Αποτελέσματα live αναζήτησης

Eπιμήκυνση μέχρι το 2016 και συμμετρική ρήτρα αντικατάστασης μέτρων

28 Σεπτέμβριου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους κκ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου για να κλείσουν τα μέτρα της κυβέρνησης ύψους 13.5 δισ ευρώ. Υπήρξε καταρχήν συμφωνία των πολιτικών αρχηγών σε βασικούς  άξονες του πακέτου των μέτρων καθώς και για την διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής η οποία θα επιδιωχθεί να ενταχθεί στη συμφωνία μαζί με ρήτρες επίτευξης στόχων.

 Αμέσως μετά την συνάντηση, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως τα μέτρα θα είναι πιο ήπια και πιο φιλικά μετά την επιμήκυνση καθώς και ότι η φράση «θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ αρκεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» είναι θανατηφόρα για την Ε.Ε..

Έχει τεράστια σημασία να «απλωθούν» τα μέτρα μέχρι το 2016 δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος μετά το πέρας της σύσκεψης. Η επιμήκυνση θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα φιλικό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη.

Χρειάζεται να τρέξουμε, όχι απλά για να ψηφιστούν τα μέτρα, αλλά για το κοινωνικό πακέτο και την αναπτυξιακή πλευρά των μέτρων, συνέχισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται ώστε τα μέτρα να είναι όσο το δυνατόν πιο ισόρροπα.

Έστειλε όμως και ένα μήνυμα στους Ευρωπαίους να κατανοήσουν τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, λέγοντας ότι η συνέχιση της συζήτησης για το αν η Ελλάδα πρέπει να μείνει ή όχι στο ευρώ αποτελεί ουσιαστικά τον μεγαλύτερο κίνδυνο, να χάσουν και τα χρήματα που δανείζουν στην Ελλάδα.

Δηλώσεις Φ. Κουβέλη

«Υπάρχουν ακόμα ζητήματα σε εκκρεμότητα, όπως η επιμήκυνση», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης και προσέθεσε ότι επιμένει στη ρήτρα αντικαταστασης μέτρων, όταν προκύπτουν έσοδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό μέτρο.

«Όταν και θεωρώ ότι θα υπάρχει επιμήκυνση θα ελαφρύνουν τα μέτρα γιατί και αυτά έχουν το δικό τους βάρος στην κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι τώρα ξεκινάει η αντιμετώπιση της τρόικας και σημείωσε ότι η διεκδίκηση θα γίνει σε πολλά επίπεδα, έτσι ώστε όταν κληθεί η Βουλή να εγκρίνει τα μέτρα, να υπάρχει και η φορολογική και το αναπτυξιακή διάσταση.

Ο κ. Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, το επόμενο διάστημα να συναντηθούν εκ νέου οι πολιτικοί αρχηγοί για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

«Να συμφωνήσει και η τρόικα»

 Ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δήλωσε πως υπάρχει βάση διαπραγμάτευσης στην οποία πρέπει να συμφωνήσουν οι εταίροι της χώρας και η τρόικα. Είπε ακόμη πως θα ζητηθούν ρήτρες επίτευξης στόχων και πως η επιμήκυνση θα είναι διετής και όχι τετραετής, εφόσον συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση των αρχηγών τις επόμενες ημέρες. Αναπάντητο μένει το ερώτημα για τον χρόνο ψήφισης των μέτρων.

Πηγή Κέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης