Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από ιδιώτες λογιστές ο οικονομικός έλεγχος των νοσοκομείων

ΣΕ ιδιώτες λογιστές θα ανατίθεται ο οικονομικός έλεγχος των δημόσιων νοσοκομείων όταν δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.
Όπως υπογραμμίζει ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, «είναι επιτακτική η αναγκαιότητα ενός αποτελεσματικού και βιώσιμου συστήματος υγείας, με την επίτευξη της μείωσης του κόστους λειτουργίας και της καλύτερης διαχείρισης των οικονομικών πόρων των δημόσιων μονάδων υγείας».

Το ποσό με το οποίο θα αμείβεται ο ορκωτός λογιστής θα εξαρτάται από τη δυναμικότητα της μονάδας υγείας:
• Νοσοκομεία μέχρι 250 κλίνες θα μπορούν να διαθέσουν ποσό μέχρι 30.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

• Νοσοκομεία από 251 κλίνες έως και 450 κλίνες μπορούν να διαθέσουν μέχρι 50.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

• Νοσοκομεία από 451 κλίνες και άνω μπορούν να διαθέσουν ποσό ύψους 70.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ακόμα, η εγκύκλιος ορίζει χρονοδιάγραμμα τήρησης των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί με στόχους:

• Τη σύνταξη, τον έλεγχο και τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων έως τις 31 Ιουλίου του επόμενου έτους. Ο στόχος έχει υλοποιηθεί για την προηγούμενη οικονομική χρήση. Στο εξής, η εν λόγω διαδικασία θα ολοκληρώνεται για την εκάστοτε χρήση υποχρεωτικά εντός της αναφερόμενης ημερομηνίας.

• Εφαρμογή αναλυτικής λογιστικής (έως 31 Δεκεμβρίου 2012). Ο στόχος αυτός θα πρέπει να υλοποιηθεί υποχρεωτικά έως την αναφερόμενη ημερομηνία.

• Εφαρμογή της διαδικασίας της μηνιαίας οριστικοποίησης των οικονομικών συναλλαγών των νοσοκομείων (έως 31 Δεκεμβρίου 2012). Για την τρέχουσα οικονομική περίοδο ο στόχος αυτός θα έχει επιτευχθεί. Από την ερχόμενη οικονομική χρήση οι οικονομικές συναλλαγές θα οριστικοποιούνται στο τέλος κάθε μήνα ή το αργότερο ενός πέντε ημερών του επόμενου μήνα.
 
Τα νοσοκομεία που δεν πετυχαίνουν τους παραπάνω στόχους θα πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας εντός δέκα ημερών από τη λήψη της εγκυκλίου και πριν από τη λήξη των στόχων παραθέτοντας αναλυτικά τους λόγους και τη σχετική τεκμηρίωση μη εκπλήρωσής τους.  
 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description GRECTORAS | Οκτωβρίου 9, 2012 6:34 μ.μ. | Reply
Αναλυτική λογιστική στα Νοσοκομεία?ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Δεν ξανάγινε, μέχρι προχθές δεν είχαν καν πρόγραμμα καταχωρήσεων, βλέπε στρατιωτικά γτ κι αυτά Νοσοκομεία είναι, και τώρα μέχρι 31/12/12 θα μάθουν τι εστί αναλυτική λογιστική?Όπως όλη η μηχανοργάνωση της Ελλάδας σαν σύνολο με τους χρήστες θα στρώσει όταν οι άλλοι θα κάνουν διακοπές στον Αρη.
image description Χαιρονται | Οκτωβρίου 9, 2012 8:55 μ.μ. | Reply
οι ορκωτοι που θα αποκτησουν στανταρ πελατεια. Θα πληρωνονται οι υπαλληλοι λογιστηρίου και θα καθονται και θα εχουμε να πληρωνουμε και τους τους ορκωτους να κάνουν την δουλεια των άλλων. Ευτυχως που το δημοσιο μειωνει το κοστος λειτουργείας του!!!!!!!
image description 2 | Οκτωβρίου 9, 2012 11:58 μ.μ. | Reply
me 70000 me toys neoys misthoys pernei 5 ypallilous!!!!
image description o panta ola | Οκτωβρίου 10, 2012 8:14 π.μ. | Reply
ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 5 ΘΑ ΚΟΠΡΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ...ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΠΕΖΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗ ,ΚΑΜΙΑ ΜΙΖΟΥΛΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΤΣΙ ;;; ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΡΑΛΙΚΙ ΤΕΛΟΣ ! ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΙΑ ΖΩΗ .ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΩΡΑ !!!
image description SPG | Οκτωβρίου 10, 2012 9:12 μ.μ. | Reply
o panta ola Είπε:
ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 5 ΘΑ ΚΟΠΡΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ...ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΠΕΖΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗ ,ΚΑΜΙΑ ΜΙΖΟΥΛΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΤΣΙ ;;; ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΡΑΛΙΚΙ ΤΕΛΟΣ ! ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΙΑ ΖΩΗ .ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΩΡΑ !!!
Συμφωνώ και τονίζω ότι οι αποδείξεις θα πρέπει να διασταυρώνονται από 0,01€ .Όλα στο άπλετο φώς , για να δούμε επιτέλους που πάνε οι φόροι όλων μας .
image description ΕΙΡΗΝΗ | Οκτωβρίου 11, 2012 8:37 π.μ. | Reply
Άλλο ένα μέτρο για τις μεγάλες ελεκτικές εταιρείες... Καταργήθηκε η υποχρέωση της αναλυτικής στον ιδιωτικό τομέα και μπαίνει στα νοσοκομεία.!!! Αλλά εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι τι σχέση έχουν οι ορκωτοί με την τήρηση της αναλυτικής λογιστικής.??? Ούτε δική τους δουλειά είναι, ούτε γνωρίζουν το αντικείμενο. Και η ανάθεση πως θα γίνεται? Αφήστε το, το μάθαμε το παραμύθι... Π
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο