Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κανονικά θα καταβληθούν τα 550 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό 2012

Σε συμφωνία να περιληφθούν τα 550 εκατ. ευρώ των οφειλών των τραπεζών στον Προϋπολογισμό 2012 ήλθαν σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η τρόικα.
Σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών στη συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας εξετάσθηκαν τρόποι αποπληρωμής των οφειλών των πιστωτικών ιδρυμάτων χωρίς να υπάρχει επίδραση στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών
«Οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να τα δώσουν τα λεφτά αυτά», τόνισε προσθέτοντας πως θα καταγραφούν κανονικά στο φετινό Προϋπολογισμό.
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα σημείωσε πως σήμερα η συζήτηση πήγε καλά και κατεγράφη πρόοδος και εξέφρασε την ελπίδα να έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα του 2013 -2014 και οι προαπαιτούμενες δράσεις έως τη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης Πέμπτης.
«Είμαστε πολύ κοντά», σημείωσε όταν ρωτήθηκε για το εάν το κενό που χωρίζει τις δύο πλευρές υπολείπεται του 1 δισ. ευρώ.
Ο ίδιος αποκάλυψε πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η τρόικα έχουν συμφωνήσει στο περιεχόμενο της φορολογικής μεταρρύθμισης και αποκάλυψε πως από το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ τα 2 δισ. ευρώ θα αφορούν στο σκέλος των εσόδων.
Για τις συνολικές παρεμβάσεις του 2013 σημείωσε πως θα ανέρχονται στα 9 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 4,8 δισ. ευρώ θα προέλθουν από περικοπές στις συντάξεις.
Το στέλεχος προσδιόρισε τη συζήτηση για την επιμήκυνση και τη βιωσιμότητα του χρέους μετά την οριστικοποίηση των δημοσιονομικών μέτρων και των προαπαιτούμενων ενεργειών. Το δε χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από την επιμήκυνση το προσδιόρισε στα 11 -12 δισ. ευρώ.
Τέλος, σημείωσε πως τεχνικά οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης έχουν κλείσει και θα κατατεθούν στην Βουλή με τις υπόλοιπες προαπαιτούμενες δράσεις.


Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΜΑΡΙΑ | Οκτωβρίου 12, 2012 11:22 π.μ. | Reply
ΑΝ ΔΕΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΣ ΜΗ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ!ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,ΦΟΡΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο