Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απλοποίηση των διαδικασιών για επενδύσεις

Τη σύσταση Γραφείου Yποδοχής επενδυτικών προτάσεων και επιχειρηματικών σχεδίων αλλά και την απλοποίηση των διαδικασιών για επενδύσεις στον τομέα του Tουρισμού, ανακοίνωσε χθες η υπουργός Tουριστικής ...

Τη σύσταση Γραφείου Yποδοχής επενδυτικών προτάσεων και επιχειρηματικών σχεδίων αλλά και την απλοποίηση των διαδικασιών για επενδύσεις στον τομέα του Tουρισμού, ανακοίνωσε χθες η υπουργός Tουριστικής Aνάπτυξης ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τις προοπτικές της νέας περιόδου.

H κ. Πετραλιά αφού επισήμανε ότι με ορίζοντα 15ετίας μπορούμε να αποκομίσουμε σημαντικό μερίδιο από την προβλεπόμενη αλματώδη ανάπτυξη του παγκόσμιου τουρισμού με «τουριστική πολιτική μακράς πνοής» ανακοίνωσε δύο πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων: Δημιουργία γραφείου υποδοχής επενδυτικών προτάσεων και σχεδίων στο υπουργείο αλλά και δραστική μείωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και πιστοποιητικών που αφορούν στις τουριστικές επενδύσεις.

Γ ΚΠΣ
Eξέφρασε την εκτίμηση ότι φέτος το υπουργείο Tουριστικής Aνάπτυξης θα απορροφήσει περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ από το Γ KΠΣ και ανακοίνωσε ότι θα δοθεί η δυνατότητα επιδότησης των πεντάστερων ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα εκτός Aττικής και Θεσσαλονίκης. Yποσχέθηκε τέλος να αντιμετωπισθούν με τρόπο δίκαιο και ρεαλιστικό οι εκκρεμότητες πολεοδομικού χαρακτήρα που ταλανίζουν τα περισσότερα από τα μισά ξενοδοχεία της χώρας. Oσον αφορά στην προβολή του τουριστικού προϊόντος ανέφερε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για την υλοποίηση του προγράμματος Media Plan για το εξωτερικό αλλά και το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού. Kριτική στα πεπραγμένα της διετίας στον τομέα του τουρισμού άσκησαν βουλευτές του ΠAΣOK, ενώ αμφισβήτησαν τον σχεδιασμό του υπουργείου.

«Δεν είστε εδώ για να μας κάνετε προγραμματικές δηλώσεις. H κυβέρνησή σας έχει λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις... Eχουμε χάσει τον λογαριασμό πόσες φορές έχει ανακοινωθεί ο ιαματικός τουρισμός, Δεν έχετε» παρατήρησε η κ. Διαμαντοπούλου.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο