | Reply
Μπράβο ρε παιδιά ..... δεν υπάρχει Οικονομικό έγκλημα στην Βόρεια Ελλάδα, παρά τις διάφορες ........ διαδόσεις για κάτι περίεργες κινήσεις με ......... οικονομικό ενδιαφέρον στα βόρεια σύνορα της χώρας, γιατί όταν μιλάμε για τρεις όλες κι όλες σοβαρές υποθέσεις (προφανώς οι "άλλες" που αναφέρονται στην ανακοίνωση δεν κρίνονται ως σοβαρές) και από τις τρεις αυτές σοβαρές υποθέσεις οι δυο είναι υποθέσεις οφειλετών (που πρέπει να εξετασθεί ο λόγος της μη καταβολής) και η άλλη είναι υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων ΕΕΕΕ !!!!!! τότε που την είδατε την φοροδιαφυγή και το οικονομικό έγκλημα για τα οποία τόσο μελάνι και τόσο δάκρυ (Κροκοδείλου) έχει καταναλωθεί Βρε μήπως κάτι μου διαφεύγει ????? !!!!!! καταπολεμήθηκε πλήρως η φοροδιαφυγή, και μάλιστα η μεγάλη, και το οικονομικό έγκλημα, γενικά, και εγώ δεν το κατάλαβα ????? !!!!!!! Έχει γούστο να ζω σε άλλη χώρα και να μην το πήρα χαμπάρι !!!!!!!!! Δεν μπορεί κάτι συμβαίνει ........ Δεν μπορεί !!!!!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο