Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Δείτε επίσης

Πρόστιμο 1,27 εκατ. ευρώ σε εταιρία τροφίμων για παράβαση του νόμου περί ενδοομιλικών συναλλαγών

Η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης προχώρησε στην επιβολή προστίμου συνολικού ύψους € 1.277.303,34 στην εταιρεία ΚΡΑΦΤ ΦΟΥΝΤΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ για παραβάσεις του Ν3728/2008 περί ενδοομιλικών συναλλαγών.
 
Ο έλεγχος διενεργήθηκε στην εταιρεία με την επωνυμία, «Cadbury Ελλάς Ανώνυμη Εταιρεία Ζαχαρώδη Σοκολάτες» για την οικονομική χρήση του 2008. Η συγκεκριμένη  εταιρεία εντός του 2010 απορροφήθηκε από την ΚΡΑΦΤ ΦΟΥΝΤΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ η οποία και ανέλαβε τις υποχρεώσεις της.
 
H εξέταση της υπόθεσης ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε στα ελάχιστα χρονικά πλαίσια που απαιτούνται με βάση τη διεθνή εμπειρία (τουλάχιστον 8 μήνες), με την σύνταξη μίας πολυσέλιδης έκθεσης ελέγχου.
 
Η ελεγχόμενη εταιρεία υπέπεσε σε παραβάσεις που αφορούν:
 
•στη μη δήλωση ενδοομιλικών συναλλαγών
 
•στη μη επαρκή τεκμηρίωση ενδοομιλικών συναλλαγών και
 
•στη μη τήρηση της αρχής των ίσων αποστάσεων
 
Επίσης, τα συμπεράσματα του ελέγχου καθώς και το σύνολο των στοιχείων του φακέλου, πρόκειται να κοινοποιηθούν στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, λόγω της διαπίστωσης παράβασης της υποχρέωσης της παραγράφου 1 του άρθρου 26 του Ν. 3728/2008, για την εφαρμογή των διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας και την επιβολή των προβλεπόμενων φορολογικών κυρώσεων.
 
Για το θέμα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την επιβολή αυτού του προστίμου, η Πολιτεία στέλνει για μια ακόμα φορά ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Ότι θα συνεχίσει απαρέγκλιτα και χωρίς εκπτώσεις τον έλεγχο της αγοράς για αθέμιτες πρακτικές, παράλληλα με τις μεγάλες αλλαγές που προωθεί στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της.
 
Με ενέργειες όπως η σημερινή προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, διότι είναι ανεπίτρεπτο στη τωρινή, κρίσιμη για την Πατρίδα στιγμή, κάποιοι να φοροαποφεύγουν. Επιχειρούμε να εξαλείψουμε φαινόμενα όπως η αύξηση των τιμών καταναλωτή, η αύξηση του κόστους παραγωγής, η συρρίκνωση της φορολογικής βάσης κι η διόγκωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
 
Ευχαριστώ τα στελέχη του υπουργείου για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν. Συνεχίζουμε την προσπάθεια.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ | Οκτωβρίου 2, 2012 11:09 π.μ. | Reply
Τι λέει άραγε το Δίκαιο περί ενδοομιλικών συναλλαγών στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια........?γιατί εκεί θα καταλήξει μάλλον και πολύ φοβάμαι ότι θα επιβαρυνθεί και τα κερατιάτικα το Ελληνικό Δημόσιο.
image description DDD | Οκτωβρίου 2, 2012 11:42 π.μ. | Reply
Τελικά ποιος έκανε τον έλεγχο; Μήπως η Price;
image description !!!! | Οκτωβρίου 2, 2012 2:49 μ.μ. | Reply
το υπουργειο αναπτυξης εκανε τον ελεγχο. το γραφει ξεκαθαρα ;)

"Ευχαριστώ τα στελέχη του υπουργείου για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν. Συνεχίζουμε την προσπάθεια"
image description Ναι Σε Ολα | Οκτωβρίου 2, 2012 3:26 μ.μ. | Reply
ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΔΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο