Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Επιστολή διαμαρτυρίας της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προς το Ι.Κ.Α. σχετικά με την «κατάργηση» του 1,1%

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected]
Ιστοσελίδα: www.pofee.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)


Προς τον:
ΔΙΟΙΚΗΤΗ του Ι.Κ.Α. – Τ.Ε.Α.Μ. κο ΡΟΒΕΡΤΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοινοποίηση:

v ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κο ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ

v ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κο Γ. ΒΟΥΡΤΣΗ

v Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ

v Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε. κο ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΟΡΚΙΔΗ

v Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Αρ. Πρωτοκ. Εξερχόμενου: 0...

Αθήνα: 18 Οκτωβρίου 2012


Θέμα : Η σημερινή ανακοίνωση του Ι.Κ.Α. αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανείς να αναλάβει την ευθύνη του προβλήματος που δημιούργησε το ίδιο σχετικά με την «κατάργηση» του 1,1%


Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,

Η σημερινή λακωνική ανακοίνωση αποδεικνύει σε όλους εμάς που τροφοδοτούμε με στοιχεία το ΙΚΑnet ότι δεν αντιληφθήκατε το μέγεθος της οικονομικής ζημίας που προκλήθηκε στον Κλάδο μας. Χωρίς κανένα προβληματισμό (αφού δεν ανακοινώθηκε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και κάποια παράταση) μας ζητάτε επανυπολογισμό των μισθοδοσιών ΚΑΙ επανυποβολή των χιλιάδων ΑΠΔ που κατατέθηκαν ως ορθές μέχρι και σήμερα στο σύστημα του ΙΚΑ καθώς ΚΑΙ εσείς είχατε τροποποιήσει, στο σύστημά σας, τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών για να κάνετε έλεγχο κατά την στιγμή της υποβολής.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., δια του Πρόεδρου της, μόλις χθες – και υπό την πίεση των χιλιάδων Συναδέλφων καθώς την ΚΥΡΙΑΚΗ 21/10 (ΝΑΙ σωστά καθώς κατά τον κανονισμό του ΙΚΑ εμείς οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί πρέπει να δουλεύουμε ΚΑΙ τις Κυριακές ακόμη και την 25/12) λήγει η πρώτη προθεσμία, επικοιώνησε με την Γενική Διευθύντρα Ασφαλιστικών Υπηρεσιών Κα Χ. ΓΔΟΝΤΑΚΗ:

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

( Αγ. Κωνσταντίνου 8 / 102 41 Αθήνα )

Fax: 210 - 52.27.722 e-mail: [email protected]Τηλέφωνο

Εσωτ

Γενικός Δ/ντής

210 - 52.21.543

210 - 52.15.334

334

Γραμματεία

210 - 52.21.543

210 - 52.15.334

334
Η πληροφόρηση που λάβαμε μόλις χθες ήταν ότι «..οι ΑΠΔ θα υποβληθούν με τις μειωμένες εισφορές...».

Δυστυχώς θεωρήσαμε ότι είχαμε υπεύθυνη ενημέρωση και ενημερώσαμε όλο τον Κλάδο που τηρούσε στάση αναμονής περιμένοντας πότε το ΙΚΑ (και το Υπουργείο) θα αποφάσιζε τι ήταν ΝΟΜΙΜΟ και ΔΙΚΑΙΟ να γίνει ενώ οι καταληκτικές προθεσμίες πλησίαζαν και εμείς έπρεπε πλέον να ασχοληθούμε και με τον υπολογισμό του ΦΠΑ για ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις.

Όμως τελικά αντί να επικρατήσει το ΔΙΚΑΙΟ επικράτησε το «νόμιμο» και η εύκολη λύση : ΟΛΟ το ΚΟΣΤΟΣ στις επιχειρήσεις και φυσικά κατά 100% στους Λογιστές (ελεύθερους επαγγελματίες ή μισθωτούς ).

Και όμως υπάρχουν λύσεις, απλές και με ελάχιστο κόστος.

Και σας προτείνουμε το εξής εύκολο να υλοποιηθεί:

1.- Να πληρωθούν οι εισφορές εξωλογιστικά, δηλαδή με τον υπολογισμό του 1,1% επί των συνολικών μικτών αποδοχών του μηνός Σεπτεμβρίου – κάθε επιχείρησης - χωρίς να γίνει αλλαγή των ενσήμων ανά εργαζόμενο και

2.- Το μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ να προσθέσει στις ασφαλιστικές εισφορές του μηνός Σεπτεμβρίου το αντίστοιχο «οφειλόμενο ποσό» 1,1% επί των μικτών αποδοχών της κάθε επιχείρησης.

Και επιπλέον να μην τεθεί πρόστιμο για την τυχόν εκπρόσθεσμη πληρωμή σε κάποιες περιπτώσεις που δεν θα έχει φθάσει έγκαιρα η ενημέρωση για το πρόσθετο 1,1% εφόσον τα υπόλοιπα ένσημα έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα.

Όλα τα προβλήματα έχουν λύσεις αρκεί να υπάρχει η βούληση (και η πολιτική) οι αποφασιζόμενες λύσεις να είναι ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ για το σύνολο των πλευρών ιδιαίτερα όταν ο Κλάδος και οι επιχειρήσεις απλά υπάκουσαν στις οδηγίες της Διοίκησης του Ι.Κ.Α.

Και επιτέλους ας βρεθεί κάποιος με το πολιτικό θάρρος να εισηγηθεί την αλλαγή του Κανονισμού του Ι.Κ.Α. αναφορικά με τις καταληκτικές ημερομηνίες της ΑΠΔ και να υπάρχει ΜΙΑ καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή ΑΠΔ στο τέλος του επόμενου μήνα από την λήξη κάθε ημερολογιακού τριμήνου. Η απόφαση για μηνιαία υποβολή θα ανεβάσει το λειτουργικό μας κόστος που ΠΡΕΠΕΙ να το μετακυλύσουμε στις επιχειρήσεις.

Όλοι εμείς λοιπόν που αποτελούμε τους «χειριστές» του ΙΚΑΝΕΤ δηλώνουμε προκαταβολικά την αδυναμία μας αλλά και την άρνησή μας να υπηρετήσουμε την λογική της εξόντωσης της ανθρώπινης φύσης μας και της μετατροπής μας σε απρόσωπες επεκτάσεις υπολογιστικών μηχανών.

Λέμε ΝΑΙ στην έγκαιρη διασταύρωση των πληροφοριών ως προς την συνέπεια καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, αν και ο μήνας είναι υπερβολικός , καθώς οι επιχειρηματίες, εν μέσω της κρίσης, «παραβλέπουν» την υποχρεώσή τους να μας δώσουν έγκαιρα τα ασφαλιστικά ημερομίσθια των εργαζομένων τους καθώς ούτως ή άλλως δεν καταβάλλουν το σύνολο των αμοιβών ή αδυνατούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές .
Όμως λέμε ΟΧΙ στην φυσική & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ εξόντωσή μας λόγω της, πρόδηλης, αδυναμίας του μηχανογραφικού συστήματος του IKANET να υποστηρίξει την ταυτόχρονη υποβολή όλων των Α.Π.Δ. τις τελευταίες ημέρες του μήνα.

Διατελούμε με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πανίδης Αβραάμ Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description AKIS | Οκτωβρίου 18, 2012 5:04 μ.μ. | Reply
Kai xestike i forada sto aloni
image description lami | Οκτωβρίου 18, 2012 6:24 μ.μ. | Reply
δεν θα μπορούσες να το πεις καλύτερα
image description xristos58gr | Οκτωβρίου 18, 2012 6:19 μ.μ. | Reply
ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ........ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΑΙΡΝΩ.....AYTO EINAI ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ...ΟΥΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ,,ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ... ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΞΗ ..
image description Ένας λογιστής | Οκτωβρίου 18, 2012 6:01 μ.μ. | Reply
Μήπως πρέπει να γίνει και καμιά μύνηση στη διοίκηση του ΙΚΑ για διασπορά ψευδών ειδήσεων και ψυχική οδύνη ; Μετά από 10 χρόνια που θα έρθει ο έλεγχος του ΙΚΑ ποιος θα θυμάται πως υπολογίστηκε ο Σεπτέμβρης 2012 μέσα στην πίεση και τις συνεχείς αλλαγές.
image description SOS | Οκτωβρίου 18, 2012 6:44 μ.μ. | Reply
TI MAΛ.............. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ 1,1% ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟ ΙΚΑ . ΟΛΟ ΜΑΛ............. ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ
image description armada | Οκτωβρίου 18, 2012 8:39 μ.μ. | Reply
αυτοι εκει στη ποφεε ειναι κανεις λογιστης????.ασχετοι ε ασχετοι.1.1 επι των μικτων???γελιοι
image description George | Οκτωβρίου 18, 2012 10:06 μ.μ. | Reply
ΓΡΑΦΤΕ ΤΑ ΧΡΥΣΟΧΕΡΙΔΕΣ... Ν' ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ!!!
image description Κωνσταντίνος | Οκτωβρίου 19, 2012 12:15 π.μ. | Reply
κύριοι συνάδελφοι της ΠΟΦΕΕ ............... Μην τα λέτε απότομα και στεναχωρήσετε όλη την πολιτική ηγεσία, αλλά κυρίως μην μου στεναχωρήσετε τον κύριο Διοικητή του Ι.Κ.Α. σας παρακαλώ ΜΗ !!!!!!!!!!!!!

image description Nick | Οκτωβρίου 19, 2012 9:01 π.μ. | Reply
Μωρέ τι του είπατε; Γιατί τον μαλώνεται τόσο σκληρά; Τον πληγώσατε. ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΠΟ ΔΩ ΟΛΟΙ. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΜΑΣ
image description komananna | Οκτωβρίου 19, 2012 2:36 μ.μ. | Reply
Και πάνω που λέγαμε καμία αντίδραση από την ΠΟΦΕΕ μας ήρθε αυτό!!!!!χαχαχαχα.......να ' στε καλά κύριο "συνάδελφοι " όπως θέλετε να αποκαλείστε εσείς εκεί μέσα!!!! μας φτιάξατε τη διάθεση μεσημεριάτικα!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο