Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Θρίλερ στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα - Διπλή εμπλοκή στα εργασιακά και στις απολύσεις στο δημόσιο

Eμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στις συναντήσεις της τρόικας τόσο με τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση, για τις ανατροπές στα εργασιακά, που οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν θέσει ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, όσο και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ.Μανιτάκη για το αίτημα περί απολύσεων στο δημόσιο. «Δεν τελειώνουμε σήμερα. Σε όλα τα μέτωπα υπάρχουν ανοικτά θέματα» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Eως αργά το βραδυ συνεχιζόταν η διαπραγμάτευση για το πακέτο των μέτρων των 13,9 δισ. ευρώ, τις προαπαιτούμενες δράσεις και το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Νωρίτερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιούνται οι συναντήσεις, μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στις διαβουλεύσεις με την τρόικα. Ερωτηθείς για το εάν προτιμά να συναινέσει σε απολύσεις ή σε περικοπές μισθών, απάντησε: «Προτιμώ να κάνω αυτό που πρέπει να γίνει».


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τρόικα αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του μοντέλου διαθεσιμότητας που έχει προτείνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ειδικότερα το χρονοδιάγραμμα που έχει εισηγηθεί η κυβέρνηση και ζήτησε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων από τους οργανισμούς που καταργούνται και διεύρυνση του μοντέλου της διαθεσιμότητας σε ολόκληρο το Δημόσιο.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν δέχεται τις απολύσεις και έχει αντιπροτείνει το μοντέλο διαθεσιμότητας, λέγοντας ότι για φέτος ο στόχος των 15.000 απομακρύνσεων υπερκαλύπτεται από τα αιτήματα για συνταξιοδοτήσεις, ενώ τονίζει ότι έως το 2015 θα έχουν απομακρυνθεί πολλοί περισσότεροι από 150.000 υπαλλήλους που ζητά η τρόικα.

Πάντως νέο ραντεβού με την τρόικα θα έχει ο Αν. Μανιτάκης τη Δευτέρα.

Μετά την εμπλοκή στις διαβουλεύσεις της τρόικας με τον Αντώνη Μανιτάκη, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και των υπουργών Εργασίας Γ.Βρούτση και Οικονομικών Γ.Στουρνάρα.

Είχε προηγηθεί εμπλοκή και στις διαπραγματεύσεις του Γ.Βρούτση με την τρόικα, με αποτέλεσμα ο υπουργός Εργασίας να διακόψει τη σύσκεψη και να ενημερωσει τον πρωθυπουργό για τα όσα ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Οι διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τα εργασιακά επικεντρώνονται -κατά τις πληροφορίες- στη μείωση κατά 50% των αποζημιώσεων, την «αντικατάσταση» των ωριμάνσεων (τριετίες) στους μισθούς και τη νομοθέτηση κατώτατου μισθού.

Η τρόικα ζητά αποσύνδεση του κατώτατου μισθού από επιδόματα και ωριμάνσεις (τριετία), όπως φαίνεται και από το κείμενο του σχεδίου μνημόνίου που είδε το φως της δημοσιότητας:
Ειδικότερα, για το θέμα του κατώτατου μισθού, ζητείται η κατάργηση των ωριμάνσεων (τριετίες) και των επιδομάτων.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Ο βασικός κατώτατος μισθός και οι ωριμάνσεις και τα οικογενειακά επιδόματα που καθορίζει η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας θα πρέπει σταδιακά να αντικατασταθούν από ένα μηχανισμό ελάχιστου μισθού νομοθετημένου από την Κυβέρνηση μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς και ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

»Αυτό το σύστημα, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την 1η Απριλίου 2013, θα περιλαμβάνει έναν ενιαίο νόμιμο ελάχιστο μισθό, που θα λειτουργεί ως κατώτατο όριο για τις νέες συμφωνίες και συμβάσεις εργασίας - και οι νομικά δεσμευτικοί συντελεστές ωρίμανσης και τα επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό θα καταργηθούν σταδιακά μέχρι τον Απρίλιο του 2015. Με το πρώτο βήμα να τίθεται σε ισχύ στο τέλος Μαρτίου 2013.

»Το τρέχον πάγωμα του βασικού κατώτατου μισθού θα παραμείνει ως έχει κατά τη διάρκεια της περιόδου του προγράμματος, και στη συνέχεια, για οποιαδήποτε ρύθμιση θα λαμβάνονται υπόψη οι οικονομικές συνθήκες, ιδίως το επίπεδο της ανεργίας».

Όσον αφορά στις αποζημιώσεις προβλέπεται μείωση της περιόδου προειδοποίησης στους 3 μήνες και καταβολή 12 μισθών ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας [+ 6 κατώτατους μισθούς για ειδικές περιπτώσεις].

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Μείωση του κόστους απόλυσης. Θα μειώσουμε την περίοδο προειδοποίησης σε [3] μήνες και θα θέσουμε ανώτατο όριο, στην ελάχιστη νόμιμη αποζημίωση στους 12 μήνες, (ενώ θα διατηρήσουμε την υπάρχουσα σχέση μεταξύ της διάρκειας εργασίας και της ελάχιστης αποζημίωσης για διάρκεια εργασίας κάτω από το ανώτατο όριο).

Πηγή Τα Νέα

Για το ίδιο θέμα η ημερησία Γράφει

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΤΡΟΙΚΑ - Στέλεχος υπουργείου Εργασίας: "Ζητούν τον πατέρα και τη μάνα τους"

Με ανοικτά δύο μεγάλα «αγκάθια» που αφορούν στην αποζημίωση απόλυσης και τις τριετίες, ολοκληρώθηκε η σημερινή 7ωρη συνάντηση (με ενδιάμεση διακοπή μιας ώρας, κατά την οποία, πάντως, δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό) των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Έχουν μία θεματολογία που δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε, γι αυτό κάναμε και τη διακοπή», ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, ενώ άλλος παράγοντας από το ίδιο υπουργείο πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «ζητάνε τον πατέρα τους και τη μάνα τους». Πάντως, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί αύριο, τόσο με τα τεχνικά κλιμάκια, όσο και με τους επικεφαλής της τρόικας, με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας να δηλώνουν ότι «παλεύουμε και ό,τι καταφέρουμε. Κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν, αλλά πιστεύουμε και ευχόμαστε να κλείσουμε αύριο».

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, που μετείχαν στις συζητήσεις, η τρόικα ζητεί να μειωθεί η αποζημίωση απόλυσης κατά 50% σε όλα τα ποσά, ανεξάρτητα με το εάν θα υπάρχει ή όχι προειδοποίηση.

Ειδικότερα, ζητεί να τεθούν ως ανώτατο πλαφόν οι 12 βασικοί μισθοί όταν δεν υπάρχει προειδοποίηση απόλυσης και οι 6 μισθοί όταν υπάρχει.

Μάλιστα, αυτά να είναι αναδρομικά (ήτοι, η μείωση να αφορά και εκείνους που έχουν ήδη απολυθεί και η επιχείρηση τούς οφείλει μέρος της αποζημίωσης).

Όσον αφορά στις τριετίες, η τρόικα ζητεί την κατάργησή τους και τη θέσπιση ενός ενιαίου μισθού αναφοράς. Δηλαδή, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, επιδιώκει έναν «υποκατώτατο μισθό», στον οποίο θα προστίθεται ένα ποσό ως επίδομα και όχι ως ποσοστό- εάν και εφόσον συναινεί ο εργοδότης. Ενώ, καταργούνται τα επιδόματα γάμου.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εμμένει ότι ο κατώτατος μισθός αφορά στη διατήρηση της ΕΓΣΣΕ (την πλήρη κατάργηση της οποίας ζητεί ουσιαστικά η τρόικα) με ωριμάνσεις και αποτελεί κομμάτι διαπραγμάτευσης των κοινωνικών εταίρων, ενώ ο νομοθετημένος μισθός δεν μπορεί να είναι «γυμνός» από την εξέλιξή του με βάση τις τριετίες.

Τέλος, η 6ήμερη εργασία που θέτει η τρόικα, θα αφορά μόνον σε ό,τι νοείται ως κατάστημα (στο περίπου το 80% των επιχειρήσεων της χώρας). Το 40ωρο δεν αλλάζει, όμως αποσυνδέεται το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων με το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Panos | Οκτωβρίου 15, 2012 9:24 π.μ. | Reply
Ρε παιδιά είναι πολύ απλά τα πράγματα.... Οι πολυεθνικές εταιρείας έχουν δώσει εντολή να μας κάνουν Κίνα και μετά θα μπούνε μέσα να επενδύσουν με μηδενικό κόστος εργασίας... και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι θα βγούνε τα λαμόγια οι πολιτικοί και θα πούνε ότι έφεραν και επενδύσεις στην χώρα...!!! Α... ρε... στρατός που τους χρειάζεται....
image description spirosvii | Οκτωβρίου 15, 2012 11:07 π.μ. | Reply
Όπως τα λέτε Πάνο. Κι εμένα αυτή είναι η άποψή μου. Διαφωνώ βέβαια όσον αφορά το στρατό.
Πάντως το θετικό ΄θα είναι πως θα άνοιξει η αγορά, θα υπάρχουν δουλειές, έστω και με 300ευρώ βασικό. Τουλάχιστον θα έχουμε ένα πιάτο φαί.
image description nik | Οκτωβρίου 15, 2012 12:34 μ.μ. | Reply
Έτσι ακριβώς θέλουν να σκεφτόμαστε. Να έχουμε φτάσει στα όριά μας,στην εξαθλίωση και να νιώθουμε τυχεροί με ένα πιάτο φαί.

Σβήνουν τη "μεσαία" τάξη από το χάρτη.
image description Ενας | Οκτωβρίου 15, 2012 3:51 μ.μ. | Reply
Σπύρο είσαι λάθος. Ένα πιάτο φαϊ δίνουν και στην Κίνα και τις δουλειές αντί να τις κάνουν με ρομπότ και να εξοικονομούν χρόνο για τους ανθρώπους, τις κάνουν με ανθρώπους και εξοικονομούν χρήμα για τους ... (βάλε ότι θές).
Κατά τα άλλα, παρά του ότι δεν είμαι νοσταλγός άλλων καιρών, θα συμφωνήσω με τον στρατό ... διακυνδινεύοντας να παρεξηγηθώ...
image description ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ | Οκτωβρίου 15, 2012 12:40 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ spirosvii , πιάτο φαί δε νομίζω να μπορείς να φας , τα είδη πρώτης ανάγκης αυξάνονται καθημερινά και σε συνδυασμό με τις αυξήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης,ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ δε νομίζω ότι θα έχουμε περιθώρια επιβίωσης....με τα 300€ . Εγώ θέλω 40€ το μήνα μόνο για γάλα....
image description mpe | Οκτωβρίου 15, 2012 12:57 μ.μ. | Reply
Μπορεί όντως να σβήνουν τη μεσαία τάξη από το χάρτη.. Η ίδια όμως η μεσαία τάξη όταν απολάμβανε ένα σωρό προνόμια, έκανε τα πάντα, ΤΑ ΠΑΝΤΑ όμως, για να τα απολέσει. Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια..
image description ΑΠΟΡΙΑ | Οκτωβρίου 15, 2012 12:55 μ.μ. | Reply
ΓΙατί δεν στέλνουν τον Αλέξη να μαθουν και αυτοί και εμείς, τι θα πει διαπραγμάτευση?? Φαντάζομαι την φάτσα του Τόμσεν όταν ο Αλέξης θα τους πει εγώ θα δωσω αυξησεις στους συνταξιουχους και καταγγέλω και το μνημόνιο....ε ρε γλέντια!!
image description Ενας | Οκτωβρίου 15, 2012 3:03 μ.μ. | Reply
"Οποιος είναι εξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέει. Οταν μπεί μέσα χάνει τα βήματα..." δεν αντιλέγω για τον Αλέξη, αλλά δεν είναι και κακό να κρατάμε "πισινή"... εεεε;
image description ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ | Οκτωβρίου 15, 2012 1:30 μ.μ. | Reply
χα!χα!χα! καλά εχετε φάει πολυ καρπαζιά απο την τρόικα τελικά!!!! ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΟΙ!!!
image description ΑΓΡΙΝΙΟ | Οκτωβρίου 15, 2012 1:13 μ.μ. | Reply
ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΛΕΕΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΓΙΟΥΡΓΙΑ
image description Ενας | Οκτωβρίου 15, 2012 3:03 μ.μ. | Reply
Τι θα έλεγες για καθιστική σιωπηλή διαμαρτυρία (η καθιστικός αποκλεισμός) του κέντρου, της βουλής, των υποργείων, των δρόμων;
Εγώ το φαντάζομαι κάτι σαν άκρα του τάφου σιωπή, κάτι σαν "οι πεθαμένοι σας χαιρετούν" ...
ααα και θέλουν να βγάλουν τα ματ να μαζέψουν τους πάντες; Ας το κάνουν. για κάθε ένα που μαζεύουν στη θέση του θα μπαίνει άλλος. Ηρεμα χωρίς κόντρες και αντίσταση. Ανοίγουν ένα δρόμο; Θα κλείνει ο άλλος παρακάτω. 45.000 αστυνομικοί να αντιμετωπίζουν 200.000 πολίτες.
Πλάκα δεν θά'χει;
image description ένας άλλος | Οκτωβρίου 15, 2012 4:01 μ.μ. | Reply
Πιο πολλή πλάκα θα έχει όταν θα περνάνε ελικόπτερα από πάνω κ πετάξουν μερικά 20ευρα. Τότε θα δεις όλα τα καθισμένα σκυλάκια που διαμαρτύρονται να βγάζουν έξω τη γλωσσίτσα, να τους τρέχουν τα σάλια, να αρπάζουν τα 20ευρά κ να επιστρέφουν στο σπίτι τους.
image description arabas | Οκτωβρίου 15, 2012 3:17 μ.μ. | Reply
Καλα κανει η ΤΡΟΙΚΑ και αν μπορει ας κλεισει και αυτο το κ.....λοδημοσιο επιτελους ε δεν θα παθουμε και τιποτα
image description Κανένα πρόβλημα. | Οκτωβρίου 15, 2012 4:42 μ.μ. | Reply
Όντως δε θα πάθεις τίποτα. Σύνταξη δε θα έχεις, στο νοσοκομείο θα πληρώνεις 5000 ευρώ για την πιο απλή επέμβαση και αν δεν έχεις θα πεθαίνεις (κανένα πρόβλημα), για τα σχολεία των παιδιών σου θα 20.000 ευρώ το χρόνο αντί για 5.000 ευρώ, ελεκτικοί μηχανισμοί δεν θα υπάρχουν σε κανένα τομέα και όποιος είναι πιο μάγκας θα σκοτώνει τον άλλο. Που βλέπεις να υπάρχει πρόβλημα.
image description ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ | Οκτωβρίου 15, 2012 4:42 μ.μ. | Reply
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.... ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.......
image description mpe | Οκτωβρίου 15, 2012 4:14 μ.μ. | Reply
Ο εμφύλιος έχει ξεκινήσει τουλάχιστον 30 χρόνια τώρα.. Όταν όλα τα μικρομεσαία λαμόγια ταχθήκαν με τις πράξεις κ τις ψήφους τους στο πλευρό των μεγαλο-λαμόγιων. Τώρα να μην περιμένετε οι ηθικοί να συνταχθούν στο πλευρό των μικρομεσαίων λαμόγιων.
image description ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ | Οκτωβρίου 15, 2012 6:22 μ.μ. | Reply
Τον εμφύλιο τον ξεκινάει ο Αλέξης και ο Ηλίας, με την δύναμη βεβαια που τους έδωσαν στην βουλή όλα οι "επιτυχημένοι" μικρομεσαίοι που τους πέταξε έξω ......το "σύστημα". Ακουστε σύντροφοι, πελάτες και δεν ξέρω τι άλλο.......αν ήσασταν καθαροί και ηθικοί θα επαναστατούσατε πριν. Στα χρόνια του Καραμανλή του Σημμίτη, του Αντρέα κλπ. Αλλά αμέσα ή έμμεσα πήρατε μέρος στο πάρτυ. Φάγατε ότι άμεσα από το Κράτος ή έμμεσα από μια φούσκα....που τώρα έσκασε!! Εκτός αν πιστεύεται το ΠΑΣΟΚΝΟΥΔΟΥ αποφάσισε ξαφνικά να τα βάλει με τους πελάτες του! Έτσι για να τους εκδικηθεί για τα τόσα χρόνια ψήφων! Τραβάτε τώρα μαζί με τον Φωτόπουλο την ΑΔΕΔΥ την ΓΣΕΕ και τα άλλα τα παιδιά στην αγκαλιά του Αλέξη ........την έχει ανοίξει και σας περιμένει. Μπεεεεεεε!!!!! Λεφτά τέλος πελατάκια....
image description MARIO | Οκτωβρίου 15, 2012 6:02 μ.μ. | Reply
1.500.000 Άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα - ΜΗΔΕΝ (Ο) στο Δημόσιο, ΕΛΕΟΣ με τους πελάτες του κομματικού συστήματος!
image description ντεμεκ Δημόσιος υπάλληλος | Οκτωβρίου 15, 2012 7:18 μ.μ. | Reply
"ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.... ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ....... πρέπει να καθήσετε του ιδιωτικού τομέα να σας γλεντάνε οι από πάνω, για να περνάμε εμείς του δημοσίου καλά. αλλά προς θεού!! Να μην τσακωνόμαστε μεταξύ μας!! Να μην πέφτουμε στην παγίδα τους!!!" ΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!! cheers mates!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο