Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πλήρης Εγχειρίδιο φοροελέγχων από το Υπουργείο Οικονομικών

Λεπτομερή κριτήρια για στοχευμένους και σε βάθος ελέγχους όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων εταιρειών και επιτηδευματιών καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών,...

Λεπτομερή κριτήρια για στοχευμένους και σε βάθος ελέγχους όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων εταιρειών και επιτηδευματιών καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου οι έλεγχοι να είναι απόλυτα κατηγοριοποιημένοι, να καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας και να δράσουν με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε η καταβολή των προστίμων να πραγματοποιείται σε πολύ ταχύτερους χρόνους.
Είναι η πρώτη φορά που θεσμοθετείται επισήμως ένα τόσο πλήρες εγχειρίδιο ελέγχου, το οποίο κωδικοποιεί όλες ανεξαιρέτως τις ελεγκτικές διατάξεις των φορολογικών νόμων της τελευταίας δεκαετίας που βρίσκονται ακόμη σε ισχύ.

Τα κριτήρια που εμπεριέχει έχουν να κάνουν τόσο με γνωστές μέχρι σήμερα επαληθεύσεις, όπως ο συντελεστής καθαρών κερδών, τα πιστωτικά υπόλοιπα ΦΠΑ, η απώλεια βιβλίων, αλλά και με καινοτομικούς παράγοντες όπως η νομιμότητα της σύστασης εταιρείας, ο έλεγχος των κοινοπραξιών, η αξιοποίηση τραπεζικών στοιχείων για διασταυρώσεις ακόμη και οι παρατηρήσεις ορκωτών λογιστών.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο