Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέες διευκρινίσεις για το επάγγελμα του λογιστή-φοροτέχνη

Νέες διευκρινίσεις για το επάγγελμα του λογιστή-φοροτέχνη μετά την ψήφιση του νόμου 3919/2011.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα Φυσικά Πρόσωπα δύνανται να ασκούν το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού και αν δεν είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, εφόσον είναι πτυχιούχοι των ελληνικών ανωτάτων οικονομικών σχολών ή πτυχιούχοι ισότιμων οικονομικών σχολών του εξωτερικού ή πληρούν τις προϋποθέσεις επαγγελματικών προσόντων του Π.Δ. 38/2010, (άρθρο 1 παρ. 1 περ. α' και παρ. 4 του Ν. 2515/1997).

Για τις Ανώνυμες εταιρίες  είναι επιβεβλημένο για κάθε μέλος του Δ.Σ. να χορηγείται επαγγελματική ταυτότητα για την άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή- φοροτεχνικού.

Για τις ΕΠΕ είναι επιβεβλημένο για το διαχειριστή να χορηγείται επαγγελματική ταυτότητα για την άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή-φοροτεχνικού. Το ίδιο πρέπει να ισχύει επιπρόσθετα και για τα πρόσωπα, υπαλλήλους ή μη της εταιρείας, που είναι εντεταλμένα ή εξουσιοδοτημένα από το διαχειριστή ή συνδράμουν ή υπογράφουν πράξεις που ανάγονται στο αντικείμενο εργασιών του λογιστή- φοροτεχνικού.

Ολόκληρη η απόφαση εδώ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΤΖΟ | Οκτωβρίου 3, 2012 2:09 μ.μ. | Reply
Κάτι ειναι κι αυτό....τα τυπικά προσόντα τουλάχιστον.Οπως και σε κάθε επάγγελμα.
image description MAKIS | Οκτωβρίου 3, 2012 2:23 μ.μ. | Reply
Δηλαδή σταματάμε τις συνδρομές???
image description GEORGE | Οκτωβρίου 3, 2012 2:33 μ.μ. | Reply
ΩΡΑΙΑ!!! ΤΏΡΑ ΠΛΈΟΝ ΘΑ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ (ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΗΛΑΔΗ....)
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ.
image description ΦΟΥ!!!!!!!!!! | Οκτωβρίου 3, 2012 2:15 μ.μ. | Reply
ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΩΣ ΚΙΕΤΣΙ??????????ΚΑΝΑΝ ΣΕΞ ΜΑΛΛΟΝ..........ΧΑΧΑΧΑΧΧΑ
image description nikos | Οκτωβρίου 3, 2012 3:20 μ.μ. | Reply
δηλαδη αν δεν ειμαι μελος του ΟΕΕ μπορω παλι να ασκω το επαγγελμα? ω ρε γλεντια! προβλεπω μειωση 95% των εσοδων του επιμελητηριου. Πρεπει βεβαια να πληρωνω εμπορικο επιμελητηριο ( για θεωρηση στη ΔΟΥ πρεπει να προσκομισεις ενημερωτητα καποιου επιμελητηριου) αλλα αυτους τους αχρηστους στο ΟΕΕ δεν θα τους ξαναδωσω σεντ
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Οκτωβρίου 3, 2012 5:17 μ.μ. | Reply
Δύο παρατηρήσεις Νίκο (Πατέλη):

Α) Αφού όλα θα περνούν από το ΟΕΕ και θα μας καθορίζει κάθε χρόνο αν πρέπει να έχουμε άδεια (ωχ συγνώμη, ταυτότητα εννοούσα) λες ότι πρέπει να ενεργοποιηθούμε, να καταβαίνουμε συστρατευμένοι στο ΟΕΕ ώστε να λαμβάνουμε θέσεις στο ΔΣ του Επιμελητηρίου άρα να ελέγχουμε τις αποφάσεις. Όπως τώρα που έχει η ΠΟΦΕΕ Αντιπρόεδρο μέσα.
Αλήθεια δεν σε προβληματίζει που η απόφαση λέει ότι μπορεί ο λογιστής να είναι μη μέλος;
Πολύ απλά.
Αν δεν είναι μέλος (όπως όλα τα ΤΕΙ), δεν θα ψηφίζει, άρα οι λογιστές θα χάνουν ψήφους στο ΟΕΕ, άρα θα υπερισχύουν πάντα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι Τραπεζικοί, οι Εφοριακοί, οι Ελεγκτές κ.τ.λ.
Αν θες μπορείς να πεις στον κόσμο και πόσοι είναι μέλη του ΟΕΕ ανά κατηγορία.
Ποια είναι η λύση; Μα βεβαίως Φοροτεχνικό Επιμελητήριο. Όλοι λογιστές. Όχι να με ελέγχουν άσχετοι. Γνωρίζεις ότι στο εξωτερικό υπάρχουν Φοροτεχνικά Επιμελητήρια.

Β) Το θέμα ότι με την απόφαση αυτή θα:
Β1) ιδρύει οποιαδήποτε Τράπεζα Ανώνυμες Εταιρείες με Διοικητικά Συμβούλια λογιστές αλλά μισθωτούς (και όχι μέτοχοι) είναι σπουδαίο;
Β2) Ότι ο ψαράς που έχει μάτσο εδώ στα Χανιά θα ανοίγει Α.Ε. με μέλη την οικογένεια του (επίσης ψαράδες) και να διορίζει στο ΔΣ μισθωτούς (όχι μετόχους) λογιστές με αμοιβή 1.500 στον Δνων Σύμβουλο και 700 στους υπόλοιπους σου λέει κάτι;
Και ότι το ΟΕΕ θα το διοικούν οι Τραπεζίτες και Ελεγκτικές όπως είπαμε στο Α) και θα τους βολεύει αφάνταστα όπως λέει το Β1.

Όχι Νίκο. Από τώρα και όχι αργότερα θέλει μάχη στο ΟΕΕ και όχι αγάπες..
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Οκτωβρίου 3, 2012 5:30 μ.μ. | Reply
Βρε παιδιά αυτό που λέει ότι μπορεί ο λογιστής να μην είναι μέλος στο Ο.Ε.Ε. ισχύει χρόνια τώρα. Οι συνάδελφοι ΤΕΙ δεν είναι μέλη του Ο.Ε.Ε. δεν πληρώνουν συνδρομή στο Ο.Ε.Ε., αλλά πληρώνουν τα της άδειας τους και τώρα τα της ταυτότητας τους. Καμία αλλαγή. Μην μπερδευόμαστε.
image description ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ | Οκτωβρίου 3, 2012 7:03 μ.μ. | Reply
Κυριε ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ το ονομα μου ειναι Νικολαος Ανδρουλιδακης και οχι Πατελης. Ετσι για να μην βγαζετε βιαστικα συμπερασματα και να να ονοματιζεται και το δοκουν. Οσο για το φοροτεχνικο επιμελητηριο εινια κατι που συμφωνω και μακαρι να γινει
image description βασιλης | Οκτωβρίου 3, 2012 3:02 μ.μ. | Reply
θα τους τα ακουμπας για την επαγγελματική ταυτότητα !!!!!!!!!!!!
image description ΞΑΝΘΙΑ | Οκτωβρίου 3, 2012 3:13 μ.μ. | Reply
Για τις Ανώνυμες εταιρίες είναι επιβεβλημένο για κάθε μέλος του Δ.Σ. να χορηγείται επαγγελματική ταυτότητα για την άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή- φοροτεχνικού. ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ... ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ??
image description georkar | Οκτωβρίου 3, 2012 3:10 μ.μ. | Reply
Ενταξει ,τελικα θα τα ακουμπαμε σε αλλους!!!!

image description christsi | Οκτωβρίου 3, 2012 3:46 μ.μ. | Reply
άρα σταματάμε τη συνδρομή στο οικονομικό επιμελητήριο για τη διατήρηση της επαγγελματικής ταυτότητας??..διότι εδώ και 18 χρόνια, πληρώνω και τη συνδρομή του επαγγελματικού επιμελητηρίου, προκειμένου να θεωρώ αποδείξεις...είδατε ρε σεις??..μειώνεται το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων!!...
image description ΠΑΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΣ | Οκτωβρίου 3, 2012 4:28 μ.μ. | Reply
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Ή ΜΗ ΤΟΥ ΟΕΕ (Ή ΑΛΛΟΥ ΕΒΕ) Ή ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΕΕ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΟΕΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ. ΗΔΗ ΧΘΕΣ Η ΚΔ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΣ. ΑΝ ΚΑΤΙ ΣΩΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗς ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡ. ΣΤΗΝ ΚΔ- ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ). ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛ.ΝΠΔΔ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΟΧΙ ΑΠΛΑ - ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ- ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΟΕΕ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Κ.Δ. ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΝ ΝΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ (ΩΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ) ΜΕ 35%. ΟΧΙ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ. ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ.ΠΑΤΕΛΗΣ-ΓΕΝ,.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ- ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣτΑ του ΟΕΕ με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΦΕ-Ε.
image description ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ | Οκτωβρίου 3, 2012 3:34 μ.μ. | Reply
Όσον αφορά στη διαδικασία άσκησης του επαγγέλματος του Λογιστή-φοροτεχνικού, όπως επισημάνθηκε, μετά την 2η Ιουλίου 2011, καταργείται η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας. Από το χρονικό αυτό σημείο και μετά, η απαιτούμενη διαδικασία για την άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή-φοροτεχνικού είναι η ακόλουθη:

(i) Υποβολή Αναγγελίας έναρξης άσκησης του επαγγέλματος σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν.3919/2011, στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, εφεξής «Αρμόδια Διοικητική Αρχή», η οποία θα πραγματοποιείται από τον ενδιαφερόμενο ή με εξουσιοδότηση αυτού.

(ii) Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή-φοροτεχνικού, προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, ήτοι το Π.Δ. 340/1998 (ΦΕΚ Α'/ 228) «Περί του επαγγέλματος Λογιστή-φοροτεχνικού και της αδείας ασκήσεώς του», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

(iii) Η Αρμόδια Διοικητική Αρχή, μετά τη λήψη των παραπάνω δικαιολογητικών, θα προβαίνει στις προβλεπόμενες διαδικασίες και ελέγχους με σκοπό τη διαπίστωση συνδρομής όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή-φοροτεχνικού και την έκδοση της Επαγγελματικής Ταυτότητας. ......................(.Στο Σημείο αυτο θα τα ακουμπαμε κανονικά στο ΟΕΕ !!!!)


image description gus | Οκτωβρίου 3, 2012 4:19 μ.μ. | Reply
Οχι Νίκο . Δεν πρέπει να το δούμε ψύχραιμα το θέμα. Δεν έχω την διάθεση να πληρώνω άλλο για υπηρεσίες που δεν παίρνω. Δεν θέλω να πληρώνω την ΔΕΗ για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που έχουν καταργηθεί. δεν θέλω να πληρώνω το ΙΚΑ για τον ΟΕΚ που έχει καταργηθεί. Δεν θέλω να πληρώνω το Επιμελητήριο για να κάνει δηλώσεις τους στιλ : Η φοροδιαφυγή είναι θέμα παιδείας . Να γίνει πρώτα ο Φορέας ο οποίος πραγματικά θα μας εκπροσωπεί και μετά θα τον πληρώνω ευχαρίστως. Ξέρω πολύ καλά και ξέρεις και εσύ που έχουν πάει τα λεφτά του επιμελητηρίου τόσα χρόνια που πληρώνουν οι λογιστές. Φτάνει πια . Πρέπει να μπει ένα τέλος και να ξεκαθαρίσει μέχρι και που πάει το τελευταίο ευρώ που πληρώνουμε.
image description george | Οκτωβρίου 3, 2012 4:34 μ.μ. | Reply
Δηλαδή τα πτυχία των κολεγίων ειναι εξασφαλισμένα με αυτό?
image description thomas | Οκτωβρίου 3, 2012 4:02 μ.μ. | Reply
τα Φυσικά Πρόσωπα δύνανται να ασκούν το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού και αν δεν είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, εφόσον μπλα μπλα μπλα ή πτυχιούχοι ισότιμων οικονομικών σχολών του εξωτερικού ή μπλα μπλα μπλα.

Την ισοτιμία στην δίνει ο ΔΟΑΤΑΠ,ο πιο άχρηστος δημόσιος ργανισμός του δημοσίου με τους υπαλλήλους που ξέρουν μόνο να τα ξύνουν και να λένε για κάτι πανεπιστήμια του κώλου παράδειγμα ΜΙΤ που πάτε και τα βρίσκετε...

Για τους δε αποφοιτους κολλεγίων-παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων τους έχουν εντελώς γτπ
image description ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ | Οκτωβρίου 3, 2012 4:08 μ.μ. | Reply
Δηλαδη εμεις που ειμαστε μη πτυχιουχοι θα το κλεισουμε το "μαγαζι" ????
image description TSIPIANITIS | Οκτωβρίου 3, 2012 4:47 μ.μ. | Reply
Για τις Ανώνυμες εταιρίες είναι επιβεβλημένο
Για τις ΕΠΕ είναι επιβεβλημένο
επιβεβλημένο ετυμολογικά=αναγκαίο η απαραίτητο η υποχρεωτικό
ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ????
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Οκτωβρίου 3, 2012 5:46 μ.μ. | Reply
Δύο παρατηρήσεις Νίκο (Πατέλη):

Α) Αφού όλα θα περνούν από το ΟΕΕ και θα μας καθορίζει κάθε χρόνο αν πρέπει να έχουμε άδεια (ωχ συγνώμη, ταυτότητα εννοούσα) λες ότι πρέπει να ενεργοποιηθούμε, να καταβαίνουμε συστρατευμένοι στο ΟΕΕ ώστε να λαμβάνουμε θέσεις στο ΔΣ του Επιμελητηρίου άρα να ελέγχουμε τις αποφάσεις. Όπως τώρα που έχει η ΠΟΦΕΕ Αντιπρόεδρο μέσα.
Αλήθεια δεν σε προβληματίζει που η απόφαση λέει ότι μπορεί ο λογιστής να είναι μη μέλος;
Πολύ απλά.
Αν δεν είναι μέλος (όπως όλα τα ΤΕΙ), δεν θα ψηφίζει, άρα οι λογιστές θα χάνουν ψήφους στο ΟΕΕ, άρα θα υπερισχύουν πάντα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι Τραπεζικοί, οι Εφοριακοί, οι Ελεγκτές κ.τ.λ.
Αν θες μπορείς να πεις στον κόσμο και πόσοι είναι μέλη του ΟΕΕ ανά κατηγορία.
Ποια είναι η λύση; Μα βεβαίως Φοροτεχνικό Επιμελητήριο. Όλοι λογιστές. Όχι να με ελέγχουν άσχετοι. Γνωρίζεις ότι στο εξωτερικό υπάρχουν Φοροτεχνικά Επιμελητήρια.

Β) Το θέμα ότι με την απόφαση αυτή θα:
Β1) ιδρύει οποιαδήποτε Τράπεζα Ανώνυμες Εταιρείες με Διοικητικά Συμβούλια λογιστές αλλά μισθωτούς (και όχι μέτοχοι) είναι σπουδαίο;
Β2) Ότι ο ψαράς που έχει μάτσο εδώ στα Χανιά θα ανοίγει Α.Ε. με μέλη την οικογένεια του (επίσης ψαράδες) και να διορίζει στο ΔΣ μισθωτούς (όχι μετόχους) λογιστές με αμοιβή 1.500 στον Δνων Σύμβουλο και 700 στους υπόλοιπους σου λέει κάτι;
Και ότι το ΟΕΕ θα το διοικούν οι Τραπεζίτες και Ελεγκτικές όπως είπαμε στο Α) και θα τους βολεύει αφάνταστα όπως λέει το Β1.

Όχι Νίκο. Από τώρα και όχι αργότερα θέλει μάχη στο ΟΕΕ και όχι αγάπες..
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Οκτωβρίου 3, 2012 5:40 μ.μ. | Reply
Βρε παιδιά μην μπερδευόμαστε.

Εκεί που λέει ότι μπορούν λογιστές να παίρνουν άδεια (ωχ συγνώμη, ταυτότητα εννοούσα) και να μην είναι μέλη του ΟΕΕ ισχύει τώρα και αρκετά χρόνια.

Έτσι όλοι οι συνάδελφοι των ΤΕΙ έχουν άδεια αλλά δεν είναι μέλη του ΟΕΕ χρόνια τώρα. Δεν πληρώνουν τα λίγα της συνδρομής των μελών του ΟΕΕ αλλά πληρώνουν τα πολλά για την Άδειας (σε λίγο για την Ταυτότητα)

Άρα δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτό !!
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Οκτωβρίου 3, 2012 5:06 μ.μ. | Reply
Τα έκανα κώλ.. . Δημοσίευσα και κάτω, δημοσίευσα και πάνω... Τέλος πάντων. Ταιριάζω με το το κλίμα της εποχής... :) :)
image description CAP | Οκτωβρίου 3, 2012 6:36 μ.μ. | Reply
Ο (αργός) Θάνατος του Λογιστάκου .-
image description periklis87 | Οκτωβρίου 3, 2012 9:36 μ.μ. | Reply
ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΟΕΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ?
image description chris | Οκτωβρίου 3, 2012 10:53 μ.μ. | Reply
Σε ποιο άλλο επάγγελμα πρέπει να παρακολουθούν υποχρεωτικά σεμινάρια ετησίως για να λαμβάνουν επαγγελματική ταυτότητα?????
(vi) Η Αρμόδια Διοικητική Αρχή μπορεί ανά πάσα στιγμή και μετά την πάροδο του τριμήνου από την αναγγελία να απαγορεύσει την άσκηση του επαγγέλματος και να αφαιρέσει την Επαγγελματική Ταυτότητα, εφόσον διαπιστωθεί με τους μηχανισμούς ελέγχου που διαθέτει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της άσκησής του.
3. Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας θα οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια που στόχο έχουν τη συνεχή εκπαίδευση του λογιστή-φοροτεχνικού, συνεπώς και τη δημιουργία υψηλού επιπέδου προτύπων ποιότητας για τους επαγγελματίες.
image description ΕΙΡΗΝΗ | Οκτωβρίου 4, 2012 10:45 π.μ. | Reply
Νίκο, αν θυμάμαι καλά στην ολομέλεια αποφασίστηκε να σταλθούν προτάσεις για την πιστοποίηση, η οποία φυσικά και πάει πακέτο με τον κώδικα δεοντολογίας!!! όμως την ώρα που εμείς συζητάγαμε όλα αυτά ήδη είχε βγεί αυτή η απόφαση, και το θεωρώ απίθανο η κεντρική διοίκηση του ΟΕΕ να μην το ήξερε....Κανείς μας δεν πρέπει να πληρώσει το ΟΕΕ. Δεν μπορούμε να δεχτούμε με τα δικά μας τα λεφτά να εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, και να μας κρίνει και ως φοροφυγάδες από πάνω...
image description ΜΠΙΛΛΥ | Οκτωβρίου 9, 2012 1:23 μ.μ. | Reply
@ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΗΜΟΥΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.
ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ,ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΜΜΙΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο