Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παραβατικότητα 50% διαπίστωσε το Σ.Δ.Ο.Ε. στα ενεχυροδανειστήρια - Οι κρυφές χρεώσεις

 Παραβατικότητα στις μισές επιχειρήσεις ενεχυροδανειστηρίων διαπίστωσε το ΣΔΟΕ μετά από τους πρώτους ελέγχους που πραγματοποίησε στο συγκεκριμένο κλάδο. Πώς αυξάνονται οι επιβαρύνσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονονικών, σε 175 ανέρχονται τα ενεχυροδανειστήρια και σε 97 οι επιχειρήσεις αργυραμοιβών που έκαναν έναρξη εργασιών στις αρμόδιες ΔΟΥ έως και την 31.7.2012.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής 100 επιτηδευματίες, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου δράσης του ΣΔΟΕ, στους οποίους παρατηρήθηκε παραβατικότητα σε ποσοστό 50%.

«Κύριο έργο του ΣΔΟΕ, εκτός των άλλων, είναι η αποκάλυψη και η καταπολέμηση των εστιών οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης φοροδιαφυγής», σημειώνει επίσης στην απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών.

Ειδικότερα, αναφέρεται στους προληπτικούς ελέγχους εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας και τους προσωρινούς φορολογικούς ελέγχους, ιδίως στους παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους, με έμφαση στο ΦΠΑ, την έρευνα, τον εντοπισμό και την καταστολή φορολογικών παραβάσεων ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), οι παράνομες χρηματιστηριακές και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και γενικά οι απάτες σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι κρυφές επιβαρύνσεις

Πριν από λίγο καιρό το υπουργείο Ανάπτυξης είχε παρουσιάσει στοιχεία για τις χρεώσεις και επιβαρύνσεις που επιβάλουν τα ενεχυροδανειστήρια, οι οποίες μπορεί να φτάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα παραδείγματα που παρουσιάστηκαν, με την ενεχυρίαση ενός αυτοκινήτου αξίας 5.000 ευρώ, ο ιδιόκτητης του μπορεί να δανειστεί κατά ανώτατο όριο 2.500 ευρώ.

Για τον πρώτο μήνα ο δανειολήπτης καλείται να πληρώσει τόκο 19 ευρώ, ασφάλιστρα 38 ευρώ, φύλαξη 38 ευρώ, πάρκινγκ 200 ευρώ και έξοδα φακέλου 150 ευρώ.

Αν ο δανειολήπτης θέλει να αποπληρώσει το δάνειο στον πρώτο μήνα θα πρέπει να επιστρέψει 2.944 ευρώ, δηλαδή η ετήσια πραγματική επιβάρυνσή του θα ανέλθει σε 17,75%.

Αν η αποπληρωμή γίνει στον τρίτο μήνα, το ποσό που πρέπει να επιστραφεί διαμορφώνεται στα 3.531 ευρώ και η ετήσια επιβάρυνση στα 41,25%.

Αν αποφασίσει να κρατήσει το δάνειο για 12 μήνες, το κόστος σε ετήσια βάση φτάνει το 147%, αφού ο δανειολήπτης θα κληθεί να επιστρέψει στο ενεχυροδανειστήριο το ποσό των 6.175 ευρώ.

Η αρχή του Συνηγόρου του Καταναλωτή μετά από καταγγερίες που δέχθηκε ερεύνησε το θέμα και απέστειλε τα στοιχεία που συγκέντρωσε στον αρμόδιο Εισαγγελία, στο ΣΔΟΕ και στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η λύση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ο κ. Σκορδάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, προέτρεψε τους καταναλωτές να προτιμούν το ενεχυροδανειστήριο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο δέχεται αντικείμενα αξίας 5.000 ευρώ και άνω ως ενέχυρα.

Σήμερα, το Ενεχυροδανειστήριο του ΤΤ παρέχει δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους σε πολίτες που απέχουν από τον τραπεζικό δανεισμό και έχουν ανάγκη άμεσης ρευστότητας.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παρέχει χαμηλότοκα δάνεια με ενέχυρο αντικειμένων μέσω των ενεχυροδανειστηρίων:

1. Αθηνών (Σοφοκλέους 2, τηλ. 210-3704057/58/55 και 2103704777/4823)
2. Θεσσαλονίκης (Αιγαίου 104 Καλαμαριά τηλ: 2310-412311).

Ύψος Δανείου μέχρι 5.000 ευρώ
Επιτόκιο 6%
Επιβαρύνσεις 4%
 
Πηγή Moneyonline.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description elezia | Οκτωβρίου 3, 2012 11:42 μ.μ. | Reply

Είπαν: " Η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο μέσα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική. "
Albert Camus
Ωραια τωρα θελω να βαλω τοσα παπακια αλλα τεσπαν ...........................ΡΕ ΑΓΥΡΤΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΕΝΕΧΥΡΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΤΤ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ .

ΕΛΕΝΗ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο