Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. προς το Υ.Εργασίας σχετικά με την απόσυρση τροπολογίας για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected]
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
κ. Ιωάννη Βρούτση,
Θεσσαλονίκη 12/10/2012

ΚΟΙΝ:  1) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
κ. Π. Κοκκόρη
2) ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΙΚΑ 
κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
3) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
4) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
5) Ε.Ε.Θ.
6) Β.Ε.Θ.
7)  Ε.Β.Ε.Θ.
8)  Ο.Ε.Ε.Θ.
9)  Ο.Β.Σ.Θ.
10)  Ε.Σ.Θ.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Μετά από σχετικές εξαγγελίες σας, το ΙΚΑ εξέδωσε στις 20/9/2012, δελτίο τύπου, στο οποίο ανακοίνωνε ότι από 1/9/2012 βάσει των διατάξεων του άρθρου 1, παρ. 6 του Ν. 4046/2012 καταργούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), της Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) κατά ποσοστό 0,75% και 0,35% αντίστοιχα.

Οι εταιρίες λογισμικών προγραμμάτων μισθοδοσίας άμεσα εξέδωσαν νέες versions και όλα τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων υπολόγισαν τη μισθοδοσία του μηνός Σεπτεμβρίου με μειωμένες τις εργοδοτικές εισφορές κατά 1,10%, σύμφωνα με το ανωτέρω δελτίο τύπου.

Και ενώ στο πρώτο δεκαήμερο υπεβλήθησαν χιλιάδες ΑΠΔ/ΙΚΑ του 3ου τριμήνου 2012, η τροπολογία που καταθέσατε για τη ρύθμιση της εν λόγω μείωσης των εργοδοτικών εισφορών αποσύρθηκε και δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Με την προχειρότητα που πήγε να εφαρμοστεί η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, έδειξε γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σ’ αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση και ποιοι είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι γι’ αυτήν.

Ταλαιπώρησε δε για ακόμη μια φορά λογιστές-φοροτεχνικούς και επιχειρήσεις και αν δεν ρυθμίσετε άμεσα την εν λόγω ανωμαλία θα υποστούμε όλοι εμείς το κόστος των προστίμων για ανακριβή υποβολή ΑΠΔ/ΙΚΑ και το κόστος επανυπολογισμού των μισθοδοσιών χωρίς να φταίμε σε τίποτα για πολλοστή φορά.

Παρακαλούμε λοιπόν να θεραπεύσετε άμεσα το πρόβλημα αυτό και να δοθεί παράταση μέχρι τέλη Νοεμβρίου για την υποβολή ΑΠΔ/ΙΚΑ του 3ου τριμήνου 2012 και για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ μηνός Σεπτεμβρίου.

Επίσης εκκρεμεί το αίτημά μας για παράταση στην αλλαγή του τρόπου καταβολής των εισφορών και την υποβολής των ΑΠΔ/ΙΚΑ απ’ τη μισθολογική περίοδο του Οκτωβρίου 2012. 


Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                          

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΚΚ | Οκτωβρίου 12, 2012 1:39 μ.μ. | Reply
ας το δεχθούν έτσι τώρα και απο τον άλλο μήνα να επανέρθουμε στα παλιά.πλάκα κάνετε?θα αλλάξουμε τις μισθοδοσίες για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά και θα διορθώσουμε όλες αυτές τις ΑΠΔ.πάτε καλά?
image description MAKISD | Οκτωβρίου 12, 2012 2:30 μ.μ. | Reply
ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ?ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 5/10 ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΔ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ...ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΔΗ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ???
image description forotexnis | Οκτωβρίου 12, 2012 4:30 μ.μ. | Reply
μα καλα βρε συναδελφοι δεν εχετε δει οτι εχουμε ζωα δυποδα να κυβερνουν..........μου αρεσε το σχολιο στην επιστολη οτι λογω προχειροτητας εχουν ξευτιλιστει τα παντα...........αλλα καλα να παθουμε γιατι δεν αντιδρα κανενας!
image description ΛΑΜΠΡΟΣ | Οκτωβρίου 12, 2012 4:42 μ.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ???????
ΤΟ Ο.Ε.Ε. ΚΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ.ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ..........
image description John | Οκτωβρίου 12, 2012 5:01 μ.μ. | Reply
Και εγω εχωστειλει ολες τις ΑΠΔ με μειωμενες εισφορες και εχω ενημερωσει τους περισσοτερους επιχειρηματιες. Με τι μουτρα θα παω να τους πω οτι αλλαξαν οι εισφορες και θα πληρωσουν περισσοτερα? Δεν κανω τιποτα ουτε αλλαζω καμια ΑΠΔ. Να πανε στο.... καλο , ολοι εκει στο υπουργειο.
image description ELENI | Οκτωβρίου 12, 2012 5:23 μ.μ. | Reply
Καραγκιόζηδες όλοι τους, μόνο για καρπαζοεισπράκτορες κάνουν κ εμείς τους βάλαμε εκεί μεσα για να σώσουν την Ελλάδα.
Εγώ δουλεύω με εποχιακές επιχειρήσεις. Εχω υπολογίσει κ στείλει όλες τις ΑΠΔ Γ' τριμήνου κ επιπλέον κ Οκτώβριο με δώρα κ επιδόματα, επίσης έχω μοιράσει σε όλους τους εργαζόμενους βεβαιώσεις εργοδοτών για το ταμείο τους.
Εγώ κ τόσοι αλλοι συνάδελφοι τι πρέπει να κάνουμε? Αλλά δεν φταίνει αυτοί, εμείς φταίμε. Θα έπρεπε να τους έχουμε να μας προσκυνάνε κ όχι να τους παρακαλάμε για καμία παρατασούλα. Αλλά τι να πεις ο καθρέφτης μας είναι οι σύλλογοί μας.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο