Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Διαμαρτυρία της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για την συμμετοχή του Ο.Ε.Ε. στην προσπάθεια στηλίτευσης του Κλάδου από το Υ.Ο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46   ΑΘΗΝΑ  Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr 
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

ΑΘΗΝΑ 11/10/2012 
Αρ.Πρωτ. .....

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  για την συμμετοχή του Ο.Ε.Ε. στην προσπάθεια στηλίτευσης του Κλάδου από το Υπουργείο Οικονομικών 

Προς την Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.

Κοινοποίηση:
-Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
-Ε.Σ.Ε.Ε.
-Πρόεδρο του T.E.E.
-Πρόεδρο της Ολομέλειας Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων
-Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Δεν γνωρίζουμε αν κάποιος – οποιοσδήποτε από την Κ.Δ. – ανάγνωσε [όπως και θα όφειλε να κάνει ο τέως Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. ή έστω να αναθέσει την ευθύνη αυτή σε κάποιο άλλο Μέλος της Κ.Δ.] το σύνολο της μελέτης – πτυχιακής εργασίας που συνέταξαν με δικιά τους πρωτοβουλία μια καθηγήτρια και ένας προωθούμενος Οικονομολόγος (Μέλος της ΣτΑ του Ο.Ε.Ε. με την παράταξη της ΔΗΚΙΟ, ως μεταπτυχιακός φοιτητής) και ποιο είναι το παρασκήνιο που στην παρούσα χρονική στιγμή υποχρέωσε το Ο.Ε.Ε. να τον θέσει υπό την προστασία του και να βοηθήσει στην παρουσίασή της πτυχιακής του εργασίας που παρουσιάσθηκε από τα ΜΜΕ, εσκεμμένα, ως «... έρευνα δύο Αμερικανικών Πανεπιστημίων..».
Όμως γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι ο τέως Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε., ως νυν Γενικός Γραμματέας Υπουργείου, τελούσε σε αδυναμία άρνησης στην άνωθεν εντολή να βρει τρόπο να δημιουργήσει τον «επαγγελματία - φοροφυγά» της ημέρας καθώς κάθε ημέρα (ειδικά εκείνη την εβδομάδα) όσοι δημοσιογράφοι είναι σε «διατεταγμένη υπηρεσία» χρειάζονταν και έναν διαφορετικό «κατηγορούμενο» για να φέρουν σε σύγκρουση τις κοινωνικές ομάδες προκειμένου να αποδεχθούν ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι τα «αναγκαία» νέα φοροεισπρακτικά φορολογικά μέτρα που στραγγίζουν την αγορά χωρίς να δίνουν προοπτική ανάπτυξης.
Δεν μπορέσαμε να πάρουμε και εμείς στα χέρια μας την πλήρη μελέτη (άραγε το ΟΕΕ αν την έχει – έστω στα αγγλικά που συντάχθηκε - γιατί δεν την έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του;) και φυσικά καμία «αντιπροσωπευτική» ελληνική τράπεζα δεν δέχθηκε να μας δώσει στοιχεία για την διαστρωμάτωση της πελατείας της και κατά πόσο έδινε δάνεια που καλυπτόταν από εισοδήματα ατομικά ή οικογενειακά και εμπράγματες εγγυήσεις ή απλά και μόνον βάσει του επαγγέλματος του πελάτη. 
Ως εκ τούτου θα μείνουν αναπάντητα τα εύλογα ερωτήματα μας που απευθύνουμε όχι μόνον στην Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. και τους Συναδέλφους αλλά και προς όλους τους φορολογούμενους που δοκιμάζονται από τα υπάρχοντα και τα νέα μέτρα ενώ καθημερινά βομβαρδίζονται από «αποκαλύψεις» για νέες λίστες ή νέους επαγγελματικούς κλάδους φοροφυγάδων.
Το σημείο κλειδί των πορισμάτων της μελέτης είναι η σχέση πληρωμής υποχρεώσεων (πιστώσεων-δανείων) ως προς το δηλωθέν εισόδημα βάσει των στοιχείων που πήραν από την συγκεκριμένη τράπεζα (παρακάτω θα αποδείξουμε την αναξιοπιστία ακόμη και των τελευταίων στατιστικών δεδομένων της ΓΓΠΣ από την εκκαθάριση των δηλώσεων χρήσης 2009 – Ο.Ε.2010, όπως το αποδείξαμε όταν επί Υπουργίας του κ. Γ. Αλογοσκούφη – Καθηγητής και αυτός -  είχε κατακλύσει τα ΜΜΕ με ανάλογα λανθασμένα στοιχεία προκειμένου να καταργήσει «αναίμακτα» το αφορολόγητο, τότε, των 10.000 €) και το έκαναν αναγωγή σε έναν αριθμό «Χ» ελευθέρων επαγγελματιών στοχοποιώντας κυρίως αυτούς που ασκούν Ελευθέριο Επάγγελμα.
Ζητάμε λοιπόν η Κ.Δ. να μας απαντήσει εγγράφως εάν οι συντάκτες της μελέτης έλαβαν ή όχι υπ΄όψιν:

1) Το συνολικό οικογενειακό τους εισόδημα ή μόνον τα εισοδήματα των κωδικών 501-502;

2) Τα ποσά από συμμετοχές σε ΟΕ,ΕΕ,ΕΠΕ,ΑΕ; (που δεν τα λαμβάνει υπ΄όψιν ούτε και η Στατιστική της ΓΓΠΣ)

3) Το ότι παλαιά δάνεια μπορεί να πληρώθηκαν με νέα ή με πώληση περιουσιακών στοιχείων καθώς το 2009 η ύφεση μας έπληξε όλους; (534.290 φορολογούμενοι στους κωδικούς 781-782 δήλωσαν 14.697.304.000 € ή Μ.Ο. 27.445 ο καθένας). Ας ψάξει η ΚΔ ή ο μεταπτυχιακός φοιτητής του εξωτερικού την σημασία των κωδικών του Ε1.

4) Την μείωση των καταθέσεων των δανειοληπτών μεταξύ 1/1/09 & 31/12/09 για την αποπληρωμή των δανείων τους; (59.809 φορολογούμενοι στους κωδικούς 787-788 δήλωσαν 2.839.594.000 € ή Μ.Ο. 57.774 ο καθένας) 

Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την επιστημονική κατάρτιση του συντάκτη της πτυχιακής εργασίας και του επιβλέποντος καθηγητή πιστεύουμε ότι παγιδεύτηκαν στα στοιχεία που τους δόθηκαν από την τράπεζα, καθώς η κάθε τράπεζα πριν το 2009 χρηματοδοτούσε όχι τα δηλωθέντα εισοδήματα στο Ε1 αλλά το όνομα του πελάτη και την περιουσιακή του κατάσταση σε ακίνητη περιουσία είτε ήταν δάνειο για κεφάλαιο κίνησης είτε για την αγορά ακινήτων.
Και είναι ιδιαίτερα αφελές να πιστέψουν οι φορολογούμενοι ότι η «Χ» τράπεζα έδωσε πλήρη και αναλυτικά στοιχεία (προσωπικά δεδομένα) των πελατών της σε μεταπτυχιακό φοιτητή.
Εννέα φορές στις δέκα τα πορίσματα μιας πτυχιακής εργασίας ή μιας μελέτης κατά παραγγελία είναι αυτά που θέλει ο «πελάτης», έτσι το ΟΕΕ, αν και πιθανότητα δεν ήταν ο «πελάτης», ενήργησε σαν «δούρειος ίππος» και χρησιμοποίησε μια πτυχιακή (πιθανότατα) εργασία ενός μέλους της ΣτΑ (τι δωρεάν διαφήμιση αλήθεια και αυτή !!!) και αντί να χρηματοδοτήσει μια μελέτη για την φοροδιαφυγή των μεγάλων εταιριών με τις offshore και την λειτουργία των καρτέλ στην Ελλάδα θεώρησε ευκολότερο να δώσει τροφή στα ΜΜΕ κατά των Μελών του και του Κλάδου που το συντηρεί οικονομικά εκδηλώνοντας έμπρακτα την «τυφλή εκτέλεση» των άνωθεν εντολών από τα κομματικά στελέχη που έχουν εκλεγεί στην Κ.Δ. ως διορισμένοι επικεφαλής των κομματικών παρατάξεων που εκπροσωπούν και υποχρεούνται να υπηρετούν.
Τα «λόγια» που ειπώθηκαν και γράφτηκαν και για τον κλάδο μας δεν «μαζεύονται» εκ των υστέρων, επομένως θα ζητήσουμε από την δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ να ελέγξει όλα τα στοιχεία που έδωσε η τράπεζα και να τιμωρήσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής γιατί πολύ απλά οι μελέτες που δείχνουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής πρέπει να ελέγχονται άμεσα από την δικαιοσύνη.
Τελειώνοντας πρέπει να επισημάνουμε και τα δικά μας ευρήματα από τον έλεγχο των στατιστικών στοιχείων από το site (www.gsis.gr) της Γ.Γ.Π.Σ. για το Ο.Ε. 2010 (χρήση 2009) σε αντιδιαστολή των πορισμάτων και των αναγωγών της πτυχιακής εργασίας.

1) Στον πίνακα Π3.10 διαβάζουμε ότι ο αριθμός αυτών που αποκτούν κατά κύριο λόγο εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα είναι 345.077 άτομα ενώ στον πίνακα Ι με την ανάλυση για το πλήθος και το ποσό ανά κωδικό της δήλωσης Φ.Π. Ε1 αυτοί που συμπλήρωσαν τους κωδικούς 501-502 (εισόδημα από Ελευθέρια με Μ.Ο. εισοδήματος 18.429 € ) είναι 203.230 άτομα και 203.203 όσοι συμπλήρωσαν τους κωδικούς 517-518 (τζίρος από ελευθέρια επαγγέλματα). Κατά την άποψη μας ο σωστός αριθμός είναι 203.233 άτομα με ατομικές επιχειρήσεις.

2) Πιθανόν τα στατιστικά να υπολόγισαν και 141.844 άτομα που είχαν κατά κύριο λόγο εισόδημα ως ελεγκτές (κ. 503-504 με Μ.Ο. εισοδήματος 3.097 €), από διατροφή (κ.505-506 με Μ.Ο. εισοδ. 3.640 €) αλλά και από εισόδημα άλλων πηγών που θεωρείται σαν Ζ΄πηγής (κ.507-508 με Μ.Ο. εισοδ. 2.650 €). Όμως όλοι αυτοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ελεύθεροι επαγγελματίες . 

3) Στον πίνακα Π3.10 σε 345.077 έντυπα Ε1 (που η ΓΓΠΣ τους χαρακτηρίζει ως έχοντες εισόδημα από Ελευθέρια Επαγγέλματα) αναγράφει ότι έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα για την χρήση 2009 = 10.990.065.000 € (δηλαδή Μ.Ο. 31.848 € ή ανά μήνα 2.654 € μέσο όρο (μια που και η μελέτη αναφέρεται σε Μ.Ο. σκοπίμως και η ερμηνεία που δόθηκε από τα ΜΜΕ αποσιωπά την εύστοχη προφορική παρατήρηση του Μεταπτυχιακού Φοιτητή ότι υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν δάνεια και ιδίως αυτοί που έχουν χαμηλά εισοδήματα). Όμως στο σύνολο του οικογενειακού εισοδήματος της Γ.Γ.Π.Σ. «παραβλέπει» να αθροίσει και τα ποσά που αναγράφει στην ίδια στήλη σαν «αυτοτελώς φορολογηθέντα ποσά» ύψους 1.332.639.000 € που διαμορφώνει τον Μ.Ο. ανά μήνα στο ποσό των 2.976 €. 

4) Αν κάνουμε και εμείς, δικαιωματικά, μια αναγωγή του αριθμού αυτών που πραγματικά δήλωσαν εισόδημα από Ελευθέρια Επαγγέλματα με τον αριθμό όσων υπολογίζει η ΓΓΠΣ και την κατανομή ως προς τα λοιπά εισοδήματα έχουμε ότι 203.233 άτομα δήλωσαν συνολικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή ύψους 8.993.780.000 € ήτοι Μ.Ο. οικογενειακού ΜΗΝΙΑΙΟΥ εισοδήματος 3.687 €

Ας μας πουν λοιπόν οι μελετητές αν χρησιμοποιήσουν αυτά τα νούμερα ως προς το εισόδημα, μαζί με τα νέα δάνεια και τις πιστώσεις που δημιούργησαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες αν καλύπτουν ή όχι της μηνιαίες ή ετήσιες δανειακές τους υποχρεώσεις (καθώς η κίνηση των πιστωτικών καρτών αφορά, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κάλυψη καθημερινών αναγκών για την δουλειά και την οικογένεια.). Θα αναμένουμε με αγωνία και δικαιωματικά θα ερμηνεύσουμε μονομερώς την σιωπή τους.

Γνωρίζουμε ότι τα συμπεράσματά μας δεν θα «μπουν» σε κάθε ελληνικό σπίτι από την οθόνη της TV και ελπίζουμε στην δύναμη του internet αλλά διεκδικούμε από την Κ.Δ. το αυτονόητο: Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ο.Ε.Ε. κάτω από την συνοπτική παρουσίαση της μελέτης το πλήρες κείμενο της επιστολής μας ώστε τα Μέλη του Ο.Ε.Ε. και ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να ενημερωθεί σφαιρικά.

Το αίτημά μας αυτό θεωρούμε ότι δεν είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ μόνον των χιλιάδων Μελών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αλλά και των χιλιάδων Συναδέλφων που είναι Μέλη του Ο.Ε.Ε. ή πληρώνουν για Άδεια Λογιστή-Φοροτεχνικού και φυσικά των δεκάδων Συναδέλφων Μελών της ΣτΑ έτσι ώστε να αποκατασταθεί μερικώς η επιχειρηθείσα διαπόμπευση του Κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών με στόχο την αντισυνταγματική κατάργηση του αφορολόγητου και την φορολόγηση μας με 35%.

Η φοροδιαφυγή και στον Κλάδο μας υπάρχει όχι όμως από τους νόμιμα ασκούντες το επάγγελμα καθώς όλοι εμείς μπορούμε εύκολα να ελεγχθούμε καθώς η Γ.Γ.Π.Σ. γνωρίζει το πελατολόγιο μας. 

Όμως ο παραλογισμός της φορολόγησης με 35% εισοδημάτων που δεν θα εισπράξουμε ποτέ (και η αξίωση να πληρώνουμε και ΦΠΑ 23% επί αυτών) λόγω της ύφεσης και των ιδιαίτερων σχέσεων που έχουμε με τους πελάτες μας, σε συνδυασμό με την μη έκπτωση όλων των λειτουργικών δαπανών μας και των πραγματικών επισφαλειών μας ίσως οδηγήσει Συναδέλφους σε αδιέξοδες αποφάσεις. 

 
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                             
Πανίδης  Αβραάμ                                                           

Ο Γενικός Γραμματέας
Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description X | Οκτωβρίου 11, 2012 6:29 μ.μ. | Reply
ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΣΕΙΣ ??????
ΤΡΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ
image description X | Οκτωβρίου 11, 2012 7:32 μ.μ. | Reply
ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑ.
ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΑΜΟΙΦΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ.
ΕΓΙΝΕ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!
200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΟΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ
image description MAXHTHS | Οκτωβρίου 12, 2012 9:17 π.μ. | Reply
ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΓΚΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ .ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ Η ΠΟΦΕΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΡΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ Κ.Δ ΤΟΥ ΟΕΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΦΕΕ ΓΝΩΡΙΖΕ?. ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ .ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ η ΜΟΜΦΗ.ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ.
image description ΕΙΡΗΝΗ | Οκτωβρίου 12, 2012 10:21 π.μ. | Reply
Υπάρχει πλέον υπουργική απόφαση η δεν το έχετε πάρει χαμπάρι. Πολύ αργά δεν το θυμηθήκατε το φοροτεχνικό επιμελητήριο; Η ανακοίνωση δε είναι για το "ονόρε" και άλλα κουραφέξαλα. Ηταν απαίτηση όλων των αντιπροσώπων στην 17 έκτακτη ολομέλεια. Και πρέπει κάποια πράγματα να λέγονται, όπως και για κάποιες "ομαδούλες" οι οποίες βολτάρουνε σε κάποια γραφεία, και μετά φωνασκούν επαναστατικά....
image description pman | Οκτωβρίου 13, 2012 4:21 μ.μ. | Reply
Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τη "μελέτη" αλλά για καλύτερη πληροφόρηση:
Μια επίσημη παρουσίασή της είναι εδώ:
http://greekeconomistsforreform.com/EL/uncategorized/tax-evasion-across-industries-soft-credit-evidence-from-greece/
και ολόκληρη μπορεί να φορτωθεί από εδώ:
http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2109500
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο