Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. προς το Υ.Ο. για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22- 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected], [email protected]
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Ι.  ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Θεσσαλονίκη 4/10/2012

ΚΟΙΝ: 1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ.  Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
2) Ν.Δ.
3) ΠΑ.ΣΟ.Κ.
4) ΔΗΜ.ΑΡ.
5) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
6) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
7) Ε.Ε.Θ.
8) Β.Ε.Θ.
9)  Ε.Β.Ε.Θ.
10)  Ο.Ε.Ε.Θ.
11)  Ο.Β.Σ.Θ.
12)  Ε.Σ.Θ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,         

Ακόμη μία φορολογική μεταρρύθμιση αναγγέλθηκε ότι θα γίνει σύντομα. Είναι η δέκατη έκτη μέσα σε τρία χρόνια. Οι προηγούμενες απέτυχαν παταγωδώς γιατί λόγω της φορολογικής λαίλαπας κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στους μισθωτούς και συνταξιούχους  δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Και αντί να εντατικοποιηθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός για την πάταξη της φοροδιαφυγής, διέρρευσε ότι οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται πλέον με ένα οριζόντιο φόρο σε ποσοστό 35%.   

Το μέτρο αυτό εάν εφαρμοσθεί θα είναι η ταφόπλακα των νόμιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ήδη είναι υπό κατάρρευση αφού τα λουκέτα στη αγορά είναι χιλιάδες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μαζί με τους υπαλλήλους τους περνάνε στην ανεργία.

Σε καιρούς ύφεσης είναι εγκληματικό να αυξάνεις τους φορολογικούς συντελεστές, διότι αυξάνεται η φοροδιαφυγή και το κράτος δεν εισπράττει τους φόρους που προϋπολογίζει. 

Η Φοροδιαφυγή αποτελεί σοβαρό έγκλημα - απάτη σε βάρος του κράτους. 

Εκτός από ποινικό αδίκημα που μπορεί να σημειωθεί κατά παράβαση ή καταστρατήγηση του φορολογικού νόμου, θεωρείται και έντονα αντικοινωνική συμπεριφορά δεδομένου ότι το συνολικό ποσό αυτής τελικά επωμίζεται, με πρόσθετα κυβερνητικά μέτρα, το σύνολο των φορολογουμένων.

Επιτακτική ανάγκη είναι να παταχθεί η φοροδιαφυγή γιατί δεν έχουμε πλέον κανένα περιθώριο ως χώρα. 

Είμαστε σε αυτό τον αγώνα μπροστάρηδες και θα βοηθήσουμε σε αυτή τη κατεύθυνση την κυβέρνηση. 

Είμαστε όμως αντίθετοι σε οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση και ιδιαίτερα στη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 35% των εισοδημάτων των νόμιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Απαιτούμε επιτέλους ένα σταθερό και απλό φορολογικό σύστημα με αναπτυξιακό προσανατολισμό, θέλουμε μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, διότι η χώρα και η οικονομία δεν σώζεται με φορολογικές επιδρομές αλλά με ανάπτυξη, επενδύσεις και με δημιουργία θέσεων εργασίας. 

Τέτοια μέτρα περιμένουμε και όχι πάλι φορολογικές επιβαρύνσεις που εκ των προτέρων είναι αποτυχημένη συνταγή.  


Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                          

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description taxcare | Οκτωβρίου 4, 2012 2:10 μ.μ. | Reply
Πολύ καλή επιστολή αλλά στην Ελλάδα το αυτονόητο δεν είναι κατανοητό απ'τους "αρμοδίους". Μήπως τελικά ισχύει η θεωρία ότι η επιθυμία όλων μας για ανάπτυξη προσκρούει στα συμφέροντα που υπηρετούν οι "αρμόδιοι" ?
image description AFRODITE70 | Οκτωβρίου 4, 2012 5:09 μ.μ. | Reply
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ
image description michael | Οκτωβρίου 4, 2012 3:45 μ.μ. | Reply
στου κουφου την πορτα, οσο θέλεις βρόντα....
image description M | Οκτωβρίου 4, 2012 4:58 μ.μ. | Reply
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ......ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ !!!!
ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΕΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ 35% ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ..... ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ...ΑΠΛΑ ΔΙΩΞΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΤΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ....
image description AFRODITE70 | Οκτωβρίου 4, 2012 5:51 μ.μ. | Reply
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ .LIKE+1
image description 969 | Οκτωβρίου 4, 2012 6:39 μ.μ. | Reply
Σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου διδάσκεται ότι όταν οι φορολογικοί συντελεστές αυξάνονται μαζί τους αυξάνεται και η φοροδιαφυγή ,είναι δυνάμεις ανάλογες όπως θα λέγανε και οι φίλοι μας οι φυσικοί...
Λέτε στο Χάρβαρντ ( όπου και διδάσκουν 'κάποιοι ' δικοί μας μετά από την απόλυτη 'επιτυχία ' που γνώρισαν οι πολιτικές και οι αποφάσεις τους) να διδάσκουν κάτι διαφορετικό....
Είναι πάντως προφανές ότι αυτοί οι οποίοι δίνουν τέτοιες γραμμές για ποσοστά και τρόπους φορολόγησης ανήκουν σε δύο κατηγορίες :
1) Οι άσχετοι ,οι οποίοι απλά μηχανογραφικά και μαθηματικά βγάλαν κάποια νούμερα. Τα νούμερα αυτά (τα οποία είναι μόνο νούμερα) χρειάζονται για να κλείσουν το άνοιγμα που υπάρχει ανάμεσα στις απαιτήσεις των δανειστών ,την πραγματικότητα και την ανικανότητα παρελθοντική και παροντική .
2) Οι απόλυτοι παίκτες , αυτοί οι οποίοι ξέρουν πάρα πολύ καλά τις συνέπειες αυτών των μέτρων και μάλλον αυτές επιδιώκουν ......

image description M | Οκτωβρίου 4, 2012 7:53 μ.μ. | Reply
ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο Μ.ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΑ
image description xristos58gr | Οκτωβρίου 4, 2012 7:40 μ.μ. | Reply
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ... ΤΙΠΟΤΑ !...ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΥΣΗ . ΔΙΑΚΟΠΗ !...ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ..
image description ΑΝΩΝΥΜΟΣ | Οκτωβρίου 4, 2012 11:56 μ.μ. | Reply
ΤΟ 2011 ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΦΟΡΟ 65 ΔΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 3 ΔΙΣ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΙ ΟΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ
image description alexrza | Οκτωβρίου 5, 2012 11:23 π.μ. | Reply
Όχι οτι θα βγεί πουθενά αυτό, αλλα πόσοι ήταν το 2011 οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες στην Ελλάδα και πόσοι οι μισθωτοί-συνταξιούχοι?
image description 969 | Οκτωβρίου 5, 2012 11:15 π.μ. | Reply
Πολύ mega βλέπεις φίλε ανώνυμε . . . .
Το κλάσμα της επιβάρυνσης βλέπεις έχει επάνω τον φόρο που πληρώθηκε και κάτω τον αριθμό των φορολογούμενων . Έχεις σκεφτεί ότι οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί είναι πολύ - πολύ περισσότεροι σε αριθμό από τους ανθρώπους οι οποίοι διατηρούν μια ατομική επιχείρηση.
Μπορείς επίσης να σκεφτείς ότι ενώ ο μισθωτός επιβαρύνεται με δικές του ασφαλιστικές εισφορές 120-150 το μήνα ο επαγγελματίας πληρώνει το μήνα το λιγότερο 300-350 Ευρώ ασφαλιστικές εισφορές για τον εαυτό του και άλλα πόσα αν έχει προσωπικό...(σου εξηγώ ότι και οι ασφαλιστικές εισφορές αποτελούν και αυτές φόρους ) . Έχεις επίσης σκεφτεί ότι αν ο μισθωτός πει 'δεν πληρώνω ' μπορεί να το κάνει (προς το παρόν) και να εξακολουθεί να δουλεύει και να εισπράττει τον μισθό του, ενώ ο επαγγελματίας για να κάνει οποιαδήποτε δουλειά πρέπει να τα έχει πληρώσει όλα. Αυτό βέβαια επειδή δεν μπορούν στα σημερινά δεδομένα να το κάνουν όλοι αν οφείλουν κάνουν ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων που συνεχώς τις χάνουν οι περισσότεροι (γιατί άραγε). Να σου πω επίσης τους έκτακτους φόρους και τις περαιώσεις οι οποίοι επιβάλλονται κυρίως στους ελ. επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
Είναι νομίζω καλύτερα να καταλάβεις ότι στον πίνακα της οικονομίας συνυπάρχουν πολλοί παράγοντες .
Φαντάσου σε παρακαλώ να ήσουν ένας επαγγελματίας ο οποίος κέρδισες πραγματικά 15 000 Ε και ήσουν ειλικρινής και δήλωνες 15 000, θα μπορούσες να πληρώσεις 5250 κύριο φόρο + 2887,5 προκαταβολή επόμενου =8137,5 ? Θα ήσουν την επόμενη χρονιά (στην περίπτωση που δεν έκανες διακοπή ) το ίδιο ειλικρινής ?
Σκέψου τι θα έκανες ?
image description zacalys | Οκτωβρίου 5, 2012 1:36 μ.μ. | Reply
Στελεχος μεγαης επιχειρησης με μισθο 9.000 € /μηνα ειναι υπάλληλος, και εχει αφορολόγητο 5000€ και φορολογειται με την κλιμακα
Νεος δικηγόρος βγαζει 7000€ το ετος δεν εχει αφορολογητο και φορολογειται (με τα νεα μέτρα) με 35% από το πρωτο €.
Γιατι??"Οι δικηγόροι μπορούν να διαφευγουν λένε οι ληστές...Ενταξει, αλλά τότε μην μας ελέγχετε!
Αλλο: Ψιλικατζης 70 ετων δεν εχει τελος επιτηδευματος και του αναγνωριζει κτηση αυτοκινητου
Δικηγόρος 75 ετων πληρωνει τέλος ...και δεν του αναγνωριζεται η κτηση Ι.Χ.
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!
Συμπερασμα: Ο Καθένας μόνος του..Και μην πιασει κανενας από το Στρατο Εσωτερικης Κατοχής τη λεξη "ΠΑΤΡΙΔΑ" στα χειλια του..
ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, το τελευταιο καταφύγιο των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο