Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ.Σ.Ε.Ε.: Η ανεργία θα ξεπεράσει το 30%

Στην πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται αποδίδει με ανακοίνωσή της, τα αίτια της αύξησης της ανεργίας η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

   Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει, ότι «αν και η Στατιστική Αρχή υπολογίζει την ανεργία τον Ιούλιο στο 25,1%, το πραγματικό ποσοστό ξεπερνά το 30% με τις προβλέψεις δυστυχώς να είναι δυσοίωνες» και προσθέτει ότι «τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή των αδιέξοδων και αναποτελεσματικών αυτών πολιτικών με τη νέα Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ για τις 18 Οκτώβρη».

   Στο μεταξύ, ευθύνες στις πολιτικές του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ για την ύφεση και την επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων στις χώρες που εφαρμόσθηκαν, αποδίδει η έκθεση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ΔΣΣ) σχετικά με την κατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων διεθνώς.

   Την έκθεση παρουσίασε χθες στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που πραγματοποιείται στο Τόκιο, από τις 9 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, η γενική γραμματέας της ΔΣΣ, Σάραν Μπάροου.

   Η έκθεση, σημεία της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ, στηρίζεται σε παγκόσμια έρευνα σε έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου "καταστρατηγήθηκαν εργασιακά δικαιώματα και εφαρμόστηκαν σκληρές πολιτικές λιτότητας".

   Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η έρευνα τεκμηριώνεται εμπειρικά από μαρτυρίες Ελλήνων εργαζομένων και ανέργων, οι οποίες κατατέθηκαν σε πάνελ εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, με συμμετοχή και της ΓΣΕΕ, το οποίο επισκέφθηκε τη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο.  

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Ναι Σε Ολα | Οκτωβρίου 12, 2012 11:54 π.μ. | Reply
Είναι ο μόνος στόχος που θα πετύχουν σίγουρα!!!!ανεργία>30%
image description Me | Οκτωβρίου 12, 2012 2:31 μ.μ. | Reply
Η ΓΣΕΕ σε διαπιστώσεις είναι πρώτη. Στην αποτελεσματικότητα όμως μένει μετεξεταστέα. Κάνει καμία απεργία στη χάση και στη φέξη, για να δικαιολογεί στοιχειωδώς την ύπαρξή της. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω να καταργηθεί ως συνδικαλιστικό όργανο, αλλά να παίζει το ρόλο που της αρμόζει: τον εκφραστή των συμφερόντων των εργαζομένων. Όμως όλα αυτά τα χρόνια ήταν τσιφλίκι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και εκκολαπτήριο βουλευτών, υπουργών και υφυπουργών που ψηφίζουν αντεργατικούς νόμους. Για να αλλάξει αυτό πρέπει όχι να την βρίζουμε, αλλά να συμμετέχουμε στις διαδικασίες εκείνες που διαμορφώνουν τους συσχετισμούς και στη ΓΣΕΕ και στο ΟΕΕ ειδικά για το επαγγελμά μας και όπου αλλού μπορούμε. Γιατί τα κόμματα είχαν, έχουν και θα έχουν τους κομματικούς στρατούς που τους ενεργοποιούν στις εκλογές των αντίστοιχων συνδικαλιστικών οργάνων για να παίρνουν τις καρέκλες και να κάνουν πολιτικό παιχνίδι (δήθεν αντιπολίτευση στο ίδιο τους το κόμμα που κυβερνά), αλλά οι υπόλοιποι που "καιγόμαστε" περισσότερο, παραμένουμε με δική μας ευθύνη (αδράνεια) χωρίς εκπροσώπηση.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο