Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Αντιδράσεις για την απόφαση να καταργηθούν 127 εφορίες - Αναλυτικά το πόρισμα του Σχεδίου Ενοποιήσεων των ΔΟΥ

Αντιδράσεις για την απόφαση να καταργηθούν 127 εφορίες - Αναλυτικά το πόρισμα

Σε δύο φάσεις θα προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας 127 ΔΟΥ, ώστε από τις αρχές του 2013 να παραμείνουν σε λειτουργία πανελλαδικά 114 εφορίες.

Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι το όφειλος από τις ενοποιήσεις θα είναι συνολικά 19 εκατ. ευρώ στη διετία 2013-2014, ωστόσο έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των εργαζομένων όσο και της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής επεξεργασίας και τελικού σχολιασμού του Σχεδίου Ενοποιήσεων ΔΟΥ, η Επιτροπή κατέληξε ότι είναι εφικτή η αναστολή λειτουργίας 127 ΔΟΥ σε 2 φάσεις (Οκτώβριος και Δεκέμβριος 2012).

Ως εκ τούτου, από 241 ΔΟΥ που υφίστανται, θα παραμείνουν 114 ΔΟΥ πανελλαδικά. Για όσες ΔΟΥ ενοποιούνται, επισημαίνονται τα κτίρια στα οποία μπορούν να μεταστεγαστούν, με επαρκείς χώρους.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, η μεταστέγαση αυτών των ΔΟΥ απαιτεί δαπάνες (μεταφοράς, διαρρύθμισης/διαμόρφωσης των χώρων, υποδομών πληροφορικής), οι οποίες εκτιμούνται περίπου σε 4,25 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23% και απρόβλεπτων εξόδων 15,3%), το οποίο μπορεί και να επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ κατά 95%.

Εφοριακοί: «Όχι» τη διάλυση των φορολογικών υπηρεσιών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ) τονίζει ότι είναι υπέρ του διαλόγου για την αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θα δεχθεί «τετελεσμένες αποφάσεις, που δεν έχουν στόχο την αναδιάρθρωση, αλλά την διάλυση ουσιαστικά των φορολογικών υπηρεσιών».

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καλεί την κυβέρνηση και ειδικότερα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να ανακαλέσει «μονομερείς, αντιδημοκρατικές αποφάσεις» και να αποφασίσει εάν θέλει «τους εφοριακούς συνεργάτες στο δύσκολο έργο των φορολογικών υπηρεσιών».

ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύτατο πλήγμα για τα δημόσια έσοδα

Σε ανακοίονωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο κατάργησης των 127 εφοριών, καθώς εκτιμά ότι θα φέρει «βαρύτατο πλήγμα» στα δημόσια έσοδα, τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους».

«Η κατάργηση των 127 ΔΟΥ θα οδηγήσει σε διάλυση το δημόσιο φορολογικό μηχανισμό, ιδιωτικοποιώντας, επί της ουσίας, τις υπηρεσίες του και αναγκάζοντας τους πολίτες να διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν, καταβάλλοντας βεβαίως και το ανάλογο, δυσβάσταχτο τίμημα», σημειώνει. Δυνατότητες και προτάσεις για τη μεταστέγαση ΔΟΥ έως 31/12/2012

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LALITA | Οκτωβρίου 18, 2012 10:15 μ.μ. | Reply
Καλά τα πορίσματα, αλλά στην πράξη θα γίνει η σφαγή του Δράμαλη.
Όπως λέει και το ίδιο το πόρισμα, πρέπει να απλοποιηθεί η νομοθεσία, να τρέξει το νέο TAXIS με όλες τις συναλλαγές με τους πολίτες να μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά. Μέχρι να γίνουν αυτά η ταλαιπωρία του κόσμου και η αλλοφροσύνη των υπαλλήλων θα είναι άπειρη -μνημειώδης - μνημονιακή - το τέλειο και απόλυτο χάος, απλά μη σου τύχει να πας σε τέτοια ΔΟΥ. Εγώ θα παίρνω δυο τρία TAVOR και πέντε LEXOTANIL και θα πηγαίνω στη ΔΟΥ με τους 11 SERVER...........
image description Νότιος | Οκτωβρίου 19, 2012 1:24 π.μ. | Reply
Από τον Καβομαλιά μέχρι την Δ.Ο.Υ. Σπάρτης, σύμφωνα με τους χάρτες του "Google", ο χρόνος είναι περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά και άλλο τόσο η επιστροφή και από δρόμο δεν σου λέω τίποτα ........ αυτά δια ξηράς, τώρα υπολόγισε και αυτούς που έχουν να ......... περάσουν και θάλασσα η Ελαφόννησος και τα Κύθηρα που ο σχεδιασμός τα στέλνει στη Σπάρτη "εξαιτίας βέλτιστης ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι Νεάπολης Βοιών," (εντάξει φτάσανε οι άνθρωποι στο λιμάνι μετά ???????? !!!!!!!!) Από το Ταίναρο πάλι σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία ο χρόνος είναι περίπου 1 ώρα και 35 λεπτά και άλλα τόσα η επιστροφή. Έτσι λοιπόν και πέσεις και σε "κακή" μέρα (οι αιτίες είναι πολλές) σε βλέπω να κοιμάσαι στη Σπάρτη. Αυτά ....... και μην ακούσω για Κ.Ε.Φ.Υ. γιατί αισθάνομαι ότι κάποιος με "δουλεύει" αφού αυτό το γραφείο δεν ξέρουμε τι θα κάνει Ας το μάθουμε και ύστερα συζητάμε
image description Νότιος | Οκτωβρίου 19, 2012 1:23 π.μ. | Reply
ΑΑΑ !!!!! και κάτι για τα φορολογικά έσοδα: έτσι κι' αλλιώς ποιος έχει χρήμα για να πληρώσει τώρα πια ............... εκείνοι που το είχανε το στείλανε ......... για διακοπές σε δροσερά, ορεινά θέρετρα παγκοσμίου κύρους ............. Switzerland και έτσι ....... Εδώ βλέπεις έχει ζέστη και μπορεί να ........... μουχλιάσουν ......... για τα λεφτά λέω ........ και μην τα είδατε μην τα απαντήσατε
image description Θόδωρος | Οκτωβρίου 19, 2012 2:45 π.μ. | Reply
Τι πρόβλημα έχετε με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. αφού θα δημιουργηθούν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων;
Η απόλυτη και αναίσχυντη δηλαδή αποθέωση της κοροϊδίας.
Σε προηγούμενο διάλογο ο Κωνσταντίνος τα χαρακτήρισε ευστοχότατα ως Κ.Κ.Φ.Κ.Λ. (Κέντρα Κοροϊδίας Φορολογουμένων Και Λογιστών).
Για να δούμε λοιπόν τι γράφει το πόρισμα για τις αρμοδιότητές τους;
«α) Χορήγηση φορολογικών εντύπων, παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για την συμπλήρωσή τους και την συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών κλπ.»
Τη στιγμή που το ΥΠ.ΟΙΚ τείνει να μην τυπώνει πια έντυπα αλλά ακόμα και εκείνα τα βιβλιαράκια του εισοδήματος τυπώθηκαν ελάχιστα. Τώρα δηλαδή που πια και στις ίδιες τις ΔΟΥ σου δίνουν ένα έντυπο να βγάλεις φωτοτυπίες τα Γραφεία θα σου δίνουν έντυπα. Πέστε κάτι άλλο ρε παιδιά από το να μας δουλεύετε.
«β) Αποδοχή φορολογικών αιτημάτων και επίλυσή τους, καθώς και διαβίβασή τους στις ΔΟΥ και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, όπου απαιτείται».
Αφού τα ΚΕΦ ή ΚΕΦΥ. ή όπως τέλος πάντων θα λέγονται, δεν φαίνεται να έχουν αρμοδιότητες να υπογράφουν διοικητικές λύσεις, παρά μόνο να ενημερώνουν για τυποποιημένα θέματα (π.χ. προθεσμίες δηλώσεων) άρα δεν θα παίζουν παρά μόνο ρόλο τζάμπα fax ή γραμματοκομιστή προς τις ΔΟΥ, αν μάλιστα τους εξασφαλίσουν και το fax οι Δήμοι!
«γ) Προσωρινή παραλαβή δηλώσεων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώρηση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου του Γραφείου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης και των συνυποβαλλομένων δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην αρμόδια ΔΟΥ και χορήγηση αντιγράφων ή βεβαιώσεων μετά την επιστροφή τους από την αρμόδια ΔΟΥ. Βασική προϋπόθεση της παραλαβής είναι η δήλωση να μην συνοδεύεται από άμεση καταβολή φόρου».
Δηλώσεις όμως χωρίς πληρωμή, αφού οι πιστωτικές κλπ του Φ.Π.Α., οι συγκεντρωτικές τιμολογίων του Κ.Β.Σ. κλπ, στέλνονται σχεδόν όλες μόνον ηλεκτρονικά, παραμένουν πια μόνο οι δηλώσεις εισοδήματος των συνταξιούχων για κατάθεση στη ΔΟΥ, αλλά και αυτές ακόμα θα πρέπει τα Γραφεία να τις στέλνουν στις ΔΟΥ για να παραληφτούν εκεί και οι ΔΟΥ θα στέλνουντα αντίγραφα πίσω, για να ξαναπεράσεις 2η φορά να τα πάρεις το αντίγραφό σου. Στο μεταξύ από το Γραφείο θα τρως πόρτα αν δεν είσαι ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος για την παραλαβή της δήλωσης, θα περιμένεις να καταχωρίσουν τις δηλώσεις και σε ένα άχρηστο χειρόγραφο πρωτόκολλο και θα ξαναπερνάς για το αντίγραφο, διαδικασία δηλαδή δέκα φορές χειρότερη από το να στείλεις τη δήλωσή σου με τα ΕΛΤΑ.
«δ) Αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων». Δηλαδή θα σου δίνουν ένα έντυπο αίτησης για να το ταχυδρομήσουν απλά στη ΔΟΥ.
Αγαπητοί μου συνάδελφοι, η επαίσχυντη κλίκα των πιστωτών της Ελλάδας και οι ντόπιοι εξυπηρετητές τους, στα πλαίσια του γδαρσίματος του ελληνικού λαού, έχουν διαλύσει κάθε θεσμό εξυπηρέτησης του πολίτη. Εδώ κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, στις Εφορίες θα κωλύσουμε τώρα;
Η Κεντρική Διοίκηση σκεπτόμενη μόνιμα και πονηρά προσπαθεί να φορτώσει, τζάμπα για την ίδια, μια καθαρά δική της αρμοδιότητα στους Δήμους. Γιατί, έστω ότι βρίσκεται το Γραφείο σε κάποιο Δήμο, που το εκμεταλλεύεται η Κεντρική Διοίκηση χωρίς να πληρώνει ενοίκιο. Ποιος όμως θα πληρώνει το ρεύμα, το τηλέφωνο, τη θέρμανση και τον κλιματισμό, το νερό, τη γραφική ύλη, τη συντήρηση του fax και του φωτοτυπικού, τα ταχυδρομικά τέλη, την καθαριότητα και τη συντήρηση αυτού του Γραφείου;
Η απύθμενη κοροϊδία όμως βρίσκεται στο ότι από ότι φαίνεται απολύτως ξεκάθαρα από τις αρμοδιότητες, αυτό το Γραφείο δεν θα έχει ούτε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Δεν θα λειτουργεί δηλαδή ως απομακρυσμένος σταθμός εργασίας, που θα έχει επαφή για κάποιες εργασίες με την Δ.Ο.Υ. στην οποία υπάγεται (αυτό που κάποτε θυμόμαστε οι παλιότεροι να διατυμπανίζεται στεντορίως ότι θα φτιαχτούν οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Πολιτών μέσα στις Δ.Ο.Υ.), έτσι για να δώσει έναν κλειδάριθμο στον κάθε παππού της Καρπάθου, αλλά ούτε καν έναν υπολογιστή, συνδεδεμένο στο internet, για να μπορεί να βοηθάει την κάθε γιαγιά της Σαμοθράκης να στείλει ηλεκτρονικά τη δήλωση εισοδήματός της.
Τι άλλο να πω; Μεγαλύτερη κοροϊδία από το να χρυσώσουν δήθεν το χάπι στον κάτοικο της Μήλου, που θα ταξιδεύει στον Πειραιά για να θεωρήσει ένα μπλοκάκι Δελτίου Αποστολής δεν υπάρχει. (Σκέψου δε να του έχει λήξει και το Επιμελητήριο της Σύρου;)
Και ύστερα οι άνθρωποι αυτοί (αλλοδαποί κυβερνήτες της χώρας και ντόπιοι υπάλληλοί τους) περιμένουν ανάπτυξη και επενδύσεις!!!
image description Giorgos | Οκτωβρίου 19, 2012 9:31 π.μ. | Reply
Τι μας νοιαζει για αυτους που ειναι μακρυα απο τις ΔΟΥ; Να κλεισουν αναγκαστικα ολα τα νησια με κατω απο 20.000 κατοικους και ολα τα χωρια της ηπειρωτικης Ελλαδας κατω απο 10.000 .. Και οχι να μεταφερθουν αυτοι οι βρομιαρισες στις μεγαλες πολεις αλλα να εκτελεστουν! Χαι Χιτλερ!! Χαι Μερκελ!!
image description Γιάννης Αννουσάκης | Οκτωβρίου 19, 2012 8:51 μ.μ. | Reply
Η απόφαση καρατόμησης δηλαδή σφαγής των πολιτών με επιχείρημα την περιστολή εξόδων, θα επιφέρει μαρασμό της υπαίθρου. Η απόφαση δεν έχει λογική βάση. Μπορεί να μειώσει προσωπικό αν θέλει να απολύσει και επίσης μπορεί να διατηρήσει τις ΔΟΥ που μπορούν οι Δήμοι να στεγάσουν δωρεάν όπως δήλωσε και ζήτησε ο Δήμος Κισάμου του Νομού Χανίων.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο