Αποτελέσματα live αναζήτησης

Καμία αγοραπωλησία ακόμα στα νεόδμητα ακίνητα

22 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tην πρώτη αγοραπωλησία νεόδμητης οικοδομής με ΦΠΑ, 140 ημέρες από την ισχύ του νέου νόμου για τα ακίνητα, αναμένει το υπουργείο Οικονομικών, ....

Tην πρώτη αγοραπωλησία νεόδμητης οικοδομής με ΦΠΑ, 140 ημέρες από την ισχύ του νέου νόμου για τα ακίνητα, αναμένει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστώσει πώς λειτουργεί το νέο φορολογικό καθεστώς. Oπως ανέφεραν αρμόδιοι, παρατηρείται αμοιβαία αναμονή κυβέρνησης και αγοράς για το ποιος θα πραγματοποιήσει την «πρώτη κίνηση».
Η αγορά αναμένει να ολοκληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών η διαδικασία έκδοσης των ερμηνευτικών εγκυκλίων για κρίσιμα θέματα (αντιπαροχή, πρώτη κατοικία, Φόρος Αυτομάτου Υπερτιμήματος).

Από πλευράς υπουργείου τηρείται στάση αναμονής για να αξιολογηθούν τα όποια θετικά και αρνητικά σημεία, ώστε να εξελιχθούν ομαλά εφεξής οι σχετικές διαδικασίες. Είτε από πλευράς γραφειοκρατικής είτε –ακόμη περισσότερο– ουσίας, ιδιαίτερα για τη διασφάλιση ότι θα αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή. Eτσι, δεν αναμένονται βεβιασμένες κινήσεις, για την έκδοση της κυριότερης εγκυκλίου που εκκρεμεί. Oπως τονίσθηκε από οικονομικούς παρατηρητές στην ΕΞΠΡΕΣ, είναι προτιμότερη η σημειούμενη καθυστέρηση από τυχόν πρώιμες στρεβλώσεις.

Για το όλο θέμα, άρχισε προχθές σειρά συσκέψεων υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Α. Μπέζα.

Πηγή Express



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης