Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρεις προτάσεις για τη φορολόγηση καταθέσεων που δεν έχουν δηλωθεί

Τρεις προτάσεις για τη φορολόγηση καταθέσεων που δεν έχουν δηλωθεί  
 
Φόρο 30%-35%, υπαγωγή στην κλίμακα, ακόμη και δήμευση, προτείνει εναλλακτικά το ΣΔΟΕ.  
 
Δήμευση, φόρο 30-35% ή υπαγωγή στην κλίμακα, προτείνει εναλλακτικά το ΣΔΟΕ για τα ποσά που είναι υπερβάλλοντα των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων. Η πρόταση περιλαμβάνεται σε σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για τον συνολικό καταλογισμό φόρου επί των διαφορών που προκύπτουν από την ηλεκτρονική επεξεργασία στοιχείων, δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, σε συνδυασμό με δεδομένα τραπεζικών συναλλαγών.

Τον Ιούλιο του 2012 η κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ είχε ζητήσει από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών στοιχεία φυσικών προσώπων που διέθεταν τραπεζικούς λογαριασμούς: α) των οποίων η συνολική κίνηση (χρεωπιστώσεις), σε ένα χρόνο, ξεπερνούσαν τις 300.000 ευρώ, και β) είχαν αποστείλει μία τουλάχιστον φορά στο εξωτερικό κεφάλαια ποσού μεγαλύτερου των 100.000 ευρώ.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο