Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απομιμήσεις 2,8 δισ. ευρώ στα ευρωπαϊκά προϊόντα

Σημαντικές απώλειες εσόδων και εκτεταμένη φοροδιαφυγή, κυρίως λόγω ΦΠΑ, από απομιμήσεις και την πειρατεία προϊόντων έχουν οι επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Eνωσης που αναπτύσσουν διεθνείς δραστηριότητες και ειδικότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Εμπορικού ....

Σημαντικές απώλειες εσόδων και εκτεταμένη φοροδιαφυγή, κυρίως λόγω ΦΠΑ, από απομιμήσεις και την πειρατεία προϊόντων έχουν οι επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Eνωσης που αναπτύσσουν διεθνείς δραστηριότητες και ειδικότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χάνουν από 400 έως 800 εκατομμύρια ευρώ στην εσωτερική αγορά και 2 δισεκατομμύρια ευρώ εκτός της Eνωσης.
Στην Ελλάδα μόνο από τη διακίνηση παράνομου λογισμικού υπολογιστών οι απώλειες υπολογίζονται σε 125 εκατ. ευρώ. Κατέχοντας για τρίτη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της διευρυμένης Ευρωπαϊκής Eνωσης, η Ελλάδα δεν κατάφερε να μειώσει το ποσοστό πειρατείας, αποτελώντας μαζί με την Ιταλία τις μόνες δύο χώρες που έχουν περισσότερο από 50% διακίνηση παράνομου λογισμικού. Το εμπόριο της παραποίησης - απομίμησης και της πειρατείας αντιπροσωπεύει το 5% έως 7% του παγκόσμιου εμπορίου, με κόστος 200 έως 300 δισ. ευρώ τον χρόνο και με συνολικές απώλειες 200.000 θέσεων απασχόλησης ετησίως, επισημαίνονται συχνά από τους ενδιαφερόμενους κύκλους.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της πειρατείας ως ποσοστό (%) του νόμιμου εμπορίου στην εσωτερική αγορά έχουν η αγορά πληροφορικής (39%), ο οπτικοακουστικός τομέας (16%), η κλωστοϋφαντουργία (10% έως 16%), η μουσική (10%), τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων (5% έως 10%) και ο αθλητισμός και ψυχαγωγία (5% έως 7%)

Πηγή expres
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο