Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την ερχόμενη Παρασκευή οι νέοι Κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών

Την ερχόμενη Παρασκευή οι νέοι Κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών


ΥΠΑΝ - Απολογισμός υλοποίησης εθνικών δεσμεύσεων διμήνου -
(Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2012)
 
Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών από την παρουσίαση του προγράμματος δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο των εθνικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, ανακοινώνονται τα βήματα που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής.
 
1. Ορίστηκαν συντονιστές για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
 2. Ολοκληρώθηκε το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και θα παρουσιαστεί μεθαύριο Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.
 3. Υπεγράφη από την ελληνική πλευρά η σύμβαση με τον ΟΟΣΑ για την αξιοποίηση της “εργαλειοθήκης” του Οργανισμού για τον ανταγωνισμό.
 4. Τελείωσε, μετά από πρόσκληση του υπουργείου, η πρώτη φάση της διαδικασίας για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, με την αποστολή των σχετικών επιστολών από επιχειρηματικές και καταναλωτικές οργανώσεις. Το υπουργείο ξεκινά χωρίς καθυστερήσεις την επεξεργασία τους.
 5. Τελείωσε η δημόσια διαβούλευση για την αγορανομική νομοθεσία και ανακοινώνονται την ερχόμενη Παρασκευή οι νέοι Κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.).
 6. Εγκρίθηκαν από το ΣτΕ και απεστάλησαν για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα Προεδρικά Διατάγματα για την αδειοδότηση επαγγελμάτων (υδραυλικοί, τεχνικοί βιομηχανίας, τεχνικοί καυσίμων και ψυκτικοί).
 7. Εστάλησαν στο ΣτΕ τα ΠΔ για τους ηλεκτρολόγους και τους πιστοποιημένους επιθεωρητές.
 8. Υπεβλήθησαν, την περασμένη Παρασκευή, στην ΕΕ οι προτάσεις για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.
 9. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Εθνικού Σχεδίου διευκόλυνσης των εξαγωγών, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.
 10. Εστάλησαν στο ΣτΕ τα ΠΔ για τη λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.
 11. Ολοκληρώθηκε, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, η κατάρτιση του πλαισίου πολιτικής για την αξιοποίηση και λειτουργία των αεροδρομίων και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου.
 12. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους για την επανεκκίνηση των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων.
 13. Εστάλησαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Υπουργικές Αποφάσεις για τον καθορισμό της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, όπως προβλέπει η Κοινοτική νομοθεσία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας αποκρατικοποίησης των ΕΛΤΑ.
 14. Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το χάρτη συχνοτήτων του ψηφιακού μερίσματος. Ακολουθεί η υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο