Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καμία αγοραπωλησία ακόμα στα νεόδμητα ακίνητα

Tην πρώτη αγοραπωλησία νεόδμητης οικοδομής με ΦΠΑ, 140 ημέρες από την ισχύ του νέου νόμου για τα ακίνητα, αναμένει το υπουργείο Οικονομικών, ....

Tην πρώτη αγοραπωλησία νεόδμητης οικοδομής με ΦΠΑ, 140 ημέρες από την ισχύ του νέου νόμου για τα ακίνητα, αναμένει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστώσει πώς λειτουργεί το νέο φορολογικό καθεστώς. Oπως ανέφεραν αρμόδιοι, παρατηρείται αμοιβαία αναμονή κυβέρνησης και αγοράς για το ποιος θα πραγματοποιήσει την «πρώτη κίνηση».
Η αγορά αναμένει να ολοκληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών η διαδικασία έκδοσης των ερμηνευτικών εγκυκλίων για κρίσιμα θέματα (αντιπαροχή, πρώτη κατοικία, Φόρος Αυτομάτου Υπερτιμήματος).

Από πλευράς υπουργείου τηρείται στάση αναμονής για να αξιολογηθούν τα όποια θετικά και αρνητικά σημεία, ώστε να εξελιχθούν ομαλά εφεξής οι σχετικές διαδικασίες. Είτε από πλευράς γραφειοκρατικής είτε –ακόμη περισσότερο– ουσίας, ιδιαίτερα για τη διασφάλιση ότι θα αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή. Eτσι, δεν αναμένονται βεβιασμένες κινήσεις, για την έκδοση της κυριότερης εγκυκλίου που εκκρεμεί. Oπως τονίσθηκε από οικονομικούς παρατηρητές στην ΕΞΠΡΕΣ, είναι προτιμότερη η σημειούμενη καθυστέρηση από τυχόν πρώιμες στρεβλώσεις.

Για το όλο θέμα, άρχισε προχθές σειρά συσκέψεων υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Α. Μπέζα.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο