Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έκκληση αγωνίας από τις φαρμακοβιομηχανίες - Ο σύνδεσμος ζητεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ως μάννα εξ ουρανού περιμένουν τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ οι φαρμακοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αποπληρωθεί μέρος των χρεών του Δημοσίου προς τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι να εκταμιευθεί το ποσό αυτό από τους δανειστές μας προς την Ελλάδα, με την ελπίδα ότι θα έχουν λαμβάνειν έστω και ένα μικρό μέρος από αυτά τα χρήματα.
 
«Ακόμα όμως και αν πάρουμε τη δόση, τίποτα δεν είναι σίγουρο ότι θα μπουν λεφτά στα ταμεία μας», δηλώνει στέλεχος παραρτήματος μεγάλης πολυεθνικής και προσθέτει ότι «έχουμε να πάρουμε μετρητά από το 2006 καθώς τα υπόλοιπα τα έχουμε αποπληρωθεί σε κουρεμένα ομόλογα».
 
Το πρόβλημα είναι μεγάλο και το αντιμετωπίζουν τόσο εγχώριες βιομηχανίες από το χώρο του φαρμάκου όσο και οι εν Ελλάδι θυγατρικές πολυεθνικών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας τέτοιας θυγατρικής στην οποία η μητρική έχει θέσει όριο ανοίγματος τα 150 εκατ. ευρώ και το ποσό αυτό βρίσκεται ήδη στα 149 εκατ. ευρώ. «Την επόμενη εβδομάδα θα ξεπεράσουμε τα 150 εκατ. ευρώ και θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε διαγραφές πωλήσεων και άλλων κινήσεων, με ότι μπορεί να σημαίνει για τα οικονομικά μας δεδομένα», σχολιάζει στέλεχος της συγκεκριμένης θυγατρικής.
 
Για το σκοπό αυτό ο σύνδεσμος φαρμακοβιομηχάνων Ελλάδας απέστειλε χθες επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητώντας του η συνάντηση για την ταχύτερη επίλυση του προβλήματος. Να σημειωθεί ότι το κράτος οφείλει στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις 1,8 δισ. ευρώ.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο