Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νομοσχέδιο για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

5 Οκτώβριου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που θα συνθέτει τις προτάσεις των ενδιαφερόμενων φορέων, θα καταθέσει η κυβέρνηση, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδάς, κατά τη συζήτηση της σχετικής πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απορρίφθηκε (με τις ψήφους των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης) ως ανεφάρμοστη λόγω υπερβολικού κόστους και ως πρόχειρη λόγω του ότι δεν λαμβάνει υπόψη της όλες τις περιπτώσεις.

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός, η κυβερνητική πρόταση θα παρεμβαίνει υπέρ των δανειοληπτών πολιτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν αντικειμενικά τις υποχρεώσεις τους, θα λαμβάνει υπόψη την ανάγκη βιωσιμότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα εξασφαλίζει δικαιοσύνη προς τους πολίτες που εξυπηρετούν με θυσίες τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ο κ. Σκορδάς κατηγόρησε τους βουλευτές ότι επιχειρούν ψευδόμενοι να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του λαού και ότι καπηλεύονται τα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η κρίση.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής της πρότασης, Αλέξης Μητρόπουλος, ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα ευέλικτο προσαρμοζόμενο σύστημα «σεισάχθειας», ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει μόνο την επιμήκυνση των δανείων και τη μείωση των τόκων με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, χωρίς να προβλέπει μείωση του οφειλόμενου ποσού ανάλογα με τις μειώσεις που υπέστησαν τα νοικοκυριά από το Μνημόνιο. Ο κ. Μητρόπουλος είπε ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης ασπάζονται τη μονεταριστική νεοφιλελεύθερη ιδεολογία: «ό,τι είναι συμφέρον των τραπεζών είναι και καλό για τους πολίτες».
 
 Πηγή: ΑΜΠΕ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης