Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από οφειλές 13 δισ. ευρώ, το Υπ.Οικ. κατάφερε να εισπράξει μόλις 19 εκατ.

Μόλις 19 εκατομμύρια ευρώ κατάφερε, μέχρι σήμερα, να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από την περιβόητη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου έναντι συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής 13 δισ. ευρώ.

Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη αναφορικά με την πορεία είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των οφειλετών που είχαν περιληφθεί στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για 1500 οφειλέτες, με οφειλές άνω των 5.000.000 ευρώ ανά οφειλέτη, στις υποθέσεις των οποίων ενέσκηψαν κατά προτεραιότητα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργήθηκαν 459 φάκελοι υποθέσεων ληξιπρόθεσμης οφειλής συνολικού ύψους 13.095.089.165,90 ευρώ. Εξ΄ αυτών έχουν επιβληθεί 134 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 143 υποθέσεις είναι σε πτώχευση και 14 σε ειδική εκκαθάριση.

Στο σύνολο της ληξιπρόθεσμης οφειλής των 13 δισ. ευρώ, εισπράχθηκε μόλις ποσό 19.062.985,11 ευρώ. Διαγράφηκε ποσό 29.485.785,35 ευρώ, που αφορά πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για τα οποία εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις καθώς και δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Σε αναστολή είσπραξης βρίσκεται το ποσό των 282.900.195 ευρώ.

Οι υποθέσεις των 1500 οφειλετών είχαν ανατεθεί σε 21 Ελεγκτές της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών και τα ανωτέρω αποτελέσματα έλαβαν χώρα στο διάστημα από 01.05.2012 έως 31.08.2012.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έχει επισημάνει ότι στην κοινή γνώμη επικρατεί η αντίληψη ότι η λίστα με τους 1740 μεγαλοοφειλέτες που κατατέθηκε στη Βουλή ένα χρόνο νωρίτερα από τον τότε υπουργό Οικονομικών, δόθηκε στη δημοσιότητα για επικοινωνιακούς λόγους και στην πραγματικότητα δεν κινήθηκαν οι νομικές διαδικασίες σε βάρος μεγαλοεπιχειρηματιών που οφείλουν στο δημόσιο ποσά σε δυσθεώρητα ύψη.

Διασταύρωση στοιχείων με τα εμβάσματα στο εξωτερικό

Ο κ. Μαυραγάνης ενημερώνει πάντως τον κ. Μιχελάκη ότι γίνεται επεξεργασία και διασταύρωση στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν στους 1.500 μεγάλους οφειλέτες υπάρχουν φυσικά πρόσωπα, διοικούντες Νομικά Πρόσωπα και μέλη της οικογενείας τους (σύζυγοι και συγγενείς Α΄ βαθμού) οι οποίοι περιλαμβάνονται στο αρχείο μεταφοράς εμβασμάτων στο εξωτερικό, στο αρχείο τόκων καταθέσεων στο εξωτερικό και αν είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενδεχόμενο παραγραφής για τις δεκάδες offshore στο Κρανίδι

Την ίδια ώρα, μάχη με το χρόνο ώστε να μην παραγραφούν αξιόποινες πράξεις, φαίνεται ότι δίνουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες προκειμένου να ρίξουν φως στις 184 offshore που εμφανίζονται να έχουν έδρα τη Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου.

Η Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου τον περασμένο Ιούνιο απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών με το οποίο δηλώνει ότι αδυνατεί να ελέγξει τις 184 offshore.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, στο στάδιο της δημοσίευσης βρίσκεται πλέον υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων 161 offshore εταιρειών, οι υποθέσεις των οποίων παραγράφονται μέχρι 31.12.2012 και είναι ελεγκτικής αρμοδιότητας της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου.

Η έγγραφη απάντηση του υφυπουργού για τις offshore στο Κρανίδι, διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία των ελέγχων και για την αποτροπή της παραγραφής.

Πηγή:ΑΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Harrison | Οκτωβρίου 15, 2012 2:46 μ.μ. | Reply
Βρε μας δουλεύουν, ο ποιο μεγάλος οφειλέτης είναι ο ΟΣΕ και καμιά 15ρια δήμοι.
image description georgiosk | Οκτωβρίου 15, 2012 2:19 μ.μ. | Reply
Και τί έγινε! Θα τα πληρώσουν τα συνήθως θύματα, μισθωτοί, συνταξιούχοι ......
image description Game over...... | Οκτωβρίου 15, 2012 2:55 μ.μ. | Reply
Και πολλά πήρε........
image description PLAPOUTAS | Οκτωβρίου 15, 2012 2:39 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ 127 Δ.Ο.Υ.

Η κατάργηση των 127 Δ.Ο.Υ. και η κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων είναι αποτέλεσμα της συνειδητής αδρανοποίησης και στη συνέχεια διάλυσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού βάσει ενός σατανικού σχεδίου διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας που εδώ και χρόνια σταδιακά υλοποιείται και σκοπό έχει:
Να απενεργοποιηθεί και στη συνέχεια να διαλυθεί ο υπάρχον φοροελεγκτικός μηχανισμός με κατασυκοφάντηση και διασυρμό των εφοριακών ελεγκτών με Γκαιμπελίστικο τρόπο, ότι είναι ανίκανοι και διεφθαρμένοι και για το λόγο αυτό καταρρέουν τα Δημόσια έσοδα, ώστε να παραχωρηθεί ο νευραλγικός τομέας του φορολογικού ελέγχου και η είσπραξη των εσόδων του δημοσίου από φόρους σε ιδιωτικές εταιρείες δημιουργώντας έτσι (σε «Παγκόσμια Πρώτη») τους σύγχρονους «ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ» για να συνεχισθεί πλέον το «άγριο πάρτυ της φοροδιαφυγής και της φοροαπάτης», στην κρίσιμη αυτή στιγμή που η χώρα καταρρέει από την μη ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής με αποτέλεσμα την μη είσπραξη των δημοσίων εσόδων αλλά και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, με τελικό στόχο να ξεπουληθεί η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία χωρίς αντίδραση από τον λαό, αφού πρώτα γίνει η φτωχοποίηση των Ελλήνων με Βουλγαροποίηση των μισθών και των συντάξεων.
Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού εντάσσεται και το επικοινωνιακό παραμύθι της υπηρεσιακής ηγεσίας του φορολογικού μηχανισμού της χώρας μας, που συνεχίζεται ανερυθρίαστα.
Αυτοί οι ανίκανοι και άσχετοι «σοφοί», που αναρριχήθηκαν μέσα από ίντριγκες και διαπλοκές στις ανώτατες βαθμίδες της υπηρεσιακής ηγεσίας του φορολογικού μηχανισμού, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της κατάρρευσης των Δημοσίων Εσόδων και δυστυχώς παραμένουν οι ίδιοι στις θέσεις αυτές και παρασύρουν και την νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ σε αναποτελεσματικές αποφάσεις και λανθασμένα συμπεράσματα για τις αιτίες της κατάρρευσης των Δημοσίων Εσόδων και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.
Οι κύριοι λοιπόν αυτοί οφείλουν να απαντήσουν και να δώσουν εξηγήσεις:
Γιατί μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των εφοριακών από 15.300 που υπηρετούσαν το έτος 2009 σε 9.800 τον Ιούνιο του 2012?
Γιατί καταργήθηκαν τα τμήματα ελέγχου και δικαστικού σε 200 Δ.Ο.Υ. από 01/01/2012?
Γιατί καταργούνται 127 Δ.Ο.Υ. μέχρι 31/12/2012?
Γιατί καταργήθηκαν το 2004 τα ΤΟΠΙΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΤΕΚ)?
Γιατί αδρανοποιήθηκαν και μετονομάσθηκαν σε ΥΠΕΕ οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ από το 2004 μέχρι το 2010?
Γιατί αποδεκατίσθηκαν από ελεγκτές οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ από το 2010 και υπολειτουργούν σήμερα με προγραμματισμένη την κατάργηση των περιφερειακών υπηρεσιών του?
Γιατί αδρανοποιήθηκαν από το 2004 και στη συνέχεια διαλύθηκαν την 1-2-2012 τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΠΕΚ)?
Γιατί υποβαθμίστηκαν τα ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΔΕΚ) με την δημιουργία μιας δυσλειτουργικής μονάδας της Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων?
Γιατί αλλάζουν εξ ολοκλήρου τον ελεγκτικό φορολογικό μηχανισμό με ασχέτους, ανίκανους και εντελώς άπειρους «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους», ενώ διέθετε συγκροτημένους, έμπειρους και με πολλές γνώσεις ελεγκτές, αντί να τον εξυγιάνουν και συμπληρώσουν με νέους ελεγκτές?
Γιατί δεν αναφέρουν που βρήκαν ξαφνικά τις ομάδες δράσης (ΡΑΜΠΟ!!!) που θα πραγματοποιήσουν σοβαρούς φορολογικούς ελέγχους και θα εισπράξουν τα δημόσια έσοδα?
Γιατί τόσο παραμύθι?
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΙΟΙ.
Η σύσταση του νέου σώματος «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους» από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και μόνο από την ονοματολογία δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις του υπουργείου, δηλαδή της κατάργησης του θεσμού του εφοριακού ελεγκτή.
Η επάνδρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών με υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου είναι δυστυχώς τελείως αδόκιμη γιατί είναι πολύ λίγοι έως ελάχιστοι οι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν τα προσόντα και τις ικανότητες για ελεγκτική Υπηρεσία γιατί αν υπήρχαν τέτοιοι υπάλληλοι σίγουρα θα υπηρετούσαν ήδη στις ελεγκτικές υπηρεσίες οι οποίες είχαν και έχουν πάρα πολλές ελλείψεις προσωπικού και μάλιστα ικανού και με ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.
Ο στόχος των διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας, της αποδιοργάνωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών επιτεύχθηκε πλήρως, γιατί το μόνο που θέλουν είναι η κατάργηση του ουσιαστικού φορολογικού ελέγχου ή την πραγματοποίηση του από άσχετους και ανίκανους υπαλλήλους με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση του, ώστε ανενόχλητοι πλέον να συνεχίσουν το μεγάλο πάρτυ της φοροδιαφυγής- φοροκλοπής και φοροαπάτης και ταυτόχρονη άλωση της Δημόσιας Περιουσίας σε βάρος του Ελληνικού λαού που θα τον εξαθλιώσουν εντελώς.
Ο Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, την 9 Νοεμβρίου 2011 με την Αρ. Πρωτ: Δ6Α1153411 ΕΞ2011 απόφαση, με την οποία καθόρισε των αριθμό και την κατανομή ανά υπηρεσία των «Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους», προβλέπει την επάνδρωση της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ με 100 μόνο ελεγκτές από τους 2335 ελεγκτές που θα επανδρώσουν όλες τις ελεγκτικές φορολογικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, χωρίς να προβλέπεται ούτε ένας ελεγκτής για τις υπόλοιπες περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, γιατί προφανώς έχει αποφασισθεί η κατάργηση τους.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία επιλογής και επάνδρωσης των «Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους» έχει τελματώσει και μόνο 250 υπάλληλοι έχουν επιλεγεί, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην πλειοψηφία τους σε τμήματα "δικαστικού". Τα τμήματα ελέγχου (όσα λειτουργούν) έχουν αποδεκατισθεί από ελεγκτές με αποτέλεσμα να υστερούν σε πραγματοποίηση ελέγχων.
Με την ίδια απόφαση του Βενιζέλου δεν προβλεπόταν ούτε ένας ελεγκτής για τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΠΕΚ) του ΥΠΟΙΚ, των οποίων ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (στην ουσία καταργήθηκαν) από 1-2-2012 και τα οποία είχαν συγκροτημένους, έμπειρους και με πολλές γνώσεις ελεγκτές και σταμάτησαν σοβαρούς φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα απάτης ΦΠΑ, που με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ, εισέπραξαν παράνομα εκατοντάδες εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από τις ΔΟΥ όλης της χώρας. Οι έλεγχοι αυτοί ήταν σε τελικό στάδιο σύνταξης πορισμάτων και καταλογισμού προστίμων δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ. Γιατί σταμάτησαν αιφνιδίως αυτούς τους ελέγχους, ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν? Μήπως για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ.
Από το νόμο προβλέπεται η επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγείς και επενδυτές. Εκμεταλλευόμενοι τις διάτρητες και ασαφείς διατάξεις περί επιστροφής ΦΠΑ αλλά και την εύκολη και απλή διαδικασία, οργανωμένες συμμορίες έχουν ρημάξει το Δημόσιο παίρνοντας παράνομα δισεκατομμύρια ευρώ με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ. Από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν επιστραφεί 5.000.000.000€ το 2010, άλλα 5.500.000.000 € το 2011 και προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του 2012 άλλα 3.800.000.000 (ήδη ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό ανάπτυξης κ. Σκορδά ότι μέχρι 31/12/2012 θα επιστραφούν 4 δις ΕΥΡΩ ΦΠΑ). Οι "εξαγωγείς" και η "παρέα" τους μαθημένοι στο μεγάλο φαγοπότι των τεράστιων ποσών παράνομων επιστροφών ΦΠΑ, διαμαρτύρονται συνεχώς γιατί καθυστερεί η άγρια "μάσα", αλλά δεν εκδίδουν επουδενί Ειδικά Δελτία Απαλλαγής ΦΠΑ, που έχουν δικαίωμα και θα έλυναν έτσι το πρόβλημα ρευστότητας, γιατί ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.
Για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του φορολογικού μηχανισμού και την σύσταση του νέου σώματος «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους» συστήθηκαν δύο επιτροπές από άσχετους και ανίκανους υπαλλήλους που αναρριχήθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες σε ανώτερες και ανώτατες υπηρεσιακές θέσεις, με αμφιλεγόμενες προθέσεις για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της διάλυσης των υπηρεσιών (ελέγχου και είσπραξης) του φορολογικού μηχανισμού και αντικατάστασης των με ιδιωτικές εταιρείες.
ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ
Plapoutassk.blogspot.gr
image description Alexios | Οκτωβρίου 15, 2012 3:37 μ.μ. | Reply
Αφού πληρώνου μισθωτοί και συνταξιούχοι,γιατί να τα πάρουν από αυτούς που χρωστούν και έχουν?Να δώσει ο παππούς και το τελευταίο ευρώ της σύνταξής του.Και μετά θα βγάλουν και υποχρεωτικό τελευταίο έτος ζωής και είσπραξης σύνταξης.Μετά θα πρέπει να πεθαίνεις!!!Αρε πότε θα ξυπνήσουμε και θα μπουκάρουμε στη Βουλή να τους ρίξουμε ένα χέρι περιποιημένο ξύλο!!
image description xaxa | Οκτωβρίου 15, 2012 4:03 μ.μ. | Reply
εγω λεω να βαλουν τους λογισταδες να τα μαζεψουν
image description ΕΤΗΟΣ | Οκτωβρίου 15, 2012 4:46 μ.μ. | Reply
κυριε Πλαπουτα
ουσιαστικα λετε οτι δεν φταινε οι εφοριακοι αλλα φταιει καποιος η καποιοι αλλοι
θα ελεγα '' κλασσικη αντιμετωπιση ''
ειδικα ομως σε αυτη την περιπτωση... ΕΙΔΙΚΑ σε αυτη την περιπτωση
ΤΙ ελεγκτης ειναι αυτος ο οποιος επιτρεπει να επιρρεαζεται η δουλεια του απο οποιονδηποτε παραγοντα.? ΑΝΙΚΑΝΟΣ
οχι σαν ανθρωπος.. αλλα δεν κανει για αυτη την θεση
για ελεγκτες που δεν μπορουν να εργασθουν... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δικαιολογια...
ευθυνονται οι ιδιοι.. αλλιως παραιτουνται
ευχαριστω
image description PLAPOUTAS | Οκτωβρίου 15, 2012 5:32 μ.μ. | Reply
Κύριε ETHOS, θα σας παρακαλούσα να ξαναδιαβάσετε αυτά που γράφω, γιατί προφανώς άλλα καταλάβατε. Ευχαριστώ.
image description Ναι Σε Ολα | Οκτωβρίου 15, 2012 5:56 μ.μ. | Reply
19 ΜΥΡΙΑ??ΑΝΤΕ ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ!! ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
image description ΠΑΝ ΠΑΝ 68 | Οκτωβρίου 15, 2012 7:28 μ.μ. | Reply
ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ( ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ .........ΠΗΡΕΣ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ......ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ... ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ...... Η ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΜΠΕΛΟΣΟΦΙΕΣ........ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΙΔΕΟΙ... ΠΙΑ ΠΙΟ ΦΠΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.... ΚΑΤΙ........ .ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΑΛΛΟΥ ... ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ.
image description PLAPOUTAS | Οκτωβρίου 15, 2012 10:05 μ.μ. | Reply
ΠΑΝ ΠΑΝ 68, ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς,αλλα δεν θα σε ακολουθήσω...Επειδή έχεις απορίες και γράφεις ότι το έχω ρίξει στις αμπελοφιλοσοφίες κλπ.,παραθέτω τα παρακάτω........Την 1η Νοεμβρίου 2012 εκδικάζεται, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου, η έφεση για την μεγαλύτερη υπόθεση χρήσης ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ.
Την 13η Δεκεμβρίου 2011 «μεγαλοεξαγωγέας» από το Κιάτο καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 12 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου για λήψη ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ συνολικής αξίας 3.900.000 € κατά τα έτη 2003 και 2004, και εκτίει σήμερα την ποινή του.
Την 8η Ιουνίου 2012, απορρίφθηκε αίτηση αποφυλάκισης του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου.
Την 7η Νοεμβρίου 2012 εκδικάζεται, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου, δεύτερη αίτηση του ανωτέρω για αποφυλάκιση του.
Ο «μεγαλοεξαγωγέας» αυτός, είναι από τους κυριότερους εμπλεκόμενους σε διεθνές κύκλωμα κυκλικής απάτης ΦΠΑ (απάτη τύπου CAROUSEL), στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες Ελληνικές, πολλές Ισπανικές και Ιταλικές επιχειρήσεις, οι οποίες εμφανίζουν εικονικές συναλλαγές (ανύπαρκτες) μεταξύ τους αλλά και ανύπαρκτες ενδοκοινοτικές παραδόσεις και αποκτήσεις, «έστησε» όμιλο επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και τρεις εξαγωγικές και «ρήμαξε» το Δημόσιο Χρήμα από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ κατά τα έτη 2003-2007 με το συνολικό ποσό των 11.000.000€.
Για τα έτη 2003 και 2004 έλαβε παράνομη επιστροφή ΦΠΑ ποσού 1.000.000€ με χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ αξίας 3.900.000€ όπως αποκαλύφθηκε από φορολογικό έλεγχο που έγινε το 2008 και για το λόγο αυτό καταλογίσθηκε συνολικό πρόστιμο 13.200.000€.
Την 13-1-2012 ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ως Υπουργός Οικονομικών μιας μεταβατικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο με μια απλή Υπουργική Απόφαση ανέστειλε από 1-2-2012 αιφνιδίως και σκανδαλωδώς (στην ουσία κατήργησε) την λειτουργία των έξη (6) Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων ( ΠΕΚ ), που συστήθηκαν δια νόμου και λειτούργησαν αποτελεσματικά στην πάταξη της φοροδιαφυγής και σταμάτησε πολλούς σοβαρούς και μεγάλους φορολογικούς ελέγχους σε υποθέσεις παράνομων επιστροφών ΦΠΑ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με χρήση εικονικών τιμολογίων σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο ίδιο διεθνές κύκλωμα κυκλικής απάτης ΦΠΑ (απάτη τύπου CAROUSEL), που εμπλέκεται και ο ανωτέρω καταδικασθείς «εξαγωγέας».....ΓΙΑ ΝΑ ΛΎΣΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ.
δ
image description nionios | Οκτωβρίου 15, 2012 11:32 μ.μ. | Reply
@ plapoutas

Ο οιονομικός εισαγγελέας τα γνωρίζει αυτά που λες??

Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την κατεύθυνση ;;
image description PLAPOYTAS | Οκτωβρίου 16, 2012 11:03 π.μ. | Reply
Οφειλε να τα γνωρίζει....Αυτή είναι η δουλειά του.....Αλλά να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ... Θα αποδοθούν ευθύνες???Θα τιμωρηθεί κανείς???Θα απαγγελθεί κατήγορια για τους εμπλεκόμενους υπουργούς???Θα απολογηθούν????? Θα τιμωρηθούν????
Και επ' ευκαιρία, γνωρίζει κανείς το mail του Οικονομικού Εισαγγελέα?
image description ΠΑΝΟΣ | Οκτωβρίου 16, 2012 12:05 μ.μ. | Reply
ΟΤΑΝ Η VW ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΠΑΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ (ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΚΑΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ) ΚΑΙ ΛΕΕΙ: ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΚΕΡΔΗ € 1.000, ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ 30.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΦΑΙΡΩ 200, ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΤΟ 30% ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΦΑΙΡΩ ΑΛΛΑ 200 ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΕΞΟΔΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑς ΑΦΑΙΡΩ ΑΛΛΑ € 100 ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΛΑΠΟΥΤΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ? ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΒΓΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΩΞΑΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ ΔΕΝ ΛΕΓΑΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
image description PLAPOUTAS | Οκτωβρίου 16, 2012 1:04 μ.μ. | Reply
Κύριε Πάνο, καλά τα λες. αλλά για την ταμπακιέρα ουδέν.....Επειδή λοιπόν αναφέρεις ότι το φορολογικό σύστημα της Γερμανίας είναι πολύ καλό θέλω να μου λύσεις ορισμένες απορίες.....Γιατί έχουν οι μεγάλες Γερμανικές επιχειρήσεις "ΜΑΥΡΑ" στην Ελβετία και "λαδώνουν" τους πελάτες τους και όχι μόνο???? Γιατί η Γερμανική Κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με τιε Ελβετικές Αρχές να εισπράξη ένα ποσό (άραγε πως προσδιορίσθηκε) για τα Γερμανικά "ΜΑΥΡΑ" και δεν ζήτησε αναλυτικά στοιχεία για να ελέγξει τους φοροφυγάδες???? Γιατί εφάρμοσαν ένα τραπεζικό σύστημα στην Ευρωζώνη, που ευνοεί την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία κεφαλαίων των λαμογιών, των απατεώνων, των φοροφυγάδων και όσων έχουν "ΜΑΥΡΑ" από εγκληματικές ενέργειες, με αποτέλεσμα να είναι όλες οι χώρες υπερχρεωμένες και οι τράπεζες στην Ελβετία και αλλού να είναι γεμάτες με "ΜΑΥΡΑ" ?????
Σχετικά με τις επιχειρήσεις που «ΔΙΩΞΑΜΕ» έχω ορισμένα ερωτήματα να σου κάνω….
Τόσα χρόνια δεν δόθηκαν επιχορηγήσεις δις ΕΥΡΩ σε επενδυτές?
Δεν επεστράφησαν δις ΕΥΡΩ ΦΠΑ σε επενδυτές και εξαγωγείς?
Δεν δόθηκαν αφειδώς δάνεια δις ΕΥΡΩ, επιδοτούμενα από τις τράπεζες σε επενδυτές και εξαγωγείς?
Τότε που είναι οι επενδύσεις?
Η απάντηση είναι απλή και οδυνηρή!!
Με την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ και την αποδοχή του ΕΥΡΩ ως νομίσματος της χώρας, εφαρμόσθηκε η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων κυρίως προς το εξωτερικό ανεξέλεγκτα!!!
Τα περισσότερα από τα ποσά που δόθηκαν για επενδύσεις είναι στην ΕΛΒΕΤΙΑ και σε άλλα κράτη και σε λογαριασμούς εξωχωρίων εταιριών και κανείς δεν τα ψάχνει!!! Γιατί άραγε?
Οι αγορές πανάκριβων ακινήτων στο εξωτερικό από ποιους έγιναν? Θα το μάθουμε ποτέ? Θα τιμωρηθούν ποτέ?

Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΑΝ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΕΠΑΪΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Αλήθεια στην ΦΑΓΕ και στην COCA COLA δεν έχουν δοθεί κίνητρα επενδύσεων (επιχορηγήσεις, αφορολόγητες εκπτώσεις, επιστροφές ΦΠΑ, επιδοτούμενα επιτόκια κλπ)?
Γιατί μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό?
image description ΠΑΝ ΠΑΝ 68 | Οκτωβρίου 16, 2012 7:27 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ .....ΙΣΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.... ΙΣΩΣ ....ΛΕΩ ΙΣΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ .ΑΛΛΟ. ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ .....Η ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΣΤΟ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ .ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ MAIL ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ..ΑΠΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ over.
image description ΠΑΝΟΣ | Οκτωβρίου 16, 2012 8:20 μ.μ. | Reply
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΕΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ. ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ P/C ΣΟΥ, ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΙΕΣ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΦΣΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΕΑΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑ ΦΥΛΑΝΕ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΓΚΑΡΑΖ Η ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΟΦΣΟΡ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ. ΟΙ ΟΦΣΟΡ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Α Π Ε Τ Υ Χ Ε ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΛΑΠΟΥΤΑ Α Π Ε Τ Υ Χ Ε ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο