Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Διακήρυξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Φοροτεχνών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Α.)

Αγαπητοί συνάδελφοι 

Η σημερινή συγκυρία μας βρίσκει σε συνθήκες βαθιάς και πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης πού έχει φέρει την κοινωνία στα όρια της. 

Η επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών είναι ολομέτωπη. Δεν θα σταματήσουν. 

Τα μέτρα που παίρνονται σήμερα δεν είναι προσωρινά, ούτε αφορούν μόνο την Ελλάδα. Τα ίδια μέτρα παίρνονται και σε χώρες χωρίς μνημόνια. Τα δάνεια, η λεηλασία της ελληνικής οικονομίας, τα μνημόνια, οι αντεργατικοί νόμοι είναι οι συμφωνίες της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση, ποδοπατώντας τον ελληνικό λαό και τη νεολαία. 

Τι σχέση μπορεί να έχει η μείωση του μισθοδοτικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα με την μείωση του δημοσιονομικού χρέους που υποτίθεται πως επιδιώκουν. Στην υπηρεσία ποιας ανάπτυξης συνδράμει η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και ο οικονομικός στραγγαλισμός των μικρομεσαίων εισοδημάτων και η ταυτόχρονη μείωση των συντελεστών φορολόγησης των μεγάλων εισοδημάτων και των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. Ποιοι ωφελήθηκαν από το P.S.I. τον περασμένο Μάρτιο και για ποιους η σύνταξη φαντάζει πλέον όνειρο απατηλό ; Αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση, αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσαν τεράστια κέρδη και θησαύρισαν από την προηγούμενη ανάπτυξη και την επίπλαστη ευφορία είναι και οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κρίση. Τώρα καταχρεώνουν τα λαϊκά στρώματα, επιδιώκουν να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης τους, στα μόνιμα υποζύγια, τους εργαζόμενους και  τους αυτοαπασχολούμενους . Θέλουν να διασφαλίσουν τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων. Τώρα μας παίρνουν και τη μπουκιά από το στόμα για να διατηρήσουν τα τεράστια πλούτη και τη σάπια εξουσία τους. Πιστοί και αντάξιοι υπηρέτες τους είναι η κυβέρνηση, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός αλλά και όποια πρακτική ανέχεται ή προωθεί αυτήν την πολιτική και μας περιορίζει σε ρόλο κοινωνικού εταίρου - ακροατή. 

Διαλύουν νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια και παιδικούς σταθμούς. Η ανεργία παίρνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις και χτυπά κάθε σπιτικό. Φόροι, χαράτσια, λογαριασμοί, τροφεία σε παιδικούς σταθμούς, ποιος μπορεί πλέον να τα πληρώνει; Οι πελάτες μας , μικρές και μεσαίες ως επί το πλείστον επιχειρήσεις κλείνουν πια με γρήγορους ρυθμούς και όσοι επιβιώνουν ακόμα αντιμετωπίζουν ένα «βουνό» από υποχρεώσεις που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν. Τα «αντικειμενικά κριτήρια», η «συνάφεια» και η «περαίωση» συμπληρώθηκε με τα πρόσφατα χαράτσια στο εισόδημα, την επιχείρηση και την κατοικία. Το αφορολόγητο μειώθηκε στα 5.000 ευρώ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες καταργείται. Ο Ο.Α.Ε.Ε. βρίσκεται μπροστά στην χρεοκοπία και οι συντάξεις του μειώνονται εκ νέου  Ο νεοσύστατος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αφού μετατράπηκε στο χωνευτήρι όλων των ασφαλιστικών φορέων οδηγείται στον μαρασμό και την απαξίωση και στρέφει τους ασφαλισμένους στον ιδιωτικό τομέα. Οι τράπεζες σφίγγουν την θηλιά του δανεισμού στα λαϊκά στρώματα και στους αυτοαπασχολούμενους. 

Σε αυτό το θολό τοπίο κοινωνικής αποσάθρωσης  οι λογιστές φοροτεχνικοί καλούμαστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Άλλωστε και στον δικό μας κλάδο ανοίγεται “πεδίο δόξης (κερδοφορίας!) λαμπρό” για τις μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες παίρνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα. Είναι γνωστό ότι εφορίες συγχωνεύονται ή καταργούνται. Παράλληλα, έχει ανατεθεί ήδη σε μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες η έκδοση του φορολογικού πιστοποιητικού καθώς και η είσπραξη φορολογικών εσόδων. Σταδιακά θα ανατίθενται - δηλαδή θα ιδιωτικοποιούνται - και άλλες οικονομικές και φορολογικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το κράτος. Οι μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες, εν μέσω κρίσης αυξάνουν τζίρους και αξιοποιούν όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με εξάμηνες συμβάσεις και μέχρι 400€ μισθό. Από την άλλη μεριά, πολλές μικρές επιχειρήσεις του κλάδου - λογιστικά γραφεία κλείνουν, αφού δεν μπορούν να αντέξουν στις συνθήκες του ανταγωνισμού που οξύνονται. 

Τι έκαναν η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. και η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. όλα τα προηγούμενα χρόνια για σένα, και πολύ περισσότερο, σήμερα που η κατάσταση χειροτέρεψε; Οι πλειοψηφίες που διοικούν και στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, έβαλαν πλάτη για να περάσουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων κι ας παρίσταναν τους ανεξάρτητους και τους ακομμάτιστους. Ευθυγραμμίστηκαν με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις υλοποίησαν συνειδητά, καλλιέργησαν και καλλιεργούν αυταπάτες. Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. το προηγούμενο διάστημα αντί να ενημερώνει να συσπειρώνει και να κινητοποιεί τους συναδέλφους ενάντια σε αυτήν την πολιτική, περιορίστηκε σε ανώφελες διαβουλεύσεις, στην διεξαγωγή σεμιναρίων και μάλιστα με μεγάλο κόστος για τους συναδέλφους και αιτήματα για παρατάσεις προθεσμιών. Η συγκεκριμένη στάση του Δ.Σ. της ένωσης κατά τη γνώμη μας δεν είναι τυχαία αλλά συνειδητή. 

Διαμορφώνει ένα συλλογικό όργανο με τα μέλη του απλούς παρατηρητές δίχως να οργανώνει Γενικές Συνελεύσεις παρά μόνο όποτε είναι θεσμικά απαραίτητο. Δεν θέλει οι συνάδελφοι να παίρνουν μέρος σε μαζικές διαδικασίες – συνελεύσεις και να αποφασίζουν οι ίδιοι για το πώς θα αντιδράσουν σε αυτήν την επίθεση που δέχεται ο ελληνικός λαός. Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η πεισματική εμμονή του να κρατά την ετήσια συνδρομή στα 100,00€ οδηγώντας πολλούς συνάδελφους στο να απέχουν από την Ένωση.

Συνάδελφοι φαντάζει πλέον επιτακτική η αλλαγή πλεύσης της ομοσπονδίας μας και η ρήξη με το παθητικό μας παρελθόν. Σήμερα, γίνεται πιο φανερό από ποτέ ότι χρειαζόμαστε αγωνιστές και όχι «αξιόπιστους συνομιλητές» των κυβερνήσεων. Κι αυτή ας είναι η ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ντρέπονται να ανοίξουν τα γραφεία τους σε μέρες πανελλαδικών απεργιών και λαϊκού ξεσηκωμού. Χρειαζόμαστε αγώνες για ανατροπή στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας και όχι «διαβούλευση» με το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων. Οραματιζόμαστε  τον κλάδο των φοροτεχνών με την επιστημονική του γνώση  πλάι  στον βασανιζόμενο πλέον ελληνικό λαό, να αναδεικνύει  τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των τρικοματικής κυβερνητικής πολιτικής και την ποικιλόμορφα ληστρική επιδρομή στα εισοδήματα του. Είναι τραγικό τα «…φουσκωμένα φετινά εκκαθαριστικά  και η απροθυμία των φορολογουμένων να προσέλθουν έγκαιρα στα γραφεία μας…» να μνημονεύονται απλά και μόνο για να πατήσουμε πάνω τους για να αιτηθούμε νέας παράτασης. Η λογική των συντεχνιών, η εξάντληση  του κοινωνικού και συνδικαλιστικού μας ρόλου με τη συμμετοχή  της elite της διοίκησης σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές  όπου μέχρι τώρα λειτουργούμε ως λιβανιστήρι της εξουσίας, η ιδεοληψία ότι η κάστα των λογιστών μπορεί αποσπασματικά να σωθεί  προασπίζοντας  τα στενά της επαγγελματικά συμφέροντα, υποθηκεύουν από μόνα τους  το μέλλον μας. Είναι ολοφάνερο ότι με αυτήν τη ρότα οι περισσότεροι από εμάς σε λίγα χρόνια θα οδηγηθούμε ως αυτοαπασχολούμενοι σε σταδιακό αφανισμό, θεατές της συγκεντροποίησης του κλάδου και εν γένει της ελληνικής οικονομίας.

Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, επειδή τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται με του βιομηχάνου, του μεγαλέμπορου, του μεγαλοεπιχειρηματία, σε καλούμε να στηρίξεις με τη ψήφο σου στις επερχόμενες εκλογές τις Ε.Φ.Ε.Ε.Α την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ. 

Καλούμε σε συμμετοχή στην πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΒΕ και κινητοποίηση για το καυτό ζήτημα των χρεών σε τράπεζες, εφορία, ΟΑΕΕ κ.λπ. στις 10/10 και σε απεργία την ημέρα κατάθεσης των νέων μέτρων στη Βουλή.

Καλούμε επίσης σε πλατιά σύσκεψη στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (οδός Κάνιγγος 27, Αθήνα, 5ος  όροφος) την Πέμπτη 11/10 και ώρα 19:00.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Κατάργηση του ανατοκισμού.

-Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.

-Επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ανεξάρτητα από τα χρέη.

-Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων. 

-Μείωση κατά 10% των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση.  Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.

-Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και των ανέλεγκτων χρήσεων. Κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων.

-Μείωση κατά 30% όλων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. 

-Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

-Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του δημοσίου.

-Όχι στην λεγόμενη «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων» που παραδίδει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο. 

-Απλούστευση της δαιδαλώδους ασταθούς φορολογικής πολυνομίας. Φραγμός στην μετατόπιση υποχρεώσεων και ευθυνών που μέχρι τώρα επωμιζόταν ο κρατικός μηχανισμός στις πλάτες μας.

-Επαναφορά της προϊσχύουσας διατύπωσης του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε. Έκδοση των Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών με την είσπραξη των απαιτήσεών μας.    

ΑΘΗΝΑ, 03/10/2012Εκ μέρους της παρατάξεως

Λεωνιδόπουλος Παναγιώτης
Φοροτεχνικός
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΧΒΑΧ.. | Οκτωβρίου 4, 2012 12:19 μ.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ,ΜΠΡΑΒΟ...ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ..ΠΡΑΓΜΑΤΙ..
image description ΝΑΜΕ | Οκτωβρίου 4, 2012 3:04 μ.μ. | Reply
Εγώ πάντως δεν θα ήθελα για λογιστή κάποιον που υπογράφει τα παραπάνω...

Ούτε ίχνος σοβαρότητας!
image description Alexander RS | Οκτωβρίου 4, 2012 4:07 μ.μ. | Reply
Μωρε καί το μανάβη θα εβαζες αν είχε δικαίωμα υπογραφης προκειμένου να κάνεte τις λαμογιές σας, αλλά τεσπαντων...βλέπεις η σοβαρότητα είναι σχετική...
image description thanos | Οκτωβρίου 8, 2012 1:50 μ.μ. | Reply
Φίλε να πάρεις τον Δουκάκη τοτε..Που είναι πιο σοβαρός,,,,
image description Ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή! | Οκτωβρίου 4, 2012 10:28 μ.μ. | Reply
Συνάδελφοι τις ΑΣΦΕΕΑ εσείς από ποιο μαντρί έχετε βγει; Αλήθεια όμως όχι όπως είπατε για τους άλλους συναδέλφους σας... Εμείς όλοι οι μαχόμενοι συνάδελφοι από λόγια έχουμε χορτάσει και βλέπω πως εσείς δεν προσφέρεται κάτι παραπάνω. Αντί να βαράτε στον γάμο του καρογκιόζη στοχεύστε σωστά σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι...
image description anovymos | Οκτωβρίου 4, 2012 11:12 μ.μ. | Reply
Παίζετε παιχνίδια και σας εχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος!!!!!!! Σιγά, που πελάτες σας, είναι οι μικροί...έχετε καλούς πελάτες και το ξέρουν όλοι...απλά φωνάζετε για να φωνάζετε!!!!
image description ΕΛΕΟΣ | Οκτωβρίου 4, 2012 11:38 μ.μ. | Reply
Αφηστε ρε που μεχρι τωρα τα μοιραζοσασταν με λαμογια εφοριακους κ κυκλοφορουσατε με πορσε εκβιαζοντας τους επιχειρηματιες.
Να κλεισετε ολοι. Μονο οι πολυεθνικες να μεινουν που εχουν καταρτισμενο προσωπικο κ οχι λογιστες 6 κατηγοριας
image description Ζητώ διευκρινίσεις | Οκτωβρίου 5, 2012 8:39 π.μ. | Reply
Συνάδελφοι, μήπως μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένοι για το τι παιχνίδια παίζει η συγκεκριμένη παράταξη, ποιοί απ΄ αυτούς που συμμετέχουν σε αυτήν έχουν ποιους καλούς πελάτες, ποιοί τα μοιράζονταν και με ποιά λαμόγια εφοριακούς, ποιοί κυκλοφορούσαν με πόρσε και ποιοί εκβίαζαν τους επιχειρηματίες και ποιοί απ' αυτούς είναι λογιστές 6ης κατηγορίας; Αν έχετε τέτοια στοιχεία γιατί τα κρατάτε για τον εαυτό σας και δεν τα καταγγέλετε (έστω και ανώνυμα) είτε εδώ είτε στη δικαιοσύνη, για να μπορούμε να κρίνουμε κι εμείς τον καθένα αν λέει ωραία λόγια ή όντως τα εννοεί;
image description ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ | Οκτωβρίου 5, 2012 11:24 π.μ. | Reply
να βάλω ένα ερώτημα

πέρα από αστεϊσμούς αλλά και χιλιοειπωμένες παπαριές επί της ουσίας της ανακοίνωσης υπάρχουν ενστάσεις
image description noname | Οκτωβρίου 5, 2012 1:02 μ.μ. | Reply
ωραια λογια και παχια, μονο που εχουν χρωμα
Δεν αντιληφθηκα καμμια διαθεση να μοιραστουμε τα προβληματα και να βρουμε απο κοινου λυσεις χωρις εγωισμους
image description no name too | Οκτωβρίου 5, 2012 1:41 μ.μ. | Reply
Σ' αυτή την χώρα δεν θέλουμε να βάλουμε μυαλό .Ο κάθε ένας θέλει να έχει τα κλειδιά του δικού του μαγαζιού και δεν πρόκειται ποτέ να ενωθούμε για την διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου μας .Πιστεύω ότι ένα επιπλέον σχήμα συσπείρωσης -διασπώντας μας ακόμη περισσότερο -διαφορετικού χρώματος που τα συμφέροντά τους δεν ταυτίζονται με των βιομηχάνων ,των μεγαλεμπόρων ,των μεγαλοεπιχειρηματιών -όπως γράφουν- (οι μεγάλοι ε΄χουν εσωτερικό λογιστήριο και σπάνια ελεύθερους επαγγελματίες )δεν εξασφαλίζουν καλύτερες προοπτικές στην διεκδίκηση των αιτημάτων και την επίλυση των προβλημάτων που έχουμε και θα πολλαπλασιάζονται στο μέλλον.
image description nikos | Οκτωβρίου 10, 2012 10:43 π.μ. | Reply
Συνάδελφοι, καταρχάς πιστεύω ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με ποιόν θα πάμε και ποιόν θα αφήσουμε. Και με τα τελευταία φορολογικά μέτρα γίνεται καθαρό ότι στόχος είναι να μας πετάξουν από το επάγγελμα, να μας κλείσουν τα γραφεία. Η επόμενη μέρα στον κλάδο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, θα περιλαμβάνει την συγκέντρωση της δουλειάς μας σε μεγάλες επιχ/σεις (ντόπιες ή ξένες) και εμείς μαζί με τους μισθωτούς λογιστές θα είμαστε το φτηνό εργατικό δυναμικό. Εξάλλου ήδη οι απανωτές μειώσεις των μισθών το εξασφαλίζουν. Χρειάζεται κατά τη γνώμη μου να απαιτήσουμε μαζί τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, του μισθωτούς συνολικά να μπουν σε προτεραιότητα οι σύγχρονες ανάγκες μας. Συντάσσομε με του σκοπούς της ΑΣΦΕΕΕΑ και προτρέπω τη μαζική συμμετοχή όλων μας στην σύσκεψη στα γραφεία της Π.Ο.Λ. Κάνιγγος 27 στη Γενική Συνέλευση στις 20 και 27 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο