Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Στη φόρα» οι καταθέσεις όλων των πολιτών - Τι προβλέπει το σχέδιο της Task Force

Ειδικά εκπαιδευμένους ελεγκτές κατά της διαφθοράς, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και φορολογικά στοιχεία, περιλαμβάνει το σχέδιο που έδωσε η Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ στην ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Πρώτο Θέμα, ο κ. Ράιχενμπαχ κατέθεσε σχέδιο 25 σελίδων με τον τίτλο «οδικός χάρτης τεχνικής βοήθειας στην καταπολέμηση της διαφθοράς».
 
Σύμφωνα με το σχέδιο θα οργανωθεί μια ειδική ανεξάρτητη υπηρεσία με ελεγκτικές υπερεξουσίες και αποκλειστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της διαφθοράς και τη σύλληψη του μαύρου χρήματος και της φοροδιαφυγής.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο της Task Force προβλέπονται:
 
- Η θεσμική κατοχύρωση της υπηρεσίας μέσω του Κοινοβουλίου, η θεσμοθέτηση της θέσης του εθνικού συντελεστή κατά της διαφθοράς και η κατάληψή της από Ελληνα.
 -Η συγκρότηση του συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (ΣΔΟΕ, Αρχή για το Ξέπλυμα, κ.λπ.).
 -Η συνολική χαρτογράφηση όλων των αρμοδιοτήτων.
 -Η σύσταση γενικού μητρώου τραπεζικών λογαριασμών με βάση το οποίο θα υπάρχει άμεση πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς που τηρούνται σε ελληνικές τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 -Η δυνατότητα διασύνδεσης με το σύστημα taxis ώστε μέσω του συστήματος elenxis να υπάρχουν αυτόματες διασταυρώσεις των φορολογικών δηλώσεων με τις τραπεζικές καταθέσεις.
 -Η δημιουργία κεντρικού μηχανισμού για υποδοχή και επεξεργασία των καταγγελιών για διαφθορά.
 -Η υποχρέωση των εισαγγελικών αρχών να ενημερώνουν τις υπηρεσίες για τα αποτελέσματα των ελέγχων στις υποθέσεις που αναλαμβάνουν.
 -Η ενθάρρυνση για καταγγελίες διαφθοράς στο δημόσιο.
 -Η ενίσχυση των μηχανισμών κεφαλαίων που δημιουργήθηκαν από υποθέσεις διαφθοράς.
 
Το σχέδιο παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον κ. Ράιχενμπαχ σε ειδική σύσκεψη που έγινε με την παρουσία του γενικού επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου,του γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, εκπρόσωπος της επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών για το Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εκπρόσωποι των εποπτικών διωκτικών αρχών των υπουργείων και εκπρόσωποι του ΣΔΟΕ.


Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Κοίτα ποιός μιλάει | Οκτωβρίου 8, 2012 12:16 μ.μ. | Reply
ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΑΙΧ;

ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ - ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
image description Αυτός μίλησε.... | Οκτωβρίου 8, 2012 9:37 μ.μ. | Reply
....εσένα τι σε χάλασε ακριβώς από αυτά που είπε? Δηλαδή σε πείραξε το γεγονός ότι τα είπε ένας Γερμανός αυτά που δεν εχουν πει τόσα χρόνια οι Ελληνάρες? Με βάζεις σε υποψίες...
image description Και τώρα τι;;; | Οκτωβρίου 8, 2012 1:58 μ.μ. | Reply
Δηλαδή με αυτά τα συστήματα τρομερής σύλληψης και απαράμιλης εφαρμογής θα τσιμπήσετε το παλλικάρι που κουβάλαγε 1εκ ευρούδια και τον τσιμπήσανε στα σύνορα της Ελβετίας... Αλήθεια τι έγινε με εκείνη την υπόθεση; Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση!
image description Και τώρα τί;;; | Οκτωβρίου 8, 2012 1:19 μ.μ. | Reply
ααα, ξέχασα... δεν είναι μόνον το "παλλικάρι" που ανέφερα πριν. Είναι και οι συν' αυτώ, η μάλλον αυτοί που του τα δώσανε.
image description δάσκαλε που διδασκες | Οκτωβρίου 9, 2012 5:35 μ.μ. | Reply
με το σκάνδαλο της γερμανικής siemens να είναι ακόμη στον αέρα, τα ανωτέρω λόγαι περί διαφθοράς μόνο κούφια λόγια μπορεί να είναι...δάσκαλε που δίδασκες.....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο