Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Eπιμήκυνση μέχρι το 2016 και συμμετρική ρήτρα αντικατάστασης μέτρων

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους κκ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου για να κλείσουν τα μέτρα της κυβέρνησης ύψους 13.5 δισ ευρώ. Υπήρξε καταρχήν συμφωνία των πολιτικών αρχηγών σε βασικούς  άξονες του πακέτου των μέτρων καθώς και για την διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής η οποία θα επιδιωχθεί να ενταχθεί στη συμφωνία μαζί με ρήτρες επίτευξης στόχων.

 Αμέσως μετά την συνάντηση, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως τα μέτρα θα είναι πιο ήπια και πιο φιλικά μετά την επιμήκυνση καθώς και ότι η φράση «θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ αρκεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» είναι θανατηφόρα για την Ε.Ε..

Έχει τεράστια σημασία να «απλωθούν» τα μέτρα μέχρι το 2016 δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος μετά το πέρας της σύσκεψης. Η επιμήκυνση θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα φιλικό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη.

Χρειάζεται να τρέξουμε, όχι απλά για να ψηφιστούν τα μέτρα, αλλά για το κοινωνικό πακέτο και την αναπτυξιακή πλευρά των μέτρων, συνέχισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται ώστε τα μέτρα να είναι όσο το δυνατόν πιο ισόρροπα.

Έστειλε όμως και ένα μήνυμα στους Ευρωπαίους να κατανοήσουν τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, λέγοντας ότι η συνέχιση της συζήτησης για το αν η Ελλάδα πρέπει να μείνει ή όχι στο ευρώ αποτελεί ουσιαστικά τον μεγαλύτερο κίνδυνο, να χάσουν και τα χρήματα που δανείζουν στην Ελλάδα.

Δηλώσεις Φ. Κουβέλη

«Υπάρχουν ακόμα ζητήματα σε εκκρεμότητα, όπως η επιμήκυνση», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης και προσέθεσε ότι επιμένει στη ρήτρα αντικαταστασης μέτρων, όταν προκύπτουν έσοδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό μέτρο.

«Όταν και θεωρώ ότι θα υπάρχει επιμήκυνση θα ελαφρύνουν τα μέτρα γιατί και αυτά έχουν το δικό τους βάρος στην κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι τώρα ξεκινάει η αντιμετώπιση της τρόικας και σημείωσε ότι η διεκδίκηση θα γίνει σε πολλά επίπεδα, έτσι ώστε όταν κληθεί η Βουλή να εγκρίνει τα μέτρα, να υπάρχει και η φορολογική και το αναπτυξιακή διάσταση.

Ο κ. Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, το επόμενο διάστημα να συναντηθούν εκ νέου οι πολιτικοί αρχηγοί για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

«Να συμφωνήσει και η τρόικα»

 Ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δήλωσε πως υπάρχει βάση διαπραγμάτευσης στην οποία πρέπει να συμφωνήσουν οι εταίροι της χώρας και η τρόικα. Είπε ακόμη πως θα ζητηθούν ρήτρες επίτευξης στόχων και πως η επιμήκυνση θα είναι διετής και όχι τετραετής, εφόσον συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση των αρχηγών τις επόμενες ημέρες. Αναπάντητο μένει το ερώτημα για τον χρόνο ψήφισης των μέτρων.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΤΑΚΗΣ | Σεπτεμβρίου 28, 2012 9:50 π.μ. | Reply
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΜΕΤΡΩΝ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΣΟΔΑ.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ
ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ ΠΟΥ
ΨΗΦΙΣΑΝ ΔΗΜΑΡ.
image description elezia | Σεπτεμβρίου 28, 2012 10:32 π.μ. | Reply
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται ώστε τα μέτρα να είναι όσο το δυνατόν πιο ισόρροπα.
MH μου ιδρωσεις γιατι θα χασεις θερμιδες και θα τρως περισοτερο μετα και καηκαμε.

Ελενη
image description Ερωτήσεις: | Σεπτεμβρίου 28, 2012 12:47 μ.μ. | Reply
1) Ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης δεν έκανε δηλώσεις; Έχει καταπιεί τη γλώσσα του; 2) Οι αγωνιστές (για το καλό μας) Μπένι και Φώτης λένε: θα (σας) πάρουμε τώρα τα μέτρα, κι αφού σας παραχώσουμε καλά-καλά μετά θα σας επιμηκύνουμε το φέρετρο για να το αισθάνεστε πιο ευρύχωρο, ή κατάλαβα λάθος; 3) Η δήλωση του Φώτη ότι "Υπάρχουν ακόμα ζητήματα σε εκκρεμότητα, όπως η επιμήκυνση", σημαίνει ότι υπάρχει ΜΟΝΟ ένα ζήτημα σε εκκρεμότητα κι αυτό είναι το μήκος του φέρετρου, ή κατάλαβα λάθος; 4) Η δήλωση του Στουρνάρα "η επιμήκυνση θα είναι διετής και όχι τετραετής" σημαίνει ότι ο Φώτης ψάχνει να διαφοροποιηθεί σε κάτι για να έχει να λέει σ' αυτούς που τον παίρνουν ακόμα στα σοβαρά, ή κατάλαβα λάθος; 5) Τις αρλούμπες του στυλ "Η επιμήκυνση θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα φιλικό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη" που λέει ο Μπένι, τις σκέφτεται μόνος του ή πληρώνει επικοινωνιολόγους για να τις σκέφτονται; 6) Η Μέρκελ τρέμει από το φόβο της μετά το νέο πακέτο μέτρων ή όχι; 7) Θα τη βγάλω μέχρι το 2013 ή να ψάχνω για τάφο;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο