Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έγκριση κοινοτικών κονδυλίων από Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε χθες τη νομοθετική προετοιμασία για τις χρηματοδοτήσεις της περιόδου 2007-2013 (Δ΄ ΚΠΣ) και ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε χθες τη νομοθετική προετοιμασία για τις χρηματοδοτήσεις της περιόδου 2007-2013 (Δ΄ ΚΠΣ) και αναμένει την τυπική έγκρισή τους από το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να αρχίσουν να υλοποιούνται τα προγράμματα των κρατών-μελών από τις αρχές του επόμενου έτους.
 
Συνολικά η Κομισιόν μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτρόπου, Ντάλια Γκριμπαουσκαϊτέ, ενέκρινε χθες 31 προτάσεις για χρηματοδοτήσεις, εκ των οποίων οι εικοσιέξι είναι νέες και οι υπόλοιπες  πέντε τροποποιητικές.
 
Από τις χθεσινές προτάσεις τα μεγαλύτερα ποσά αφορούν τα προγράμματα ανάπτυξης της υπαίθρου με 88,5 δισ. ευρώ για την επταετία, η έρευνα με 55 δισ. ευρώ, τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών με 8 δισ. ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη εγκριθεί τα βασικά κονδύλια για την πολιτική συνοχής και τις γεωργικές δαπάνες.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. για την περίοδο 2007-2013 ανέρχεται μετά το συμβιβασμό που επιτεύχθηκε μεταξύ του Συμβουλίου Υπουργών και της Ευρωβουλής σε 864,3 δισ. ευρώ (σε τιμές 2004).
 
Οι γεωργικές δαπάνες και ειδικότερα η στήριξη των αγορών και των παραγωγών (ενισχύσεις, επιδοτήσεις κ.λπ.) ανέρχονται για την επταετία σε 319 δισ. ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και τα 88,5 δισ. ευρώ που αφορούν την ανάπτυξη της υπαίθρου.
 
Τα διαρθρωτικά κονδύλια που χρηματοδοτούν έργα υποδομής και γενικότερα την πολιτική σύγκλισης φτάνει τα 278 δισ. ευρώ, ενώ το Ταμείο Συνοχής (έργα υποδομής στις μεταφορές και το περιβάλλον) θα διαθέσει 69,7 δισ. ευρώ. Οι περισσότερες ελληνικές περιφέρειες ανήκουν στο στόχο 1 (μαζικές κοινοτικές χρηματοδοτήσεις), ενώ η χώρα μας είναι επιλέξιμη και για το Ταμείο Συνοχής.
 
 Τέλος, η χώρα μας με βάση την απόφαση του περασμένου Δελκεμβρίου θα λάβει πάνω από 20 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι ενισχύσεις και οι επιδοτήσεις προς τους Έλληνες αγρότες.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο