Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σ.Δ.Ο.Ε. - Ξεκινούν οι έλεγχοι σε 54.000 Έλληνες που «φυγάδευσαν» καταθέσεις στο εξωτερικό

ΣΔΟΕ -  Ξεκινούν οι έλεγχοι σε 54.000 Έλληνες που «φυγάδευσαν» καταθέσεις στο εξωτερικό

Ελέγχους και διασταυρώσεις – εξπρές στα στοιχεία των 54.000 Ελλήνων που «φυγάδευσαν» στο εξωτερικό καταθέσεις άνω των 22 δισ. ευρώ την περίοδο 2009-2011 αρχίζουν το ΣΔΟΕ και η Γενική Γραμματεία.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης έδωσε εντολή να επισπευστούν οι ελεγκτικές διαδικασίες ώστε τις επόμενες ημέρες και το αργότερο έως το τέλος της επόμενης εβδομάδος να έρθουν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα των ελέγχων.
 
Ο κ. Μαυραγάνης ζήτησε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι περίπου 3.000 πολίτες που περιλαμβάνονται σε αυτή και, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, έβγαλαν με εμβάσματα πάνω από 1 εκατ. ευρώ ο καθένας στο εξωτερικό.

Η ΓΓΠΣ θα διασταυρώσει τα ποσά που εστάλησαν στο εξωτερικό με τα ποσά που δηλώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις ώστε να εντοπισθούν περιπτώσεις αδήλωτων εισοδημάτων ή ακόμη και «μαύρο» χρήμα από παράνομες δραστηριότητες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Προϊστάμενος | Οκτωβρίου 4, 2012 6:33 μ.μ. | Reply
Αγαπητοί φίλοι, σκεφθήκατε ποτέ κατά πόσο το ΣΔΟΕ είναι σε θέση να τα βάλει με τους αρχιτέκτονες της της φοροδιαφυγής ;
Είναι ένας πραγματικός γίγαντας όπως τον φαντάζεται ολαός, ικανός να ανακαλύψει και να συντρίψει την παρανομία ;
Μήπως τα κυριώτερα αποτελέσματά έχουν προέλθει από φόβο των φορολογουμένων και από τον μύθο που έχει πλασθεί γιαυτόν και τους (ράμπο ) του;
image description Υφιστάμενος... | Οκτωβρίου 5, 2012 12:52 π.μ. | Reply
Ο ΣΔΟΕ καλείται να βρεί τις ατέλειες των "αρχιτεκτόνων". Για να δούμε μετά ποιός θα τα βάλει μαζί τους. Υπάρχουν μοναχοφάηδες ή ο ένας οδηγεί στον άλλο κλπ κλπ; Το γαϊτανάκι δεν χορεύεται από έναν...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο