Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Περικοπές 950 εκατ. ευρώ συμφώνησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με την τρόικα

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Υγείας εξερχόμενο της συνάντησης με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών τόνισε πως το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που θα εκδοθεί την Τετάρτη θα προβλέπει συνολικές εξοικονομήσεις 300 εκατ. ευρώ.
 
Ακόμη τόνισε πως η συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για τη νοσηλεία τους σε ιδιωτικά θεραπευτήρια θα αυξηθεί στο 30%.
 
Από την αλλαγή του κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ αναμένεται εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ. Από την αύξηση της διείσδυσης γενοσήμων φαρμάκων θα περικοπούν 100 εκατ. ευρώ, ενώ από τη θετική λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων, για την οποία θα εκδοθεί υπουργική απόφαση έως 30 Οκτωβρίου στόχος είναι  να περιοριστούν τα έξοδα κατά 200 εκατ. ευρώ.
 
Τέλος, από την συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία στόχος είναι να εξασφαλιστούν 150 εκατ. ευρώ.
 

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΜΑΡΓΟ | Οκτωβρίου 16, 2012 2:46 μ.μ. | Reply
ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.................
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο