Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου

1. Υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης
2. Παρακολούθηση της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησης και της αίτησης για προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης (προσυνταξιοδοτική Βεβαίωση)

Από 15/10/2012 θα είναι στη διάθεση των ασφαλισμένων δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν στον τομέα των Συντάξεων, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τη χρήση των "εργαλείων" της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη συμπλήρωση και υποβολή μέσω διαδικτύου της αίτησης για σύνταξη (γήρατος και αναπηρίας) και την παρακολούθηση της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησης και της αίτησης για προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης.

Έτσι ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα έχει πλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσει και να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση για χορήγηση σύνταξης γήρατος ή αναπηρίας, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο ΕΤΕΑΜ (επικουρικό). Επίσης θα μπορεί να παρακολουθεί και να αντλεί πληροφορίες για την πορεία εξέλιξης της αίτησης συνταξιοδότησης ή προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης από την αρχική ημερομηνία κατάθεσης, έως την ολοκλήρωση αυτής.

Με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών ωφελούνται οι ασφαλισμένοι και οι υπηρεσίες Συντάξεων γιατί:

-ελαχιστοποιείται ο χρόνος υποβολής της αίτησης, αφού η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και η φυσική παρουσία του ασφαλισμένου στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ περιορίζεται μόνο στην παράδοση των δικαιολογητικών. 

-οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να πληροφορηθούν σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η αίτησή τους (για συνταξιοδότηση ή προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης). 

-οι υπηρεσίες συντάξεων θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το χρόνο συναλλαγής που αποδεσμεύεται με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του χρόνου απόκρισης στα αιτήματα των ασφαλισμένων. 

Οι νέες υπηρεσίες θα εμπλουτίζονται διαρκώς ώστε να αποτελούν ένα ωφέλιμο "εργαλείο" για τους πολίτες αλλά και τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ www.ika.gr


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Κ.Λ | Οκτωβρίου 11, 2012 3:27 μ.μ. | Reply
ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!

ΥΠΕΒΑΛΛΑ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΕΜΕΤΡΗΣΗ 11/2010.
ΥΠΕΒΑΛΛΑ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ 10/2011
ΠΗΡΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΣΩ!!!!!
ΜΕ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΗς ΟΠΟΙΑς ΠΛΗΡΩΝΩ Κ ΕΞΟΦΛΩ ΤΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟς 2011, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ.
ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟς ΣΤΟ ΙΚΑ. ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΤΙς ΓΙΑΓΙΑΔΕς ΜΕ ΦΟΡΕΙΟ??? (ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!)
ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ??? ΜΑ ΤΟ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ........ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ??? ΤΟΥς ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ.
ΟΧΙ ΟΜΩς ΤΑ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΑ ΝΑ ΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥς ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥς Ή ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥς. ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΗΔΕΙΩΝ (ΠΟΥ ΟΥΤΩς Η ΑΛΛΩς ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ-ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ 4.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩς-ΝΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ).
ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. ΟΛΕς ΟΙ ΚΑΛΩς ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΕς ΥΠΗΡΕΣΙΕς ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥς ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΟΛΕς ΤΙς ΣΥΝΕΠΕΙΕς. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΠΟ ΤΙς ΕΙΣΦΟΡΕς ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΖΟΥΝΕ ΑΝΕΡΓΟΙ-ΜΗΤΕΡΕς-ΑΝΑΠΗΡΟΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΕς-ΑΣΤΕΓΟΙ-ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΛΕΟΝ (ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΑΠΟΛΥΘΩ) ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΟΥΝ!!!!!!!
ΠΑΝΤΩς ΤΟΥς ΓΟΝΕΙς ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΥς ΘΑΨΩ ΣΕ ΚΡΥΦΟ ΜΕΡΟς ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΧΩΡΙς ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
image description Κρεμασμα | Οκτωβρίου 12, 2012 5:01 μ.μ. | Reply
Δυστυχως εχετε δικιο σε ολα.Οι πολιτικοι μας καθως και οι πΡατρεχαμσνοι τους χρειαζονται κρεμασμΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο