Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο σενάριο - Προς κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες

Πρόταση για την επιβολή ενός ελάχιστου φόρου 1.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες με ταυτόχρονη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των 500 ευρώ εξετάζεται στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συμπληρωθεί το φορολογικό πακέτο των 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που έχει συζητηθεί στο υπουργείο προβλέπει την αντικατάσταση του σημερινού τέλους επιτηδεύματος των 500 ευρώ με έναν ελάχιστο ετήσιο φόρο επιτηδεύματος 1.000 ευρώ. Μάλιστα, η πρόταση προβλέπει ότι ο ελάχιστος φόρος θα συμψηφίζεται με τον φόρο εισοδήματος που θα προκύπτει από την εφαρμογή του ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% στο συνολικό καθαρό εισόδημα κάθε ατομικής επιχείρησης και κάθε ελεύθερου επαγγελματία.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο φόρος εισοδήματος που αναλογεί για τον ελεύθερο επαγγελματία είναι χαμηλότερος των 1.000 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα πληρώνει συνολικό φόρο 1.000 ευρώ. Στην περίπτωση που ο φόρος είναι μεγαλύτερος των 1.000 ευρώ, τότε ο ελεύθερος επαγγελματίες – επιτηδευματίας θα καταβάλλει μόνον τον φόρο που προκύπτει.

Το επιχείρημα που προβάλλουν οι εισηγητές της συγκεκριμένης πρότασης είναι ότι με την επιβολή ενός «κεφαλικού» φόρου το Δημόσιο θα διασφαλίσει τα φορολογικά έσοδα που ενδέχεται να χάσει από την αύξηση της φοροδιαφυγής που θα προκαλέσει η επιβολή φόρου 35% από το πρώτο ευρώ στο καθαρό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων. Αυτό που φοβούνται στο υπουργείο Οικονομικών είναι ότι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους θα επιδιώξουν να μειώσουν ακόμη περισσότερο τα καθαρά εισοδήματά τους, αποφεύγοντας να εκδώσουν αποδείξεις ή καταχωρώντας ανύπαρκτες δαπάνες στα βιβλία τους, ώστε να αποφύγουν την πληρωμή των πολύ μεγάλων ποσών φόρου εισοδήματος που θα προκύπτουν πλέον από την επιβολή του συντελεστή 35% στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα.

Με την επιβολή του ελάχιστου ποσού φόρου των 1.000 ευρώ εκτιμάται, δηλαδή, ότι θα διασφαλιστεί η είσπραξη «τετραψήφιου» ποσού φόρου εισοδήματος ακόμη κι από μικρομεσαίους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες με ατομικές επιχειρήσεις, οι οποίοι θα δηλώσουν ετήσια καθαρά εισοδήματα χαμηλότερα των 3.000 ευρώ. Επιπλέον, με το μέτρο αυτό, θα διασφαλιστεί η είσπραξη φόρου εισοδήματος 1.000 ευρώ ακόμη κι από επιτηδευματίες που θα δηλώνουν μηδενικό εισόδημα ή ζημιές.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι η επιβολή ενός ελάχιστου φόρου επιτηδεύματος συμψηφιζόμενου με τον φόρο εισοδήματος ισχύει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Αυστρία επιβάλλεται ετήσιος ελάχιστος φόρος 1.900 ευρώ σε κάθε επιχείρηση και ελεύθερο επαγγελματία, με τη μορφή ενός ετήσιου τέλους άσκησης επαγγέλματος.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description NOSOKOMEIA | October 3, 2012 5:46 AM | Reply
h aystria exei nosokomeia sxoleia kai astynomia kai kratos kai fysiko aerio (ti eipa...) etsi na plirosoume kai 2000 euro
image description Auditor | October 3, 2012 7:21 AM | Reply
Γιατί τα δημοσιεύετε αυτά; για να μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι;
image description geo 1821 | October 3, 2012 9:35 AM | Reply
1.000, 00 θα τα παρεις σιγουρα....!!!!!!!!!!!!!!!!
image description mantalena123 | October 3, 2012 9:44 AM | Reply
Γιατί στην Αυστρία έχουν συντελεστή φορολόγησης 35%?
image description Your name | October 3, 2012 9:49 AM | Reply
http://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Austria
image description ΟΡΑΜΑ_ΘΕΛΟΥΜΕ_ | October 3, 2012 9:14 AM | Reply
να πληρωσουμε όλοι από 2 χιλιαρικα αλλά να μας πουνε 1/1/2014 π.χ. αλλάζει το τοπίο.
Οτι π.χ. σε 2 ή 3 χρόνια θα σταματησουν οι μειωσεις μισθων ,ΔΕΝ θα αυξηθουν οι εισφορες ΟΑΕΕ, θα σταθεροποιηθει η οικονομία κλπ.
Να έχω ένα όραμα τουλάχιστον.Τωρα που πάμε ξέρει κανείς?
image description M | October 3, 2012 9:15 AM | Reply
NTΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ!
ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ Η ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ?
ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ? ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΑΛΙΟΓΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ....
image description zacalys | October 3, 2012 9:42 AM | Reply
Σας ειχε απομεινει ελπίδα κ/ "Μ"???
image description miltos | October 3, 2012 9:58 AM | Reply
Τα δίνουμε όλα στο κράτος για να πληρώνει τους άχρηστους (Βουλευτές, Διοικητές, Γραμματείς, Δικαστικούς, και γενικά αυτούς που ασκούν Δημόσια Διοίκηση......) και εάν περισσεύει τίποτα θα μας το δίνουν με την μορφή του επιδόματος...... 300,00 το μήνα....... ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΕΣ............ Δεν είστε σε θέση να κάνετε τα αυτονόητα, όλα αυτά που έκαναν όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι, ΖΩΑ.
image description nikosbook | October 3, 2012 9:25 AM | Reply
akoma kai zimies na exoyme tha plironoyme 1000 eyro apo poy tha ta broyme na ta plirosoume,afoy den exoyme kerdi??
image description PROAKIS | October 3, 2012 9:43 AM | Reply
το καταλαβαίνουν και αυτοί ότι με 35% θα αυξηθεί η φοροδιαφυγή!!!!

άρα δεν το βάζετε για να αυξηθούν τα έσοδα?

τότε γιατί? μήπως για να μαζευτούν ΟΛΑ σε 5-6 μεγάλα σχήματα ? και καλά οι ξένοι κάνουν αυτό που τους συμφέρει ,εσείς εδώ τι κάνετε?

Στην Αυστρία που λέτε,υπάρχουν πολλές μικρές επιχειρήσεις και δεν τις φορολογούν παραπάνω από τις πολυεθνικές για αυτό υπάρχουν. Ο δε ελάχιστος φόρος κλιμακώνεται πχ. ΟΕ 1 χιλ.,ΕΠΕ 5 χιλ.,ΑΕ 10 χιλ.

Α ξέχασα θέλετε μεγάλες εταιρείες γιατί αυτές δεν φοροδιαφεύγουν ,απλά που και που τραβάνε 2-3 τιμολόγια τριγωνικά και κλέβουν μόνο από αυτά τα 3-σια όλων των μικρών και τα πάνε αυτούσια έξω.
Και σεις κοιμάστε ήσυχοι.

Οταν οι μικροί αποτελούν το 90% της ελληνικής οικονομίας και σας βάζουν να ψηφίζετε τέτοιους νόμους ,μάλλον για μακάκες σας έχουν κόψει.

Δικαιολογία δεν υπάρχει,όποιος διαφωνεί ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ.
image description Ναι Σε Ολα | October 3, 2012 11:00 AM | Reply
Το αντίθετο μάλιστα απο 200 επιχειρήσεις με το μεγαλύτερο τζίρο οι 91 δηλ 45% παρουσιάζουν ΖΗΜΙΕΣ.
image description Panos | October 3, 2012 9:50 AM | Reply
Τελικά νομίζω ότι μόνο αυτά τα € 1.000,00 θα πάρουν τελικά απ' όλους και ως δια μαγείας θα δούνε αυτό που βλέπει όλος ο άλλος απλός λαός.... ότι για ακόμη μια φορά έκαναν την μ.....κία τους και δεν θα τους φτάνουν ούτε για καραμέλες....!!!!!
image description Marioss | October 3, 2012 9:16 AM | Reply
Αναρωτιέμαι αν το Υπουργείο Οικονομικών έχει παράθυρα??
Τα στελέχη του Υπουργείου έχουν κάνει καμία βόλτα στην πραγματική αγορά ή τους έχουν σε μπουντρούμια για να κάνουν αριθμητικούς υπολογισμούς??
image description X | October 3, 2012 4:45 PM | Reply
ANEY ΛΑΔΙ ΜΗΔΕ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ 1962 ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΤΟΤΕ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ "ΕΡΕΨΕ" ΣΤΟ ΞΥΛΟ.
ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΥΠΟΝΟΟΥΣΕ "Ο ΠΟΙΗΤΗΣ


image description nikos | October 3, 2012 9:16 AM | Reply
καλα δεν υπαρχει! σου λενε ξερουμε οτι με το 35% θα φοροδιαφευγουν ολοι αλλα εμεις θα το βαλουμε ετσι και αλλιως. τοτε τι το βαζεις ρε τενεκε? βρες ενα αλλο τροπο πιο δικαιο και πιο αποτελεσματικο. και τι πατεντα ειναι αυτη να πληρωνεις ντε και καλα 1000 φορο? εχω ΟΕ & ΕΕ που ειναι ανενεργες και εχουν 0 εσοδα το χρονο. θα πληρωσουν και αυτες το χιλιαρικο. μια ατομικη που ανοιξε φετος και ειναι λογικο να εχει ζημιες καθως ειχε τα εξοδα να στησει το μαγαζι και να το γεμισει εμπορευμα θα πληρωσει και αυτη? μισθωτος πχ προγραμματιστης που παραλληλα εχει μια ατομικη για να βγαζει κατι εξτρα και κοβει 3-4 τιμολογια το χρονο και πραγματικα βαζει ελαχιστα απο την επιχειρηση και αυτος χιλιαρικο? αντε γεια
image description trapezokomos | October 3, 2012 9:02 AM | Reply
τι μετρα της ντροπής ειναι αυτα;αντι να χτυπήσετε τη φοροδιαφυγη αχρηστοι,καταφευγετε σε τετοιες αηδιες.ποτε θα απλοποιηθει αυτο το κωλοφορολογικο συστημα πια;ρε δωστε κινητρο στον κοσμο να παιρνει αποδειξεις και αφηστε τις χαζομαρες.το εχω ξαναπει 100 φορες.δωστε ενα 3% επι των αποδειξεων δαπανων ανεξαρτητου υψους ως μειωση φορου στον κοσμο και να δεις πως θα ζηταει την αποδειξη του 1 ευρω.ετσι μονο χιλιαδες αδικιες γινονται και βαζετε ταφοπλακα σε επιχειρησεις.δηλαδη κυριοι καποιος που εχει μια εποχιακη επιχειρηση και λειτουργει 2-3 μηνες το καλοκαιρι και βγαζει στην καλυτερη περιπτωση 5000 ευρω θα δινει 1000 ευρω ελαχιστο φορο.και εχοντας και τον οαεε να παραμονευει;για ποιο λογο να δουλευει αυτος ο ανθρωπος;θα βαζετε 35% φορο σε μια αγορα που υποφερει απο τις επιταγες και τα βερεσεδια (και τα "πιστόλια");;;σε μια αγορα που δεν κυκλοφορει ουτε ευρω σε ρευστο θα παιρνετε σχεδος τα μισα απο οτιδηποτε κινειται;ετοιμαστειτε για τρελα πραγματα κυριοι...
image description Trip_Accountant | October 3, 2012 10:31 AM | Reply
...Στην Αυστρία επιβάλλεται ετήσιος ελάχιστος φόρος 1.900 ευρώ σε κάθε επιχείρηση και ελεύθερο επαγγελματία, με τη μορφή ενός ετήσιου τέλους άσκησης επαγγέλματος...

Εντάξει τότε...και ευχαριστημένοι να είμαστε τότε αφου θα πληρώνουμε μονο 1.000 ευρώ.

παρνω πισω σχολιο μου για σε άλλο ποστ για ειρήνη και να μην τσιμπαμε που μας βάζουν να πλακωνόμαστε μεταξύ μας.


image description Ο γράφτα και κλάφτα | October 3, 2012 10:59 AM | Reply
Στην Αυστρία κύριοι των μεγάλων γραφείων και των κολλαριστών πουκάμισων (χαρτογιακάδες) υπάρχει κάτι που λέγεται ανάπτυξη (λέξη άγνωστη στο Ελλαδιστάν εδώ και 2-3 χρόνια). Ακόμη δεν υπάρχουν δαπάνες του κράτους για την εξυπηρέτηση των ημετέρων και της συντήρησης της σχέσης δημοσίου υπαλλήλου - πολιτικού. Αν ψάχνεται λοιπόν για ζεστό χρήμα ώστε να μπαλώσετε τις τρύπες που έχουν ανοίξει οι προιστάμενοί σας ρίξτε μια ματιά εδώ (http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/98/df/c0/98dfc0ff7aa878764094369b82f73e8368a0bc59/application/pdf/%CE%9A%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3+%CE%A5%CE%A0%CE%97%CE%A1%CE%95%CE%A3%CE%99%CE%95%CE%A3.pdf). Λεφτά υπάρχουν!!!!!!!!!!!
image description PANOLIASKOS JOHN | October 3, 2012 10:49 AM | Reply
Να αφήσουν την Αυστρία οι κ.κ. του Υπουργείου Οικονομικών και να μας πουν τι γίνετε στην Ουγκάντα, γιατί Ουγκάντα μας καταντήσανε.......
image description TZO | October 3, 2012 10:42 AM | Reply
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παραδοχή απο μέρος του υπουργείου οτι με το 35% η φοροδιαφυγή θα πάρει ανεξελεγκτες διαστάσεις.Αρα οι άνθρωποι έχουν επαφή με την πραγματικότητα.Αλλα σου λέει καλύτερα να δηλώνει 10000 και να του παίρνω τα 3500 (εξαφανίζοντας ταυτοχρονα κάθε αφορολογητο και φοροαπαλλαγή) παρά να μου δηλώνει 20000 και στο τέλος να εισπράτω 2000 με το ζόρι.Κοινώς συμπεραίνω οτι πιθανότητα ελέγχου πλέον έχει εκμηδενιστει.Μέσα στο 35% έχει υπολογιστεί η απώλεια της φοροδιαφυγής οποτε τώρα θα παίζουμε κλεφτοπόλεμο και "μαγειρέματα" για να δουμε ποιος θα αναδειχθεί "MasterChef"...
image description ΝΙΚΟΣ | October 3, 2012 10:07 AM | Reply
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ "ΛΟΥΚΕΤΑ" . ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ . . .
ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ .
image description V | October 3, 2012 10:03 AM | Reply
OI MEGALES ETAIREIES DINOYN KAI MIZES OI MIKRES TI DINOYN KAI 8ELETE IDIA METAXEIRISH??????
image description poulpoul | October 3, 2012 10:38 AM | Reply
Θα απαντήσω με την παρακάτω σατιρική σκηνή....

http://www.youtube.com/watch?v=1rYsQogTw44&feature=player_detailpage#t=27s
image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | October 3, 2012 11:30 AM | Reply
ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ , ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ.....
ΤΙΤΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ < ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ >
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ.).
ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ, ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.
ΜΕΤΑ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....<ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΦΟΡΟΥ 1.000 ΕΥΡΩ > ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ !!!
ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΣΑΝ <ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ>
ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΝ <ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ > ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ... ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ (ΦΥΤΑ ΤΥΠΟΥ BIG BROTHER ....)
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ, ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ...ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΟΛΑΚΕΙΑ
ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
image description ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ | October 3, 2012 11:46 AM | Reply
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΛΕΟΝ.
image description Κωνσταντινος | October 3, 2012 11:30 AM | Reply
Σχετικά νεος στο λογιστικό επαγγελμα. Κανω μια προσπάθεια με το γραφειο μου, με στηρίζει η οικογενεια μου στα πολυ μεγαλα εξοδα. Εγω με αυτη την προσπαθεια μου, στηριζω την οικονομια καταναλώνοντας και στηριζω και το ασφαλιστικο συστημα πληρωνοντας λεφτά που ειναι πεταμένα ουτως η αλλως. Με ενα τετοιο μέτρο, πραγματικά θελουν να με τελειώσουν.... εμενα και οσους ολους ακομα δεν εχουν ορθοποδήσει. Περαν αυτου ειναι τουλάχιστον ηλιθιο να φορολογεις καποιον που εμφανιζει ζημιες.... Πως ειναι δυνατον απο το ΜΗΔΕΝ να παρεις κατι? Εφοσον δεν δεχονται καν τον λογιστικο προσδιορισμο κερδων-ζημιων... μηπως να καταργηθει εντελως η λογιστικη επιστημη και να μας λενε απευθείας ποσα τους λειπουν να τους τα πληρωνουμε?

Αν το κλεισω το ρημαδί το κράτος τι θα εχει να λαμβανει απο εμενα?

Τεσπα, οπως και να εχει, οχι για 1000, αλλα ακομα και για 1 ευρω ειμαι διατεθειμένος να παω στα δικαστήρια. Αυτα δεν προκειται να τα λαβουν απο εμενα με κανενα τροπο. Πρωτα θα πρεπει να μπορω να ζησω εγω, για να λαβουν κατιτις και αυτοι.
Στην χειροτερη, μετακομιση σε καποια αλλη χωρα. Ουτε τσακιστο ευρω ομως κεφαλικου φορου στους αλητες.
image description TazSalonika | October 3, 2012 11:56 AM | Reply
Ο τιτλος λεει "Νέο σενάριο - Προς κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες" - Να και ενα καλο νεο σκεφτηκα! Τι ηθελα και διαωασα το υπολοιπο!!!!
image description ΥΠΟΜΟΝΗ | October 3, 2012 12:51 PM | Reply
ΥΠΟΜΟΝΗ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ.
ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.

"Θα βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δε θα προλάβουν να τους εισπράξουν, γιατι θα γίνει πόλεμος": ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ 18ος ΑΙΩΝΑΣ

ΑΛΛΑ ΔΕ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ,.... ΜΗΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ, ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.

ΥΠΟΜΟΝΗ.
image description Γέροντας Παστίτσιος | October 3, 2012 12:08 PM | Reply
Πες τα τέκνον μου!
image description Καλή χώνεψη γέροντα | October 3, 2012 2:09 PM | Reply
Πρόσεξε μη βαρύνεις με το παστίτσιο, διότι το 1000ρικο του φόρου θα σου πέσει ήδη δυσκολοχώνευτο...
image description Κρατική μαστρωπία | October 3, 2012 1:57 PM | Reply
Η κρατική μαστρωπία διαιωνίζεται. Ανεγκέφαλοι κάνατε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες κλέφτες για να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους, οδηγώντας στη διάβρωση της κοινωνίας, την εξάλειψη της φορολογικής συνείδησης. Επιχειρείτε αυτή τη στιγμή να εξαλείψετε από το χάρτη τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες των 6 χιλιάδων ευρώ. Ανεγκέφαλοι, το ελεύθερο επάγγελμα και κυρίως οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες αποτελούν τη λύση στην ανεργία γιατί θέλετε να τους διαγράψετε από το χάρτη; Μήπως έχουμε λάθος κυβέρνηση πάνω; Μήπως στηρίζετε το κεφάλαιο; Μήπως έρχεται η ώρα σας;
image description Nomadas | October 3, 2012 2:37 PM | Reply
Και αντί αυτών ποιός; Ο Τσίπρας που εκπροσωπεί πλέον όλους τους κρατιστές του συστήματος; Στον οποίο βρήκαν ζεστή αγκαλιά όλοι οι κρατικοδίαιτοι καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές του δημοσίου. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ!!!! Το είχε πει κάποτε ο Σαββόπουλος και έπεσαν να τον φάνε.
image description AFRODITE70 | October 3, 2012 1:21 PM | Reply
ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ .ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ.ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΤΕ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΑΧΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΤΟ "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΤΟΟΟΟΣΟ ΛΙΓΟ.ΚΑΤΑΤ΄ΑΛΛΑ ΠΑΥΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ.ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ 1000,00ΕΥΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ.ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕ............
image description J | October 3, 2012 2:33 PM | Reply
Γιατί καθόμαστε ακόμη και τους ακούμε δεν καταλαβαίνω.......αλλά ξέχασα οι σύλλογοι μας κάνουν την πάπια για ακόμη μια φορά.
image description Μαρία | October 3, 2012 2:02 PM | Reply
Το τραγικό για μένα είναι το 35%.Το χιλιάρικο έτσι κι αλλιώς θα το δίναμε..με μόλις 3000 ευρώ κέρδη.
image description NO MONEY NO HONEY | October 3, 2012 3:37 PM | Reply
Πραγματικά μην καθεστε και τσακώνεστε κάθε μέρα εδώ στο taxheaven. Η εξήγηση είναι απλή. ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΟΣ. Καθεστε και κοιτάτε τα προβλήματα του κλάδου σας και έχετε χάσει όλο το δάσος. Η οικονομία της χώρας ήταν βασισμένη στα έργα του Δημοσίου, στην κατανάλωση, στις εισαγωγές, στη διαφθορά με ελάχιστη παραγωγή και στη φοροδιαφυγή. Μεσα σε αυτό το περιβάλλον σαν μανιτάρια φύτρωναν και πόσα λογιστικά γραφεία με ποιους πελάτες?? Σουτιέν, σόβρακα, είδη δώρων, παπλώματα, ρουχα εισαγωγής, καταναλωτικά αγαθά και λοιπές @@@ μπλέ. Οι πιο προχωρήμενοι έκαναν και χοντρές δουλειες (λαδωμα εφοριακών, εκβιασμός μικρομεσαίων επιχειρηματιών, κλπ κλπ κλπ). Το πρόβλημα ειναι οι φόροι ή οτι το μοντέλο της οικονομίας κατέρρευσε? Και μηδεν φόρο να είχατε σε 1 -2 χρόνια θα τελειωσουν και οι πιο κερδοφόροι. Γιατι? Γιατί η Ελλάδα για τις χρηματοαγορές έχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Δεν υπάρχει χρήμα να κινησει όλη αυτην την τραβεστί οικονομία που τοσοι και τόσοι επιτήδιοι βρήκαν την ευκαιρία να σηκώσουν κεφάλι. ΤΕΛΟΣ δεν υπάρχουν ΛΕΦΤΑ. Και όσοι εγκληματίες πολιτικοί εμφανίζονται τώρα (ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος, ΧΑ) και ταζουν οτι θα αποκαταστήσουν τις αδικίες είναι απείρως χειρότεροι απο τους προηγουμενους που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατασταση. Και μιλάει ο αρχηγός των καταλήψεων και μαρτυρας υπεράσπισης της 17Ν Αλέξης και τάζει λεφτα ενω και ο ίδιος ξερει οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Και ομως οι απιστευτοι Ελληνάρες τον ακολουθουν. Anyway.....τι γινεται απο δω και πέρα? Ιδιωτικοποιήσεις και ότι επένδυση μπορεί να γίνει απο Μεγάλες εταιρείες μπας και έρθει κανα κεφάλαιο και ανοιξει καμια θέση εργασίας. Τιποτα το προσωπικό με τους ελευθερους επαγγελματίες.....απλά άνθισατε και κονομισατε πάνω σε μια φούσκα που έσκασε.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την εξαιρετική συμβολή στα οικονομικά δρώμενα, βλέπε υπερκατανάλωση, της τραπεζικής μαφίας (αδιάκριτος προσηλυτισμός αρχικά και μετά πλήρης καταπάτηση της ιδιωτικής ζωής σε υπέρτατο βαθμό, κατασχέσεις, άδειασμα τραπεζικών λογαρισμών μέχρι το τελευταίο ευρώ δικαιούχων και συνδικαιούχων) που με το αζημίωτο (ανατοκισμούς και ετήσια επιτόκια της τάξης του 21-23%) συνέβαλε στην κατάσταση που ζούμε σήμερα, επιδιώκοντας μόνον την τυφλή κερδοφορία της ιδίας που άγγιζε το 200-300% ετησίως σε βάρος του Ελληνικού λαού, με την πλήρη συγκάλυψη του κράτους, επί μια και πλέον δεκαετία. Οφείλουμε να μην ξεχνάμε κάποιους συντελεστές τους δράματος.
image description egw | October 3, 2012 3:38 PM | Reply
Σε διάψευση των πληροφοριών περί επιβολής φόρου 1.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες προχώρησε το μεσημέρι το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου που μίλησε στο in.gr, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της εισφοράς των 500 ευρώ που επιβαρύνει σήμερα τη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογούμενων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο πλαίσιο της εναρμόνισης του τρόπου φορολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, και καθώς θα καταργηθεί το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα θεσπιστεί η δυνατότητα οι επιτηδευματίες να μπορούν να έχουν ωφέλη από αποσβέσεις ή εγγραφή επισφαλειών, προκειμένου να πληρώνουν λιγότερο φόρο.
image description kos | October 3, 2012 3:17 PM | Reply
Αν ισχύει αυτό που διαβάζω, λέει επιγραμματικά ότι περνάμε ένα μέτρο το οποίο δεν θα έχει αποτέλεσμα γιατί όλοι θα "κλέβουν", αλλά δεν μας πειράζει αρκεί να μας δώσουν 1 χιλιάρικο. Δηλάδή ΚΛΕΨΤΕ με τις ευλογίες μας αλλά δώστε μας κατιτίς...!
image description ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ | October 3, 2012 4:23 PM | Reply
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΩ 2 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΙΓΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ, ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
image description παλαιο-Ελληνας. | October 3, 2012 7:11 PM | Reply
NO MONEY... o κλασικός ο κοπρίτης ο νεοφιλελεύεθρος και ως συνήθως μετά Χριστόν προφήτης!!

ποιές αγορές,ποιές ιδιωτικοποιήσεις και ποιές μεγάλες εταιρείες και θέσεις εργασίας?΄

άμα δεν στρώσουμε κώλο μόνοι μας ,χέστα και άστα. και φυσικά στροφή στην παραγωγή από τα πιό απλά ΄για αρχή.

ξέρω τι θα πεις...σιγά τώρα μην ασχοληθούμε με την γεωργία και τα παντελόνια?

Ναι από τα απλά,γιατί θα έλθει η κατάρρευση του αερο-μοντέλου και δεν θα έχουμε τίποτα να φάμε ,πόσο μάλλον αν ξεπουλήσουμε και κρατικά μονοπώλια!!!

Αχ μάθατε στο κοπριταριό και δύσκολα θα ξυπνήσετε. Οταν όλοι προσπαθούν να γίνουν ανταγωνιστικοί σε ποιόν θα πουλάνε στον Αρη?
image description NO MONEY NO HONEY | October 4, 2012 9:35 AM | Reply
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, άλλα δεν ήμουν ούτε ξέρω τι είναι νεοφιλελεύθερος. Άνηκα πάντα σε αυτην την κατηγορία που λέγονται αναποφάσιστοι και ψήφιζα πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον οπως το αντιλαμβανόταν το δικό μου φτωχό και αφελές μυαλό. Πρακτικές λύσεις αναζητούσα πάντα. Και το φτωχό μου μυαλό λέει ότι η πώληση (δεν παίζω με λέξεις τυπου αξιοποιηση, εκμετάλευση και λοιπα) του Ελληνικού θα άνοιγε θέσεις εργασίας σε 30.000 άτομα και θα έτρωγαν ψωμί και καποια άλλα δεκάδες επαγγελματα (μεσα σε αυτό και λογιστές). Αλλά όχι...εμείς δεν πουλάμε δημόσια περιουσια. Ξέρεις τι πολλά προσφέρει μια έκταση που κάθεται και σαπίζει??? Δεν θα ξεπουλήσουμε την Ελλάδα στους καπιταλιστές. Όσο για την αγροτική παραγωγή φίλε μου και γω έχω καταγωγή από χωριό και μάλιστα απο την πιο παραγωγική περιοχή της Ελλάδας. Αν ξέρεις τι βγάζει η Τριφυλλία Μεσσήνιας θα καταλαβεις τι εννοώ. Λυπάμαι φίλε μου αλλά δεν εμπιστεύομαι τους συμπατριώτες μου. Όταν το μονο που του νοιάζει είναι η επιδότηση και πουλάμε το καλύτερο λάδι της χώρας στην Ιτάλια...λυπάμαι αλλά πρέπει την διαχείρηση να την πάρουν αδιστακτοι καπιταλιστές τεχνοκράτες να βάλουν το λάδι μας σε μικρά ντιζαινάτα μπουκαλάκια και να τα πουλάμε μαζικά σε όλον τον κόσμο. Μας έφαγε το αριστεριλικι στην Ελλάδα. Δεν φτάνει ο χώρος για να σε πάω και σε άλλα παραδείγμα ακραίας βλακείας στην Ελλάδα. (Τουρισμός, Κρουαζέρια κ.α.) ¨Οσο για το μετά-Χριστόν προφήτης κρίμα που δεν γνωριζόμασταν πιο πριν να σου κάνω κύρηγμα. Λυπάμαι αλλά τώρα είναι αργά για δάκρυα...το μανικιούρ/πεντικιούρ τελειωσε!!
image description tONI | October 4, 2012 9:02 AM | Reply
Πες τα ρε "No money no honey"! είμαστε κ πατριώτες..! Όταν οι αριστερούληδες σταματήσουν να έχουν επιχειρήματα, κολλάνε την ταμπέλα του νεοφιλελεύθερου κ τελείωσε εκεί η κουβέντα. "Ταμπέλες, ταμπέλες.. το όπλο του συστήματος.." ΑΑ.. κ φίλε "παλαιο-έλληνα".. που 'σαι.. Υπήρχαν πολλοί "γραφικοί" που φώναζαν χρόνια τώρα για τα όργια στην Ελλάδα.. Που γινόταν πάρτυ γύρω τους κ αυτοί στο όνομα της ηθικής κρατούσαν χαρακτήρα. Για ποιους μετά Χριστών προφήτες μας μιλάς τώρα??
image description ΕΝΑΣ | October 3, 2012 10:08 PM | Reply
ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ Η ΕΤΣΙ ΠΕΤΑΤΕ ΜΙΑ Μ@@@@@ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ. ? ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ 1000 !!! ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο