Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κατάργηση των φοροαπαλλαγών από το 2012

Νέα σενάρια για τη φορολογία μισθωτών - συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών

Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών και όλων των ευνοϊκών καθεστώτων που ισχύουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, αναδρομικά από τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους, ενώ εξετάζονται νέα σενάρια για την κλίμακα φορολογίας μισθωτών και συνταξιούχων καθώς και η δημιουργία μιας διαφορετικής κλίμακας για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εξετάζεται η δημιουργία μιας προοδευτικής κλίμακας από 20% έως 35% ανάλογα με το ύψος των εισοδημάτων. Η ίδια κλίμακα θα ισχύει και για τους αγρότες με μειωμένους συντελεστές κατά 50%. Οσον αφορά στους μισθωτούς και συνταξιούχους εξετάζεται η διατήρηση της ισχύουσας κλίμακας με οκτώ φορολογικά κλιμάκια και όχι πέντε όπως είχε ανακοινωθεί. Η νέα κλίμακα θα έχει μικρές αλλαγές, ενώ ο ανώτατος συντελεστής 45% θα εφαρμόζεται για εισοδήματα πολύ υψηλότερα των 100.000 ευρώ. Ωστόσο, οι αλλαγές που προωθούνται μειώνουν σημαντικά το δημοσιονομικό όφελος. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να αυξήσει τη φορολογία τόκων των καταθέσεων στο 15% από 10% που είναι σήμερα. Ολόκληρο το φορολογικό πακέτο αναμένεται να παρουσιασθεί τη Δευτέρα στους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Νοέμβριο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Panos | Οκτωβρίου 15, 2012 9:18 π.μ. | Reply
Μην βιάζεστε.... αύριο θα ανακοινώσουν κάτι άλλο....!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο